X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Da__FreaK
    Początki nałogu
    • 2009
    • 449

Pada matryca ?

Witam

Wczoraj na zleceniu po jakims czasie aparat zaczal pluc takimi rzeczami.
    Zdjec takich jest kilka na ok 200 szt..

Zdjęcia - Pokazywarka.pl

pada martyca ? czy karta ?
    Nie zmienialem karty wiec nie moge powiedziec ze to ona.

poprawilem strone
    Ostatnio edytowany przez janmar; 7379. Powód: literówka w tytule.
  • piast9
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3267

Odp: Pada martyca ?

Zamieszczone przez Da__FreaK
    Coś z tą stroną jest nie tak:
    Strona, na którą chcesz wejść, zawiera złośliwe oprogramowanie.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• MacRo
      Coś już napisał
      • 2011
      • 87

Proszę autora tematu o wytłumaczenie co mu nie pasuje na tych zdjęciach pod względem uszkodzenia matrycy.
      Jeśli się już trzeba czegoś czepiać to jedynie balansu bieli i oświetlenia
      Ostatnio edytowany przez MacRo; 42545.
      FotoMaciej
      C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II

Komentarz

• Da__FreaK
        Początki nałogu
        • 2009
        • 449

Zamieszczone przez MacRo
        Proszę autora tematu o wytłumaczenie co mu nie pasuje na tych zdjęciach pod względem uszkodzenia matrycy.
        Jeśli się już trzeba czegoś czepiać to jedynie balansu bieli i oświetlenia
        Zobacz jakie sa pasy na zdjeciach, to nie bandung bo pasy sa powyginane. Powieksz sobie zdjecia to zobaczysz o czym pisze Mam takich zdjec kilka sztuk i nie wiem skad to sie wzielo wiec szukam przyczyny..( uszkodzona karta, matryca etc )

Komentarz

• MacRo
          Coś już napisał
          • 2011
          • 87

Sprawdź na wszelki wypadek czy wywołanie RAWa w innym programie nie rozwiąże problemu.
          Najlepiej było by sprawdzić na innej karcie lub chociaż przeskanować obecną kartę programikiem np. HD Tune. Może być tak że tylko niektóre strefy pamięci mają jakieś "niedomagania".
          Ostatnio edytowany przez MacRo; 42545.
          FotoMaciej
          C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II

Komentarz

• canonfun
            Coś już napisał
            • 2008
            • 66

Ja tutaj nie widzę, żadnych oznak padającej matrycy.
            Facebook

Fotograf

Komentarz

• Da__FreaK
              Początki nałogu
              • 2009
              • 449

Wiec to blad zapisu na karcie ? jesli to faktycznie bedzie to , to uff Jeszcze przeskanuje programikiem karte, moze faktycznie cos ja walnelo..
              Ostatnio edytowany przez Da__FreaK; 28349.

Komentarz

• Da__FreaK
                Początki nałogu
                • 2009
                • 449

Odp: Pada matryca ?

NIe wiem dlaczego, ale skoro karta dostala wariata, to powinna od poczatku bledow zapisywac wszystkie zdjecia z bledem.. A tu raptem tylko kilka sztuk, wiec hmm, ..sandisk do kosza ,czy mozna ja programowo naprawic ?

Komentarz

• dinderi
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 3028

Zobacz jakie sa pasy na zdjeciach, to nie bandung bo pasy sa powyginane. Powieksz sobie zdjecia to zobaczysz o czym pisze Mam takich zdjec kilka sztuk i nie wiem skad to sie wzielo wiec szukam przyczyny..( uszkodzona karta, matryca etc )
                  Powiększyłem sobie zdjęcie i nie widze żadnych pasów. Czy można prosić, o wskazanie go/to palcem?
                  Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                  09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Merde
                    Grzeczny i układny podpis
                    • 2008
                    • 7756

Zamieszczone przez dinderi
                    Powiększyłem sobie zdjęcie i nie widze żadnych pasów. Czy można prosić, o wskazanie go/to palcem?
                    Rozjaśnij je trochę, to o czym mowa najlepiej widać w cieniach.
                    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• dinderi
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 3028

Zamieszczone przez Merde
                      Rozjaśnij je trochę, to o czym mowa najlepiej widać w cieniach.
                      Aaa, dzięki. Rzeczywiście, wzorek jak na kapocie mojego ojca.
                      Czy kolega mógłby wstawić RAW, któregoś z dotkniętych przypadłosćią zdjęc? Bardzo mnie to zjawisko interesuje.
                      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Da__FreaK
                        Początki nałogu
                        • 2009
                        • 449

Nie wiem czy bedzie dzialac, bo cos mi serwer lezy ;-/

Komentarz

• Bangi
                          Moderator
                          • 2010
                          • 5117

Google wywala ostrzeżenie o złośliwym oprogramowaniu ...
                          SAMOLOTY CB
                          SAMOLOTY lotnictwo.net
                          SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• dinderi
                            Pełne uzależnienie
                            • 2009
                            • 3028

Pamiętam, że ktoś kiedyś, pokazywał coś podobnego w zdjęciach z 5DII. Nie moge sobie przypomniec co i bywało to tylko w określonych warunkach świetlnych, na częsci zdjęc. Tutaj to znacznie poważniej widać.
                            Czy te artefakty nie występują przypadkiem tylko przy tym samym źródle światła?

Druga rzecz, coś podobnego zgłaszał kiedyś ktoś, we współpracy z radiowym wyzwalaczem.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Da__FreaK
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 449

Mozna powiedziec ze te kilka zdjec zrobilem w jednym miejscu. Moze z 5 sztuk wyszlo, z czego niektore w odstepie jednego, dwoch zdjec. Pierwszy raz cos takiego mialem. Fakt. warunki oswietleniowe nadawaly sie raczej do focenia noktowizorem a nie aparatem, ale to zjawisko mnie nieco zaniepokoilo.
                              Skoro tylko kilka sztuk to najwidoczniej karta zeswirowala, ale reszta repo poszla juz ok.
                              A wracajac do swiatla, to tak, tylko konkretnie w tym jednym przypadku takie wyszly. Foty bez wyzwalaczy, wiec o `zakluceniach` nie bylo mowy.
                              Apropo tego zlosliwego oprogramowania to nie wiem co jest piec ;-/

Komentarz

Pracuję...