X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Scaramanga
    Początki nałogu
    • 2004
    • 272

Zamieszczone przez thorin
    mamy tu do czynienia chyba z jakas fanatyczka
    Zmienil plec,czy ja o czyms nie wiem...??? )))
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Komentarz

• thorin
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1990

Zamieszczone przez Vitez
      Skoro napisal "nie zamienilbym" to czemu ty piszesz "fanatyczka" ?
      my mistake wybacz Agaj666...

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
      Pragnę zwrócić uwagę na jeden istotny parametr. Wielkość wizjera. Wiem, ze seria 600 jest w tym rewelacyjna, a jak te pozostałe?
      wedle www.bleys.prv.pl bardzo podobnie choc minimalnie na korzysc serii 600
      Ostatnio edytowany przez thorin; 2366.

Komentarz

• agaj666
        Bywalec
        • 2005
        • 172

Jestem facetem jak sądze ale może wiesz lepiej.......Owszem można powiedziec że jestem fanatykiem jakości, trwałości ,niezawodności.600-tka może i jest dobra ale chyba jednak niekoniecznie lepsza od 5-tki.
        Negatyv - poszukaj mojego posta(u).Wiele ich nie mam jak na razie więc będzie łatwo.
        Canon vs Nikon.Tam szukaj moich przeżyc.
        Ostatnio edytowany przez agaj666; 3166.
        Tu była zakazana reklama

Nie podoba Ci się mój styl jazdy?
        Zejdź z chodnika !!!

Komentarz

• Scaramanga
          Początki nałogu
          • 2004
          • 272

Zamieszczone przez agaj666
          600-tka może i jest dobra ale chyba jednak niekoniecznie lepsza od 5-tki.
          .
          Jasne,ze nie.Ja tez tego nie twierdze.600-tka lepsza jest pod wzgledem cenowym.
          Niestety zeby robic zdjecia 630-tka musialem zainwestowac w wymiane hamulca migawki,grip GR-20,wezyk do zdalnego wyzwalania migawki.Teraz moge robic wszystko.To wymagalo inwestycji,ale byly one niewspolmiernie male do obecnie produkowanych lustrzanek.Jeszcze raz powtorze,ze 6 klatek na sekunde nie ma wiekszosc "smietnikow" ze sredniej polki.Przydaje sie to nie tylko w zdjeciach akcji,ale podczas bracketingu gdzie tez chcemy miec przy trzecim zdjeciu w miare pierwotna scene,a nie scene rozniaca sie prawie o sekunde od tej,ktora postanowilismy zarejestrowac,powiedzmy modelke przekladajaca noge na noge(gdzies to chyba widzialem,chyba w kinie...) - nie jest to moze stricte zdjecie akcji,ale szybkosc jest bardzo pomocna
          Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Komentarz

• chomsky
            Początki nałogu
            • 2005
            • 485

Eos 600 to eos 600 a piątka, to piatka. Nie ma co porównywać. Piątka chodzi inaczej, ciszej, miekko, nie szarpie.To bardziej kulturalny aparat. Wzór ergonomii. Pod wszystkimi względami przewyższa 600-tke, oprócz wizjera, który ma mniejszy i tak samo ciemnawy jak w 600-tce. Wspanialy jest w piątke AF. Tak porządny, że dzisiejsze cyfrowe lustra mogą sobie tylko o takim pomarzyć. Oczywiscie ma czasy 1/4000 i 1/8000. Dobry pomiar, w tym spota. Nie poda hamulec migawki. Niezłe egzemplarze są po 600 zł. Nie wiem dlaczego upieracie się przy cenie giełdowej -1100. Giełda już dawno przestała wyznaczać relacje cenowe. Eos 50 jest za 450 zł. do wzięcia w stanie naprawde dobrym z plusem. Wiele nie widział. Eos 5 za 600 z oryginalnym wężykiem elektronicznym lub 550 zl bez. Stan conajmniej dobry. Wszystko do poogladanie i sprawdzenia. W promocji lampy Canona taniej. Myślę, że podobne ceny znajdziecie z czasem w swoich oklicach, gdzie jest możliwosć sprawdzenia sprzętu.
            Łatwiej kupić dobry sprzęt od kogoś na allegro (ludzie wyzbywają się analogow za bezcen ) niż od handlarzy na giełdzie- tam to jest jak w Bagdadzie za czasów Sindbada, dzieją się cuda.
            Cześć.Ch.
            Analog ma "dusze".

Komentarz

• Jurek Plieth
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2087

Zamieszczone przez chomsky
              ...(ludzie wyzbywają się analogow za bezcen )...
              I to jest odpowiedź dla negatyv'a co robić. Mały obrazek analogowy to historia panowie, czy to się Wam i mi podoba, czy też nie. Możecie nawet "piątkę" Canona za 20 PLN kupować, nie zmieni to faktu, że to jest tzw. kanał.
              Od cyfry bowiem nie ma odwrotu...
              Ale to już zupełnie inny temat.
              http://plieth.com

Komentarz

• chomsky
                Początki nałogu
                • 2005
                • 485

Jurek Plieth- może i warto kupić. Może często warto spróbować za pare złotych czy fotografia to hobby dla mnie? Czy mnie nie znudzi, czy wciągnie. Ot jakiegos Canona 500N za dwie stówki + taniego kita. Zrobic pare rolek. W końcu niewielka strata. Jedna impreza w lokalu. Jednak gdy kto wie, że focenie to jego miłość dozgonna (lub praca) to powinien rzeczywiście wchodzic w cyfrę. Ale te Canony nadal mam do sprzedania. Jakies szkiełko też by się znalazło.
                Cześć.ch.
                Analog ma "dusze".

Komentarz

• lucien
                  Bywalec
                  • 2004
                  • 106

Hej, jak na prowadzi Eos 10, wychodzi za c. 200 zł i jest na półrocznej gwarancji sklepowej, jeśli znacie jakieś powody co by go nie kupować to proszę
                  o ich podanie
                  Eos 33, M42: 58, 135, 200

Komentarz

• thorin
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1990

eos 100 jest bogatszy
                    zrodlo? www.bleys.prv.pl

Komentarz

• chomsky
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 485

Nikt nie słyszał o zajechaniu piątki. To aparat jak ruski czołg, choc tak nie wygląda. Konstrukcja,która powinna dostać medal. Eos 600/100 to takze baaardzo udane konstrukcje, brać jak jest. Podobnie eos 50.
                      cześć.ch.
                      Analog ma "dusze".

Komentarz

• Jurek Plieth
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 2087

Zamieszczone przez chomsky
                        Jurek Plieth- może i warto kupić...
                        Pewnie warto. Sam zachowałem swoją 620-kę na okoliczność jak będę potrzebował robić zdjęcia przy ISO 12800 ale widzę, że już od pół roku z tego korpusu nie korzystam
                        Wygodny jakiś się zrobiłem. Dobra zupa wcale nie jest za darmo, do tego dochodzą koszty dobrego skanowania. No więc niech mi nikt nie mówi, że fotografia analogowa jest tańsza.
                        http://plieth.com

Komentarz

• przemo_21
                          Bywalec
                          • 2004
                          • 120

spam
                          Mam eos-5 gdyby ktos chciał. Stan Idealny, pierwszy właściciel, przebieg 30 filmów.
                          oraz canona 28-105 3,5-4,5 usm i 75-3004-5,6 IS usm.
                          Pozdrawiam
                          [email protected]

Komentarz

• jano64

Zamieszczone przez SZEFU
                            witam!

jeśli ma dobrze współpracować z obiektywami m42, to eos 30/33 odpada

pozdrawiam
                            Mógłbyś rozwinąć temat? Aktualnie eksploatuję EOS'a 300 i jestem zapalonym fanem szkieł m42 zwłaszcza "stałek" pentacona. Od pewnego czasu myślę o przesiadce na 30-tkę. A tu nagle taka informacja, że 30-tka w połączeniu z m42 odpada! Masz jakieś doświadczenia? Proszę, powiedz coś więcej na ten temat!

Komentarz

• Silent Planet
                              Uzależniony
                              • 2004
                              • 832

Korpusy serii 3x mają problemy z pomiarem światła przy szkłach m42.
                              I to takie problemy, że nie jesteś w stanie tego zniwelować żadną korektą - mierzą nieprzewidywalnie.
                              is SILENCE
                              "Enjoy the silence."
                              ---
                              Wróciłem...!
                              analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• fredi
                                Bywalec
                                • 2005
                                • 153

Mialy (30, 33) chyba pzez pierwsze 2 lata produkcji. Pozniejsze egzemplarze (30, 33, pewnie wszytkie z V) z nowym softem juz nie. Oczywiscie w starych mozna go zmienic (serwis sie klania).

Komentarz

Pracuję...