X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ordynator
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 21

No to już wszystko jasne i się nie czepiam więcej.

Komentarz

• salas
      Pełne uzależnienie
      • 2012
      • 3000

Odp: Synchronizacja na 2 kurtyne

odświeżę temat szybkim pytankiem:
      Czy lampa canon 430ex pierwsza wersja posiada opcję błysku na drugą kurtynę?
      W zestawie z canonem 60d (w menu aparatu mam taką opcję)
      SONY

Komentarz

• RadOs41
        Początki nałogu
        • 2011
        • 350

Zamieszczone przez salas
        Czy lampa canon 430ex pierwsza wersja posiada opcję błysku na drugą kurtynę?
        W zestawie z canonem 60d (w menu aparatu mam taką opcję)
        Wydaje mi się, że możesz to sprawdzić; ustaw w menu aparatu ww. opcję, czas migawki np. na 3 sek i zrób zdjęcie. Zauważysz czy lampa błysnęła przy zamknięciu migawki (czy tylko przy otwarciu).
        Nie wiem jak to powinno wyglądać ze strony technicznej, u mnie w opcji na 2 kurtynę (580exII z xxd) są dwa błyski, jeden przy otwarciu migawki, drugi przy jej zamknięciu, jeżeli ustawię błysk na 1 kurtynę, to błysk jest tylko przy otwarciu migawki...

Pozdro
        Ostatnio edytowany przez RadOs41; 41740.
        Trochę gratów i nieco innych szpargałów...

Komentarz

• zdebik
          Pełne uzależnienie
          • 2013
          • 4065

Zamieszczone przez RadOs41
          Wydaje mi się, że możesz to sprawdzić; ustaw w menu aparatu ww. opcję, czas migawki np. na 3 sek i zrób zdjęcie. Zauważysz czy lampa błysnęła przy zamknięciu migawki (czy tylko przy otwarciu).
          Nie wiem jak to powinno wyglądać ze strony technicznej, u mnie w opcji na 2 kurtynę (580exII z xxd) są dwa błyski, jeden przy otwarciu migawki, drugi przy jej zamknięciu, jeżeli ustawię błysk na 1 kurtynę, to błysk jest tylko przy otwarciu migawki...

Pozdro
          Stary, sorry ale nawet nie wiesz o czym piszesz. Strzelasz w ttl'u a tam zawsze sa dwa blyski. Pierwszy pomiarowy i ten wlasciwy.

W manualu flash strzela tak jak jest ustawiony na 1 lub 2 kurtyne.
          https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

Pracuję...