X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Przemek_D
    Coś już napisał
    • 2008
    • 58

kup nowa karte

Komentarz

• kszychooo

Hej, Sprzedawac karte, bez przesady. Karta sprawdzona, wejscia szpileczka poustawiane i wszystko dziala Szkoda by mi bylo sprzedawac sandiska extreme III 8GB wersja 30MB/s i kupowac chyba identycznego. Bo jestem zadowolony z tej karty.

Komentarz

• More86
        Bywalec
        • 2008
        • 138

Widzę, że sporo osób ma z tym problem. Warto zainwestować w sporą kartę i jej nie wyjmować.

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez More86
          Widzę, że sporo osób ma z tym problem. Warto zainwestować w sporą kartę i jej nie wyjmować.
          Transfer z aparatu to ok 2-3 MB/s (vs 15-20 MB/s przy szybkich kartach i dobrym zewnętrznym czytniku kart) , plus problemy ze sterownikami, updejtami, software plus problemy z RAW+JPG, plus położysz aparat na biurku, ktoś potrąci kabelek, którym jest aparat podłączony i coś się może stać, plus gniazdko miniUSB w aparacie (a jeszcze częściej kabelek) też lubi się psuć.

W takich okolicznościach... na pewno wolisz trzymać kartę w aparacie i tak się męczyć?

Z moich wieloletnich obserwacji tego forum i nie tylko wynika, że pad czytnika w aparacie taki sam z siebie zdarza się bardzo rzadko, najczęściej spowodowany jest odwrotnym włożeniem karty - nie wiem dlaczego tak trudno zapamiętać "obrazkiem do siebie/do pleców aparatu" .

Komentarz

Pracuję...