X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Magdziak

EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 II, przetarłam styki i ruszył, ale mam nadzieje ze już sie to nie powtórzy...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    aaaa i jeszcze mam pytanko, czy jest możliwe że na takie zachowanie sie aparatu miała wpływ nagła zmiana temperatur, ciepłe pomieszczenie i dość niska temeratuan na zewnątrz??
    Ostatnio edytowany przez Gość; 13314. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• RNz
      Uzależniony
      • 2007
      • 708

Oczywiście, że tak.
      Weszłaś do ciepłego pomieszczenia i wilgoć się skropliła m. in. na stykach.
      Następnym razem radze odczekac 30-60 min

Komentarz

• Magdziak

bardzo dziękuje za pomoc, jest to moja pierwsza lustrzanka i za bardzo jeszcze nie wiem co i jak

Komentarz

• Kubak82
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2348

Zamieszczone przez RNz
          Oczywiście, że tak.
          Weszłaś do ciepłego pomieszczenia i wilgoć się skropliła m. in. na stykach.
          Następnym razem radze odczekac 30-60 min
          a najlepiej wsadz aparat do foliowego worka przed wejsciem do cieplego pomieszczenia - wilgoc skropli sie wtedy na folii a nie na aparacie..

Komentarz

• djko

witam!
            jestem nowy w temacie (i na forum). Ten błąd pokazuje mi się jak robię fotki na szkle Canon EF 55-200 mm 4.5-5.6 z EOS`em 300D kiedy przesłona jest powyżej granicy maxymalnego otwarcia (czyli że jest minimalnie zamknięta). Czy wiecie może co mam zrobić? (Na EF-S 18-55 ten komunikat mi się nigdy nie pokazał).

Komentarz

• janmar
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 3468

Zamieszczone przez djko
              witam!
              jestem nowy w temacie (i na forum). Ten błąd pokazuje mi się jak robię fotki na szkle Canon EF 55-200 mm 4.5-5.6 z EOS`em 300D kiedy przesłona jest powyżej granicy maxymalnego otwarcia (czyli że jest minimalnie zamknięta). Czy wiecie może co mam zrobić? (Na EF-S 18-55 ten komunikat mi się nigdy nie pokazał).
              Nie rozumiem. Jak mozna otworzyc powyzej granicy max.otwarcia To znaczy ze otwierasz poza oznakowanie 4,5 w strone 4 Jesli tak, to [czemu uwazasz ze przysłona jest minimalnie zamknieta ] komunikat jest uzasadniony.Pozdrawiam:smile:

Komentarz

• szadam
                Coś już napisał
                • 2007
                • 61

Mi taki błąd wyskakuje przy 17-85 IS. Jak uzywałem małej wartości przesłony to wyskakiwal mi co jakiś czas, a jak troche ja bardziej przymknąlem to za kazdym razem.
                Pan w servisie powiedzial mi ze przyslona sie zacina i jest do wymiany. 22.11.2007 bede wiedzial co i jak z obiektywem :/

Komentarz

Pracuję...