X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez Tytus
    Zamieszczone przez Vitez
    A zatrolluje sobie

Tricki na AI Servo, hacki, tricki na serie... ehhh, ale ci biedni uzytkownicy 300D musza sie meczyc ze swoim sprzetem by cos z niego wyciagnac (no offense, tak sobie filozuje).
    taaa jedni i drudzy byście się lepiej za robienie zdjęć wzieli, bo coś marnie ta część forum się przedstawia
    Moje zdjecia masz na forum "Galerie" (http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.php?p=5107#5107) jak i na WWW w moim podpisie :P . W dlugi weekend zamiast siedziec i pisac *******y na roznych forach to lazilem i focilem.

Komentarz

• Tytus
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1358

Zamieszczone przez Vitez
      Zamieszczone przez Tytus
      Zamieszczone przez Vitez
      A zatrolluje sobie

Tricki na AI Servo, hacki, tricki na serie... ehhh, ale ci biedni uzytkownicy 300D musza sie meczyc ze swoim sprzetem by cos z niego wyciagnac (no offense, tak sobie filozuje).
      taaa jedni i drudzy byście się lepiej za robienie zdjęć wzieli, bo coś marnie ta część forum się przedstawia
      Moje zdjecia masz na forum "Galerie" (http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.php?p=5107#5107) jak i na WWW w moim podpisie :P . W dlugi weekend zamiast siedziec i pisac *******y na roznych forach to lazilem i focilem.
      noo focenia ciut jest, ale chyba krotki przedział czasowy i głównie reportaż?
      20Dset
      maj łeb...

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez Tytus
        noo focenia ciut jest, ale chyba krotki przedział czasowy i głównie reportaż?
        Jesli patrzec na wszystkie galerie... to od maja 2003 do czerwca 2004. Nie wiem czy to krotki przedzial czasowy , osobiscie jednak polecam tylko te z 2004 roku bo to juz 10D .
        A ze glownie reportaz to sie zgodze - polaczenie hobby foto z hobby koty
        Choc caly czas nagabuje kilka modelek na jakies plenerki

Komentarz

• canfan
          Coś już napisał
          • 2004
          • 75

Źle napisane - użytkownicy 300D męczą się nie żeby 'coś' wyciągnąć, ale żeby 'więcej' wyciągnąć nawet bez hacka 300tka mozna robic zdjecia, czego przykladem jest (jeszcze bez hacka):
          Bytephoto: A comprehensive resource for aspiring photographers. Explore tutorials, news, and guides on camera gear, editing, and composition.

pozdrawiam

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

Zamieszczone przez Vitez
            A ja pod wpływem tego wątku wrzuciłem sobie linka do moich zdjęć w sygnaturkę
            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• novaczek
              Dopiero zaczyna
              • 2004
              • 42

Widziałem galerię.
              Fotki fajne ;-)
              Canon EOS 300 D, Canon 18-55 3.5/5.6, Sigma 70-200 2.8 EX HSM, APO telekonwerter Sigma 2x EX
              lampa Sigma EF-500 DG Super. CF II 256
              w sferze przyszłych zakupów Soligor 100/3.5 Macro

Komentarz

• Tytus
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1358

Zamieszczone przez muflon
                Zamieszczone przez Vitez
                a na kiego grzyba ci strona kodowana i do tego z trefnym certyfikatem?
                20Dset
                maj łeb...

Komentarz

• muflon
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 6763

Zamieszczone przez Tytus
                  a na kiego grzyba ci strona kodowana i do tego z trefnym certyfikatem?
                  To samo próbowałem powiedzieć administratorowi ale niestety póki co nie dał się przekonać...

(Ale właśnie spróbowałem ponownie - mnie też to wkurza)

Update: administrator dał sie przekonać
                  zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Shadow
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1565

muflon ----> Ładne te fotki masz. Ale najbardziej widać różnicę jak się przesiadłeś na 10D. Zdjęcia jak malina

[ Dodano: 15 Czerwiec 2004 ]
                    Zamieszczone przez canfan
                    Źle napisane - użytkownicy 300D męczą się nie żeby 'coś' wyciągnąć, ale żeby 'więcej' wyciągnąć nawet bez hacka 300tka mozna robic zdjecia, czego przykladem jest (jeszcze bez hacka):
                    Bytephoto: A comprehensive resource for aspiring photographers. Explore tutorials, news, and guides on camera gear, editing, and composition.

pozdrawiam
                    No normalnie kopara mi opadła do ziemi To jeszcze zdjęcie, czy już grafika komputerowa ?

Komentarz

• canfan
                      Coś już napisał
                      • 2004
                      • 75

jakby grafika to juz by to wywalili, bardzo tego pilnuja

Komentarz

• Tytus
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1358

Zamieszczone przez Shadow
                        muflon ----> Ładne te fotki masz. Ale najbardziej widać różnicę jak się przesiadłeś na 10D. Zdjęcia jak malina

[ Dodano: 15 Czerwiec 2004 ]
                        Zamieszczone przez canfan

pozdrawiam
                        No normalnie kopara mi opadła do ziemi To jeszcze zdjęcie, czy już grafika komputerowa ?
                        zgadza się, kawał dobrej roboty

będę w tym kierunku w najbliższym czasie kombinowal, ale szczerze mówiąc zastanawia mnie, jak udało się uzyskać takie uwydatnienie planu przy ciemnym wnętrzu i jednym, jak widać dość intensywnym źródle światła
                        300d teoretycznie chyba nie powinien dać rady tak wyważyć naświetlenia kadru,
                        śmiem twierdzić, że poza może 1D każdy Canon miałby z tym problemy...
                        20Dset
                        maj łeb...

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez muflon
                          Zamieszczone przez Vitez
                          A po co w sygnaturke jak mozesz w profilu jako swoja strone WWW ustawic i kazdy domyslny jak bedzie chcial odwiedzic to kliknie na ikonke WWW pod twoimi postami?

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez Tytus
                            szczerze mówiąc zastanawia mnie, jak udało się uzyskać takie uwydatnienie planu przy ciemnym wnętrzu i jednym, jak widać dość intensywnym źródle światła
                            Podejrzewam pomiar "punktowy" na twarz dziecka po prawej stronie zdjecia a reszta w rekach aparatu (fart? ).

Komentarz

• Tytus
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 1358

Zamieszczone przez Vitez
                              Zamieszczone przez Tytus
                              szczerze mówiąc zastanawia mnie, jak udało się uzyskać takie uwydatnienie planu przy ciemnym wnętrzu i jednym, jak widać dość intensywnym źródle światła
                              Podejrzewam pomiar "punktowy" na twarz dziecka po prawej stronie zdjecia a reszta w rekach aparatu (fart? ).
                              taaa, jak na canona to z dużą pewnością fart, ja koryguję całkiem sporo zdjęć pod względem naświetlenia, skurczybyk za często prześwietla
                              20Dset
                              maj łeb...

Komentarz

• canfan
                                Coś już napisał
                                • 2004
                                • 75

to nie takie proste Zdjecie wykonane bylo na zewnatrz. Czekalem na swiatlo o zmierzchu o takiej intensywnosci zeby gralo z sila swiatla lampy (w lampie jest zarowka 100W). Wykorzystalem fakt ze zarowka ma ponizej 4000K a niebo o zmierzchu czesto ponad 10000K. Robie zdjecia w RAWie, wiec nie bylo problemu potem ustawic temp. barwowa posrodku - co uwypuklilo niebieskosc swiatla 'nocy' i pomaranczowosc lampy Czas naswietlania dobrany pomiarem centralnie-wazonym (w trybie M) z niedoswietleniem -1. Potem troche odszumiania i takie inne w szopie

[ Dodano: 15-06-2004 ]
                                zobaczcie tez:

Komentarz

Pracuję...