Zamieszczone przez Il fuoco
X
-
-
Dzięki za info
Jakby miał robić 5D plus 17-40 to ja osobiście wysiadam.| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |Komentarz
-
A czemu wysiadasz, jesli wolno spytac?Zamieszczone przez Il fuocoDzięki za info
Jakby miał robić 5D plus 17-40 to ja osobiście wysiadam.Komentarz
-
Jeśli pytasz - odpowiadamZamieszczone przez acidjazzPytanie ostanie i zarazem wyjsciowe - warto dac 6k wiecej czy nie? Wiem, ze zawodowcy powiedzieli by, ze tak.
Moim zdaniem w Twoim przypadku nie warto! Będziesz miał co prawda przesiadkę z FF analog na cropa digital. EDIT: Oczywiście większa głębia ostrości może przeszkadzać w portrecie ale przyda się w makro. Szkła masz fajne, więc 30D myślę będzie dobrym wyborem
Ostatnio edytowany przez Raff; 3758.Komentarz
-
A ja na ten przykład chętnie bym kupił 10-20 do cropaZamieszczone przez Il fuocoDzięki za info
Jakby miał robić 5D plus 17-40 to ja osobiście wysiadam.
Komentarz
-
Ja tez sie dolaczam do pytania - czemu wysiadasz.Zamieszczone przez PikczerA czemu wysiadasz, jesli wolno spytac?
5 lat foce tym szklem z EOS 3 i bardzo mi to pasujeC5 Classic, 50L, CZ 50/1.4, 24-105L; M9, Biogon 28, Sonnar 50, Summicron 35Komentarz
-
A jak ma sie sprawa z oslawionymi aberacjami czyli filoetowymi otoczkami? Wyczytalem, ze sie pojawiaja jak sie uzywa cropa ze szklami "zwyklymi"Zamieszczone przez RaffJeśli pytasz - odpowiadam
Moim zdaniem w Twoim przypadku nie warto! Będziesz miał co prawda przesiadkę z FF analog na cropa digital. Ale to co np. w makro przeszkadza w portrecie jest mile widziane. Szkła masz fajne, więc 30D myślę będzie dobrym wyborem
C5 Classic, 50L, CZ 50/1.4, 24-105L; M9, Biogon 28, Sonnar 50, Summicron 35Komentarz
-
To głównie sprawa jakości szkła. Z moich obserwacji kit analogowy 28-80 w porównaniu do kita digital 18-55 ma o wiele większą aberację chromatyczną w cyfrze. Ale wynika to raczej z faktu, że matryca jest bardziej wymagająca niż film a nie jej wielkości.Zamieszczone przez acidjazzA jak ma sie sprawa z oslawionymi aberacjami czyli filoetowymi otoczkami? Wyczytalem, ze sie pojawiaja jak sie uzywa cropa ze szklami "zwyklymi"Ostatnio edytowany przez Raff; 3758.Komentarz
-
Gdzies wyczytalem, ze to bardziej problem w budowie obiektywu niz jakosci szkla - dedykowane do cyfrowek maja dodatkowe powloki (ale nie wiem jakie) oraz ciut inna budoweZamieszczone przez RaffTo głównie sprawa jakości szkła. Z moich obserwacji kit analogowy 28-80 w porównaniu do kita digital 18-55 ma o wiele większą aberację chromatyczną w cyfrze. Ale wynika to raczej z faktu, że matryca jest bardziej wymagająca niż film a nie jej wielkości.C5 Classic, 50L, CZ 50/1.4, 24-105L; M9, Biogon 28, Sonnar 50, Summicron 35Komentarz
-
Antyrefleksyjne albo bardziej po polsku: przeciwodblaskowe.Zamieszczone przez acidjazzGdzies wyczytalem, ze obiektywu dedykowane do cyfrowek maja dodatkowe powloki (ale nie wiem jakie)
Matryca odbija więcej światła niz klisza i stąd te powłoki.Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
A jakie to wady ma 350D w stosunku do 300D? Poza rozmiarem puszki (sprawa bardzo subiektywna) to 350D jest lepszy, szybszy, AI Servo, większa matryca (8MP), niższe szumy, E-TTL II...Zamieszczone przez Tomasz GolinskiGdybym teraz kupował, to pewnie bym brał 20d lub mało chodzone 300d, ze względu na parę wad 350d.
No ale może ja się nie znam, powiedz mi w czym 300D lepszy?Komentarz
-
Pewnie Tomkowi chodzi m.in o wybierak który w 350d jest skrótem do menu a w 300D bezposrednio realizuje funkcje przypisane do klawiszy.5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
Aha, i kiepsko rozwiązany mirror lockup.Zamieszczone przez kami74Pewnie Tomkowi chodzi m.in o wybierak który w 350d jest skrótem do menu a w 300D bezposrednio realizuje funkcje przypisane do klawiszy.30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
-
Si, jakość powłok, wykreśliłem to z posta (niepotrzebnie). Jakość powłok zalicza się też do jakości szkłaZamieszczone przez gwozdztAntyrefleksyjne albo bardziej po polsku: przeciwodblaskowe.
Matryca odbija więcej światła niz klisza i stąd te powłoki.
Komentarz
Komentarz