X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kfaz

Zamieszczone przez Vitez
    Na pytanie od ktorego dystrybutora (polski czy zagraniczny) ma aparaty Agito nie potrafie odpowiedziec...
    Jak dla mnie Agito bierze z Canon Polska, tak przynajmniej wskazuja wszystkie papiery, ktore byly w zestawie Ja u nich kupowalem aparat i polecam
    Aparat odbieralem osobiscie i z tego co widzialem maja dosc duzo klientow (przez 20 minut ciagle drukowali listy przewozowe) i raczej nie oplaca im sie robic przekretow

Komentarz

• filip71
      Początki nałogu
      • 2004
      • 250

Grip kosztuje w rejonie 500-900PLN zależy czy allegro
      U TIP-a Grip do 300D kosztuje 550zł (PolUSA, Tommy)
      Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Komentarz

• eternus
        Uzależniony
        • 2004
        • 668

Wiecie co - chyba skorzystam z Waszej rady. Trace cierpliwosc do Tipow, ktorzy albo nie daja mi gwarancji, albo kaza czekac na przyjazd w nieskonczonosc. Zamowie ten promocyjny zestaw w Agito. Choc poczatkowo nie chcialem miec Gripa, to zdam sie na Wasze doswiadczenie, ze ten Grip to fajna sprawa.

Czyli mowicie, ze Agito to sklep godny polecenia? Mial ktos z nimi jakies problemy?

Ja niestety osobicie nie dam rady odebrac - pozostanie kurier.
        EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
        "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
        że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez eternus
          Zamowie ten promocyjny zestaw w Agito. Choc poczatkowo nie chcialem miec Gripa, to zdam sie na Wasze doswiadczenie, ze ten Grip to fajna sprawa.

Czyli mowicie, ze Agito to sklep godny polecenia? Mial ktos z nimi jakies problemy?

Ja niestety osobicie nie dam rady odebrac - pozostanie kurier.
          Grip do 300D to naprawde fajna sprawa. Co do problemow - nic takiego nie slyszalem. Znany i polecany sklep. Sam go polecalem kilku znajomym i wszyscy bardzo zadowoleni (w tym wiekszosc poczta/kurierem dostala sprzet, osobiscie tylko 2 moich znajomych odbieralo).
          Jak sie uprzesz to przyslij mi kase i moge ja odebrac

Komentarz

• Tomasz Golinski
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 8623

Czy mógłbym prosić o sprecyzowanie, jak wygląda sytuacja z gwarancją od TIPa? Mam druk eurogwarancji (nie wypełniony) i fakturę niemiecką (zgodnie z ich prawem, bez podpisu i pieczątki). TIP zapewnia, że to OK. Na Canon Polska też wystarczy?
            30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
            Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
              Czy mógłbym prosić o sprecyzowanie, jak wygląda sytuacja z gwarancją od TIPa? Mam druk eurogwarancji (nie wypełniony) i fakturę niemiecką (zgodnie z ich prawem, bez podpisu i pieczątki). TIP zapewnia, że to OK. Na Canon Polska też wystarczy?
              Jesli ta faktura jest wraz z dowodem zakupu to wystarczy.

Komentarz

• Tomasz Golinski
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 8623

To faktura nie jest dowodem zakupu? Nic wiecej nie mam
                30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• eternus
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 668

To faktura nie jest dowodem zakupu? Nic wiecej nie mam
                  Dokladnie tak. Zeby gwarancja byla respektowana musi byc karta gwarancyjna w calosci wypelniona i podbita + dowod zakupu.

Komentarz

• Mori
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 411

To co jest dowodem zakupu jak nie rachunek/faktura vat?
                    Nikon od 14/09/09
                    ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
                    http://photography.moridin.pl
                    http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Komentarz

• eternus
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 668

Zamieszczone przez Mori
                      To co jest dowodem zakupu jak nie rachunek/faktura vat?
                      rachunek/faktura vat/paragon

Komentarz

• Tomasz Golinski
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 8623

To juz nic nie rozumiem.

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

To juz nic nie rozumiem.
                          Jesli na fakturze jest wymieniony towar, nazwa sklepu i data zakupu to jest dowodem zakupu. Za to jesli faktura jest prawie czysta (nie wiem jak wyglada to "bez pieczatki i podpisu") to moga sie przychrzanic .

Komentarz

• eternus
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 668

Mam wreszcie! Kupilem tak, jak radziliscie w Agito. I rzeczywiscie - bez problemow - wszystko przyszlo tak, jak powinno. Dzieki za pomoc i porady!

Teraz przyzwyczajam sie do aparatu i go poznaje. Jak uda mi sie jakies lepsze fotki zrobic, to pewnie sie pochwale... oby bylo czym

Komentarz

Pracuję...