X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • janmar
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3468

Hmm.Miałem 5d obecnie 1 Ds mark III.Pewna różnica w cenie jest :smile:.Dbam o każdy sprzęt więc Ds wygląda jak nowy.Ale bez przesady trochę nim rzucam.No lubię ten aparat.Ale na 5d złego słowa nie powiem.Jeżeli ustępuje jedynce to głównie tonalnoscią i brakiem pancerza.Polecam to body,[5d]bo jest wyjątkowe.Powiedziałbym że albo Ds 3 albo5d.Żałuję że swoją piatkę sprzedałem .No ale taki bogaty żeby mieć wszystko, to niestety nie jestem.Samochód ma kilkanaście lat.Moja ulubiona Finlandia droga.A komplet jasnych elek też mnie zniszczył.Pozdrówka

Komentarz

• Mad_Mac
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 1458

Znalazlem taka stronke. Mozna porownac puszki pod wzgledem iso, szumow, rozpietosci tonalnej itp.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
      Google: Precious-moment photography UK

Komentarz

• _igi
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2035

Zamieszczone przez Patryk_mirek
        A co mi tam, mam dobrą łopatę do odkopywania :P

Podepnę się pod ostatnie posty z wątku:
        Widziałem nie tak dawno człowieka grasujacego z 1dII i właśnie Tamronem 17-50. Co ciekawe twierdził, że dobrze się robi zdjęcia i nie winietuje (jaka jest winieta na FF to wiem bo wpinałem tego tamrona w 5D i w 50E, w jedynkę natomiast nie miałem okazji zajrzeć)

To jak w końcu jest z tą winietą? dokopał się może ktoś do zdjęć z takiego zestawu?
        Sprawdzałem w wersji z IS. Fatalna winieta, wygląda co najmniej odrażająco

Co innego Sigma 10-20, tego szkła można z powodzeniem używać na tym korpusie.
        5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• GTeam
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 44

Zamieszczone przez _igi
          Co innego Sigma 10-20, tego szkła można z powodzeniem używać na tym korpusie.
          Na FF nadaje się do użycia? Przy jakich ogniskowych? Mam to szkiełko jeszcze i zastanawiałem się nad sprzedażą przy FF. Ma ktoś z FF jakieś sample dla tego szkła? może być 3.5 albo starsza wersja.
          Duża czarna puszka z napisem Canon + stałki + zuuumy + jakieś świeczki i inne gadżety/śmieci. Rozwijam listę sprzętu szybciej niż umiejętności...

-------------

Komentarz

• _igi
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2035

Zamieszczone przez GTeam
            Na FF nadaje się do użycia? Przy jakich ogniskowych? Mam to szkiełko jeszcze i zastanawiałem się nad sprzedażą przy FF. Ma ktoś z FF jakieś sample dla tego szkła? może być 3.5 albo starsza wersja.
            Na FF nie. Na 1D - owszem.

Troszkę ponad 5 kilometrów od centrum warszawy. Wola. Strzelone podczas spaceru z psami.

Troszkę ponad 5 kilometrów od centrum warszawy. Wola. Strzelone podczas spaceru z psami.

2 kilometry spod rotundy. Wola, moja ulubiona część. Niedaleko Norblina.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Zamieszczone przez GTeam
            Ma ktoś z FF jakieś sample dla tego szkła? może być 3.5 albo starsza wersja.
            Zrobiłem kilka. Straszny syf w pokoju mam, dlatego wolę nie wrzucać publicznie. Podaj maila
            Ostatnio edytowany przez _igi; 15112. Powód: Automerged Doublepost
            5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• GTeam
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 44

Na PW poszedł dzięki wielkie.
              Duża czarna puszka z napisem Canon + stałki + zuuumy + jakieś świeczki i inne gadżety/śmieci. Rozwijam listę sprzętu szybciej niż umiejętności...

-------------

Komentarz

• dembek
                • 2010
                • 14

...ok może a co z jakością zdjęcia jakie masz zdanie na ten temat ?

Komentarz

Pracuję...