X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mani4c

Popieram. Choc obecnie za podobne pieniadza mozna nabyc:

350D + kit albo E-400 z kitem oczywiscie. Jakos zdjec NIEPOROWNYWALNIE lepsza.

Komentarz

• LuMa
      Coś już napisał
      • 2005
      • 55

Miałam kupić S3 i poczekałam na S5. I dalej nie wiem, czy kupić, czy nie. Wszystko mi pasuje w S5 (S3), oprócz : jak czytam o tych słynnych szumach, to się obawiam zakupu.
      Zadam takie pytanie:
      czy ktoś mi powie, czy przesiadka z A75 na S5 (lub S3) będzie chociaż
      troszkę zauważalna pod względem ogólnej jakości zdjęć (oby nie gorsza) ?
      Czy szumy są aż tak bardzo zauważalne? (w niskich ISO / wysokich ISO.) Czyżby szumił gorzej niz A75 ?

z góry dziękuję
      pzdr
      Canon 500D + C 18-55 IS, C 55-250 IS, C 50/1.8, Canon SX50 HS, Canon S5 IS

Komentarz

• mani4c

Szanowny Panie Luma,

Kupując S5 IS (w porównaniu do A75) otrzymasz:

1. Miałem tutaj wymienić całą listę zalet S5 IS,
        2. ale postanowiłem tego nie robić, ponieważ
        3. tych dwóch aparatów nie da się obiektywnie
        4. porównać. S5 miażdży A75 w każdym aspekcie.

S5 IS jest po prostu najsensowniejszym zakupem w cenie ~1500 zł, jest też sensownym skokiem ze zwykłego pstrykacza A75 i innych starych 3-5 megapikselowych aparatów Canona klasy "A" na coś lepszego, z lepszym szkłem, jakością obrazu, olbrzymim wręcz zoomem itp. Będziesz MIŁO zaskoczony szybkością aparatu, jakość zdjęć i ogólnie będziesz się czuł jak lepszy fotograf... trzymając w ręku S5 IS oczywiście.

Pozdrawiam,
        mani4c
        S5 & G7 & 400D user.

Ps. Problem szumów jest dla onanistów. Naprawdę.

Komentarz

• LuMa
          Coś już napisał
          • 2005
          • 55

dzięki,
          pocieszyła mnie ta odpowiedź i rozmyła obawy co do kupna S5.
          pzdr
          Canon 500D + C 18-55 IS, C 55-250 IS, C 50/1.8, Canon SX50 HS, Canon S5 IS

Komentarz

• michal1984
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 20

Mam pytanie jak to jest z ta optyka w S5, bo pojawia sie w recenzjach opinie o kruchej optyce "Nim zaczniecie myśleć o kupnie S5 IS pomyślcie o kruchym jak jajko mocowaniu optyki. Jedno uderzenie włączonym aparatem lub kilka ziaren piasku i jesteśmy kilkaset zł do tyłu." albo to "eśli usłyszysz, lub poczujesz, że coś w środku przeskakuje to znaczy że trzymasz wadliwy egzemplarz, który po kilku (może kilkunastu) godzinach pracy stabilizacji się popsuje a gwarancja w rzeczywistości (przynajmniej w Polsce) nie obejmuje uszkodzeń tego typu, a 400zł piechotą nie chodzi."

Komentarz

• RyszardSwiderski
              Coś już napisał
              • 2008
              • 51

Mam, takie pytanko. Ktoś mi powiedział, że niby Canon ogranicza jakoś gwarancję odnośnie IS w S5. Czy to prawda? Czy ktoś, kto ma S5 mógłby looknąć do gwarancji, czy faktycznie jest tam jakaś gwiazdeczka z informacją o tym? Z góry dziekuję.

Komentarz

• IGI
                Coś już napisał
                • 2009
                • 74

Kiedyś jak miałem s5 is i sprzedawałem na allegro też mi ktoś napisał że wprowadzam ludzi w błąd opisując warunki gwarancji, podał nawet numer strony na której niby były ograniczenia, ale ja nic tam takiego nie znalazłem . O co mu dokładnie chodziło już nie pamiętam bo to dość dawno było , ale w każdym bądź razie niczego specjalnego nie znalazłem.
                7d + Tamron 17-50 2.8 + 70-200 2.8 L IS + canon 50/1.8 II + sigma 18-200 3.5-6.3 DC OS

Komentarz

Pracuję...