X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MARANTZ
    Uzależniony
    • 2005
    • 928

Zamieszczone przez pepe32
    ostatno wpadł mi w łape taki programek NeatImage Pro Plus v5.6 co onim sądzicie
    To chyba nie jest właściwe miejsce na takie pytanie...
    FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez pepe32
      ostatno wpadł mi w łape taki programek NeatImage Pro Plus v5.6 co onim sądzicie
      Zamieszczone przez MARANTZ
      To chyba nie jest właściwe miejsce na takie pytanie...
      A najlepiej po prostu wpisać "Neat Image" i "NeatImage" tu:

I przejrzeć wątki mające jakieś szumy w tytule.

Komentarz

• Juriko
        Początki nałogu
        • 2007
        • 485

Zamieszczone przez renes
        Pytanie pozostaje wciąż aktualne: czy po przełączeniu w G9 na 8Mpx będzie na zdjęciu mniej szumów, niż przy 12Mpx (mówimy o jpg)? Bo jeśli tak, to dobrze mieć te "sztuczne" 8mln.
        Jeśli nie potrzebujesz tylu megapikseli, to droga prowadząca do mniejszej widoczności szumów jest taka: trzaskaj w 12Mp, a w kompie reskaluj do 8 lub niżej Mp.

Komentarz

• WaldekA
          Bywalec
          • 2006
          • 246

Zamieszczone przez renes
          Pytanie pozostaje wciąż aktualne: czy po przełączeniu w G9 na 8Mpx będzie na zdjęciu mniej szumów, niż przy 12Mpx (mówimy o jpg)? Bo jeśli tak, to dobrze mieć te "sztuczne" 8mln.
          Nie, nie będzie.
          Kiedyś tu była stopka:-)

Komentarz

• mar-kos
            Dopiero zaczyna
            • 2006
            • 37

Czy w tym aparacie przy iso 100 też widać szumy?
            40d, tamron 17-50, EF 70-200 f/4 L USM,

Komentarz

• photographus
              Początki nałogu
              • 2007
              • 434

Zamieszczone przez mar-kos
              Czy w tym aparacie przy iso 100 też widać szumy?
              Aż mi palce zaświerzbiały aby odpowiedzieć ostrzej, ale odpowiem grzecznie: nie - w normalnych warunkach fotografowania.

Ale taki wniosek wyciągnąłbyś sam, gdybyś uważnie i/lub ze zrozumieniem przeczytał ten wątek
              Pozdrawiam
              regulamin pkt 8

Komentarz

• eko-mar
                Coś już napisał
                • 2006
                • 56

Jako dodatek, który jest przypięty stale do paska, posiadam S80 i ostatnio zastanawiałem się nad sensem zmiany na G9 lub Coolpix P5000. Co do dugiego to mam już zdanie wyrobione ponieważ miałem okazję przez dłuższy czas sprawdzić, natomiast nie wiem czy jest istotna różnica miedzy S80 a G9
                (8 MP vs 12 MP). Jeżeli ktoś to sprawdził to będę wdzięczny za podpowiedź.
                Pozdrawiam
                Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:

Komentarz

• jureczek88

zastanawiam sie nad kupnem g9 ,zastosowanie-do wszystkiego,czy po waszych doswiadczeniach mozecie polecic z czystym sumieniem ten aparat? zainteresowal mnie ten model ze wzgledu na rozbudowany manual,ale czy jakosc zdjec zadowoli wymagajacego amatora laika ?? pozdrawiam...

Komentarz

• m_o_b_y
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1095

Zamieszczone przez jureczek88
                    zastanawiam sie nad kupnem g9 ,zastosowanie-do wszystkiego,czy po waszych doswiadczeniach mozecie polecic z czystym sumieniem ten aparat? zainteresowal mnie ten model ze wzgledu na rozbudowany manual,ale czy jakosc zdjec zadowoli wymagajacego amatora laika ?? pozdrawiam...
                    Mój znajomy kupił ten aparat i zachwalał jakość zdjęć, ale ostatnio narzeka, że puszka jest nieszczelna i w krótkim czasie nałapała zanieczyszczeń.
                    Z początku mi doradzał kupno, ale ostatnio już odradza.
                    Pozdrówka
                    m_o_b_y
                    --------------------------------------------------------

Komentarz

• jureczek88

jesli mi nie zalezy na raw to czy a650 is bedzie lepszym zakupem od g9 czy sie myle ?

Komentarz

• photographus
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 434

G9 to świetny kompakt. Powtarzam: kompakt, więc o efektach pracy jakie można osiągnąć lustrem generalnie trzeba zapomnieć.
                        Jako alternatywę rozważ Ricoh GX100. Ostatnio miałem go w łapkach i dziś wybrałbym jego a nie G9
                        Pozdrawiam
                        regulamin pkt 8

Komentarz

• jureczek88

to ze g9 jest kompaktem to wiem :P przegladalem sample z RICOH CAPLIO GX 100 i jakosc jest naprawde dobra,ale czy lepsza od g9 ? jedno mnie troche odpycha od gx100 to brak polskiego menu i nie wiadomo ( na stronkach nic o tym nie ma ) czy jest polska instrukcja obslugi,przyznam ze zainteresowal mnie gx100,photographus mozesz powiedziec cos wiecej na temat gx100,male porownanie tych dwuch modeli,co na plus co na minus,pozdrawiam...(bielsk podlaski )

Komentarz

• zonk
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 203

A jak G9 radzi sobie z "pseudo makro"? Może ktoś zamieścić fotkę na AV i największym otworze?
                            >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Komentarz

• photographus
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 434

Zamieszczone przez jureczek88
                              photographus mozesz powiedziec cos wiecej na temat gx100,male porownanie tych dwuch modeli,co na plus co na minus,pozdrawiam...(bielsk podlaski )
                              Nie mogę, gdyż tego porównanie nie przeprowadzałem. Gx-a miałem w ręku ale nim nie fociłem. Postaram się wykonać taki test na identycznych obiektach w zbliżonych warunkach i wtedy dam znać. Pozdrawiam Bielsk P.

Zamieszczone przez zonk
                              A jak G9 radzi sobie z "pseudo makro"? Może ktoś zamieścić fotkę na AV i największym otworze?
                              A co to jest pseudo makro? Proszę o wyjaśnienie, bo ciągle jestem na etapie odkrywania niuansów fotografii.
                              regulamin pkt 8

Komentarz

• zonk
                                Bywalec
                                • 2007
                                • 203

Wydaje mi się, że prawdziwe makro to skala odwzorowania przynajmniej 1:1 Jestem bardzo początkujący więc mogę się mylić za co przepraszam.
                                >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Komentarz

Pracuję...