X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jimmyrs
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 37

Zamieszczone przez szach11
    gorzej im udowodnic wade fabryczna :P
    A i tu się mylisz. Ja zaniosłem aparat, opisałem problem a za 24 godziny po jego oddaniu usłyszałem, że jest wada fabryczna jednego z elementów i w związku z tym nie ponoszę kosztów. Pełna profeska
    Pozdrawiam...
    Rafał
    Canon 40D, Canon 28-135 USM, Sigma 70-300 DL, 420EX, w trakcie doposażania....

Komentarz

• szach11
      • 2009
      • 10

ale Ci na żytniej w Warszawie tacy w porzadku ?

Komentarz

• sosek
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 15

Zamieszczone przez sosek
        Witam!

U mnie również wystąpiła ta wada
        Więc również odesłałem wczoraj na Żytnią.
        Niestety aparat trochę przeszedł (spalona lampa 2x co wydaje mi się że również powinna być wymieniana no ale raczej nie będzie (wątek poruszany bardzo często) obiektyw trochę rzęzi, martwe pixele na matrycy)

Prowdopodobnie go naprawią ale z nie działającą lampą to trochę ogranicza funkcjonalność aparatu (kupno używanej 80-100 pln co chyba przy cenie całego aparatu jest lekką przesadą)

Pozdrawiam i mam nadzieję że może S5 aleeee ....
        I właśnie odebrałem paczuszke. W środku znajome kształty S1. (Trochę szkoda że to nie coś nowszego ??: Ale ku zdziwieniu nowy również obiekty. Aż przypomniały mi się czasy nowiutkiego S1 Niestety lampa spalona, używka już jedzie i mam nadzieję że posłuży dłużej niż poprzednia.

Pełna profeska na Żytniej
        Pozdrawiam :cool:
        foto 450D+KIT 18-55IS + KIT 55-250 IS+ UV;
        video Sony HDR-CX 130

Komentarz

• Fikander

Czy to znaczy, że A70 i A75 też będą 'tylko' naprawiane, a nie wymieniane, wszak tam ta sama matryca? Mam okazję w miarę okazyjnie kupić uszkodzoną 75 i liczyłem na nowy kompakcik za ćwierćdarmo, ale chyba solidnie się przeliczę :P

Komentarz

• Listek

Mam taki sam problem ze swoim canonem S1. Niestety nie wiedziałem o możliwości darmowej wymiany i uznałem, że skoro aparat jest zepsuty to przynajmniej zobaczę sobie jak jest w środku zbudowany. Efekt jest taki, że nie udało mi się go złożyć do końca z powrotem... :/ jak sądzicie - jeśli wyślę na Żytnią aparat, który był wyraźnie rozebrany (nie dokręcone śróbki, obudowa nieodpowiednio dopasowana) czy wtedy też wymienią mi matrycę?

Komentarz

• Slider
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1052

Zamieszczone przez Listek
              jak sądzicie - jeśli wyślę na Żytnią aparat, który był wyraźnie rozebrany (nie dokręcone śróbki, obudowa nieodpowiednio dopasowana) czy wtedy też wymienią mi matrycę?
              Hmm.. Kiedyś tutaj pisałem, że jak wysyłasz aparat do serwisu, to nie przyznajwaj się że po usterce nawet na niego spojrzałeś:-)

Tak jednak bardziej w temacie; Co na to gwarancja? Ano gwarancja (zazwyczaj) zawiera informację, że nie podlega jej sprzęt, który był używany niezgodnie z przeznaczeniem, które zakłada instrukcja, trele morele(...) oraz, gdy były dokonywane w nim jakiekolwiek naprawy czy modyfikacje poza serwisem.. Nie znam dokładnie treści gwarancji na pamięć, ale tak to mniej więcej leciało..:-)
              Z powyższego można wywniowkować, że.. nie wymienią:-)

Pozdrawiam

Komentarz

• sosek
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 15

Zamieszczone przez Listek
                Mam taki sam problem ze swoim canonem S1. Niestety nie wiedziałem o możliwości darmowej wymiany i uznałem, że skoro aparat jest zepsuty to przynajmniej zobaczę sobie jak jest w środku zbudowany. Efekt jest taki, że nie udało mi się go złożyć do końca z powrotem... :/ jak sądzicie - jeśli wyślę na Żytnią aparat, który był wyraźnie rozebrany (nie dokręcone śróbki, obudowa nieodpowiednio dopasowana) czy wtedy też wymienią mi matrycę?
                Ja bym odesłał do serwisu. Ja rozbierałem aparat bo niestety padła lampa (co prawda poprawnie go złożyłem, ale ślady rozkręcania widać), padła matryca. Odesłałem pan zadzwonił i powiedział, że aparat był rozkręcony. Tutaj wykazał dobrą wolę i uznał wymianę matrycy.

Wg mnie jeśli twoje rozkręcenie nie przyczyniło się do powstania wady matrycy, wtedy powinni wymienić matrycę (a przy okazji poprawnie złożyć aparat) :-D

Pozdrawiam i życzę powodzenia
                foto 450D+KIT 18-55IS + KIT 55-250 IS+ UV;
                video Sony HDR-CX 130

Komentarz

• gietrzy
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 5727

[foto] Kolega dziś wysłał kolejny zwalony S1 IS - zobaczymy co przyślą

Tak, dla przyszłych pokoleń wklejam zdjęcia kompaktu, który naprawdę dawałby nadal radę (fajny detal na 400, 3.2MPx) gdyby nie wadliwa matryca pewnej firmy

Fotki z LX-3

1.

2.

the silence is deafening

Komentarz

• mihauek

Czy to też objaw słynnej wady matrycy?

Witam wszystkich. Mój S1 IS robi fioletowy margines gradientowy

Host your images online with an easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

Host your images online with an easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

a w trybie video np. w ciemnym pomieszczeniu świecące punkty (świeczki na torcie, światełka na choince) stają się świetlnymi liniami pionowymi.
                    Czy to TEŻ są objawy tej samej dżumy matrycowej?Pzdr
                    Ostatnio edytowany przez Gość; 25307.

Komentarz

• Polanin
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 104

Serwis komuś odpisał, że sprawdzenie aparatu jest darmowe, więc ryzyko raczej niewielkie. Tyle, że nie będziesz miał aparatu przez jakiś czas. Napisz jeszcze do nich załączając zdjęcia.

Komentarz

• rafalkow

Mam identyczne objawy jak mihauek i wlasnie zastanawiam sie nad wysylka na Zytnia. Ale jestem bardzo ciekaw Waszej opinii - czy to moze byc wlasnie slynny problem matrycowy

Komentarz

• gietrzy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 5727

Kolega dostał z powrotem paczkę z e-csi

FYI: Wysłał zwalonego S1 IS i dostał swojego S1 IS z nową matrycą - nie jest pocieszony, bo myślał, że dostanie nowy sprzęt, ale pocieszam go bo ma nowe 3,2 MPx i normalne iso400 (z detalem na zdjęciu). Ekranik (z foty powyżej) troszeczkę mały, ale daje radę.
                          the silence is deafening

Komentarz

• rafalkow

Pieknie wszystko dziala! Wyslalem w czwartek DHLem, dzis przedzownilem i Pani powiedziala mi, ze oczywiscie bezplatna wymiana. Czekaja na czesci, ale w ciagu 10-14 dni powinienem miec swoj aparacik w domku. Canon to jest klasa!

Komentarz

• maniak27
                              • 2008
                              • 1

Witam. Mi canona S1 naprawili (wymienili matryce) ekspresowo, tz. nie spodziewałem sie ze tak szybko może być i zadzwoniłem po 2 tyg o wynik diagnozy a pani powiedziała mi ze już aparat gotowy do zabrania

Komentarz

Pracuję...