X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • popi
    Początki nałogu
    • 2007
    • 390

nie mam takich "aparatów" ale co do terminu naprawy. Jak mi w 350D stanęło szkło, to naprawione miałem w 3 tygodnie a to tylko dlatego że dałem legitymację prasową i fotoreporterowi szybciej naprawiają. "Normalnym" ludziom to może trwać z doswiadczenia znajomych wiem nawet do 2 miesięcy. Zadzwoń do serwisu i sie zapytaj o stan naprawy
    sigpic

Komentarz

• slawek_j
      • 2005
      • 13

No wlasnie regularnie dzwonie. W zeszlym tygodniu uslyszalem, ze bedzie gotowy na dzisiaj, a wczoraj powiedzieli mi, ze pan ktory reperuje aparaty robi dopiero numery 85XXX, a ja mam 86XXX (podobno ma byc w nastepnym tygodniu, ale jakos w to watpie). Cale szczescie, ze mam juz drugi aparat.

Komentarz

• Bluecrush

Witam
        dzisiaj wrócił do mnie aparat cały i zdrowy naprawiony cyknołem pare próbnych fotek i wygląda że wszystko jest ok . Co do naprawy to ja swój wysłałem 21.06 czyli 22.06 był u nich i dostałem dzisiaj tj 20.07 czyli miesiąc jak w morde strzelił ale ważne że został naprawiony.
        Pozdrawiam

Komentarz

• slawek_j
          • 2005
          • 13

Ja wlasnie w piatek tez odebralem aparat. Tu nalezy sie pochwala serwisowi, ze zaraz po wykonaniu naprawy telefonicznie poinformowal mnie o tym fakcie. Teraz pora na intensywne testy.

Komentarz

• kolo2
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 41

W moim A 70 została wymieniona matryca i po dwóch tygodniach zaczął aparat robić foty jakby lał deszcz-brak ostrości-a do tego nadal są w kolorze burym.Czyżby takie cyfraki Canona miały żywotność do 5 lat?

Komentarz

• slawek_j
              • 2005
              • 13

Jezeli robiles to na Zytniej, to oddawaj im aparat do sprawdzenia. Oni daja przeciez gwarancje na wykonana naprawe (mimo tego, ze byla za friko).

Komentarz

• kolo2
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 41

slawek_j widzisz naprawiałem w Krakowie na Czapskich więc i tam trafił ponownie czekam teraz na naprawiony/od 12.07.2007 działał/ a poprawa styków kosztowała 150zł

Komentarz

• kolo2
                  Dopiero zaczyna
                  • 2007
                  • 41

Cóż chłopcy na Czapskich w Krakowie się poddali i oddali mi kasę stwierdzając "Musi pan wysłać na Żytnią do Warszawy nic nie możemy zrobić padła matryca...."oddali kasę za naprawę i :-((( muszę wysłać do serwisu

Komentarz

• kolo2
                    Dopiero zaczyna
                    • 2007
                    • 41

Jak miłą wiadomość usłyszałem dzwoniąc do serwisu Canona na Żytniej kiedy pani powiedziała że matryca padła i wymienią za free tylko trzeba czekać ok. cztery tygodnie .....ale cóż czym są cztyery tygodnie w porównaniu z usługą za free

Komentarz

• Makudonarudo
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 381

za to inny koleś zapłaciłby nawet i gruba kase aby mógł już cykać jescze tego samego dnia dla mnie miesiąc bez aparatu to wieczność , i już po dwóch dniach byłbym na głodzie jak narkoman , patrząc przekrwionymi oczami na aparaty innych

Komentarz

• kolo2
                        Dopiero zaczyna
                        • 2007
                        • 41

to koniecznie musisz sprawić sobie zastępczy aparacik teraz tyle promocji ja mam jeszcze A710 IS a osoba której aparat spędzi miesiąc w serwisie może go zawsze pożyczyć ode mnie

Komentarz

• Makudonarudo
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 381

będę pamiętał być może oddam mojego skarba a610 na czyszczenie . Ale jak bym był na głodzie to nawet brałbym yakumo

Komentarz

• kamyk123

Wybaczcie że odgrzebałem stary temat, ale u mnie zupełnie niedawno pojawił się też dziwny problem z moim PowerShotem A75. Robiłem najnormalniej w świecie zdjęcia, zgrałem je sobie na komputer, wyłączyłem aparat, włączam go za jakiś czas a tu na ekranie widać tylko czerń, myślałem że to może coś nie tak z wyświetlaczem, ale po zrobieniu paru zdjęć i zgraniu ich okazało się że zdjęcia też wychodzą czarne, dokładnie to jest to idealna czerń.
                            Myślicie że to coś z matrycą? Gwarancja raczej mi się już dawno skończyła i pewnie nie ma szansy na naprawę za free? Co mi poradzicie?

Komentarz

• slawek_j
                              • 2005
                              • 13

Rzeczywiscie wyglada to na uszkodzenie matrycy. Nie przejmuj sie tym, ze gwarancja juz Ci sie skonczyla. Zanies/wyslij aparat na Żytnią do bezplatnej ekspertyzy. Gdy bedzie uszkodzona matryca, to praktycznie na 100% zrobia Ci to za darmo.

Komentarz

• micles
                                Zablokowany
                                • 2006
                                • 4359

Nic się nie stało, właśnie od tego są stare tematy.

a) sprawdź czy nie ma niczego na obiektywie(np klapka)
                                b) sprawdź czy nie przestawiłeś na tryb "M" i zdjęcia są za mało naświetlone
                                c) powiedz nam, czy jak naciskasz przycisk Menu to czy jest coś na LCD.

Komentarz

Pracuję...