X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez czeczot
    Zgadujesz?
    Nie:
    "E-TTL II does not require any changes to either the flash units or lenses used with an E-TTL II camera - the changes are all basically internal to the camera body."

Niestety Metz daje ciała
    Przykre... naprawde przykre...

Komentarz

• czeczot
      Początki nałogu
      • 2004
      • 325

Zamieszczone przez Vitez
      Nie:
      "E-TTL II does not require any changes to either the flash units or lenses used with an E-TTL II camera - the changes are all basically internal to the camera body."
      Ok., to teraz na podstawie tego artykułu wytłumacz dlaczego lampy Metz działające z eTTL bez problemu nie działają z eTTL2 , trzeba mieć nową wersje kostki?

iMAC
      www.czeczot.pl

Komentarz

• Kubaman
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 4709

Nie działają bo w tych aparatach zastosowano procesor Digic II i lampy Metza ze starym softem nie są do niego dostosowane. Nie ma to nic wspólnego z E-TTL i E-TTL II, a jedynie ze znaną prawdą, że Canon próbuje zniechęcić użytkowników swoich aparatów do kupowania sprzętu innych producentów regularnie zmieniając specyfikacje obsługi obiektywów i lamp.

Z E-TTL II nie ma to jednak żadnego związku. JAk już pisał Vitez i tysiące ludzi na necie E-TTL II nie wprowadza żadnych zmian po stronie lampy (czytaj wyjścia na stopce).
        www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• czeczot
          Początki nałogu
          • 2004
          • 325

Zamieszczone przez Kubaman
          Nie działają bo w tych aparatach zastosowano procesor Digic II i lampy Metza ze starym softem nie są do niego dostosowane. Nie ma to nic wspólnego z E-TTL i E-TTL II, a jedynie ze znaną prawdą, że Canon próbuje zniechęcić użytkowników swoich aparatów do kupowania sprzętu innych producentów regularnie zmieniając specyfikacje obsługi obiektywów i lamp.

Z E-TTL II nie ma to jednak żadnego związku. JAk już pisał Vitez i tysiące ludzi na necie E-TTL II nie wprowadza żadnych zmian po stronie lampy (czytaj wyjścia na stopce).
          Wiec pisanie że lampa musi działać skoro działa z eTTL nie jest prawdą bo jeszcze oprogramowanie lampy musi się dogadać z oprogramowanie aparatu tak jak w przypadku wspomnianego w tym wątku Metz. Więc to nie zależy tylko od tego że lampa działała w eTTL ale również od jej oprogramowania. Sytuacja identyczna jak by ktoś napisał że skoro obiektyw ma bagnet EF to będzie działać – a stare obiektyw sigmy czasami nie działają

iMAC
          www.czeczot.pl

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Czeczot powiem ci tak - wylacz agresje i nie zwalaj winy ze twoj Metz nie dziala w E-TTL II na mnie ze smialem napisac ze musi dzialac. Wina lezy po stronie producenta lampy lub Canona a nie po stronie Viteza wiec zejdz ze mnie.
            Na Metzu czy Canonie nie da sie wyzywac wiec wsiadles na mnie - nieladnie. EOT.

Komentarz

• czeczot
              Początki nałogu
              • 2004
              • 325

Zamieszczone przez Vitez
              Na Metzu czy Canonie nie da sie wyzywac wiec wsiadles na mnie - nieladnie. EOT.
              Nie wsiadłem na ciebie! Tylko prostuje informacje które podajesz bo są nie prawdziwe albo ogólnikowe jak wolisz Lampy metza nie mam od 8-9 miesięcy roku więc mnie ona nie stresuje

iMAC
              www.czeczot.pl

Komentarz

Pracuję...