I to co się teraz nazywa my ttl też było w poprzedniku dostępne tylko nie opisane w instrukcji. A w tej do di 466 była o tym wzmianka
X
-
-
a jak jest z synchronizacją z krótkimi czasami w nissinie di622 mark II?? w pierwszej wersji wiadomo, nie było. A jak jest teraz? Przymierzam się do kupienia tej lampy i zależy mi na synchronizacji. Pomożecie?Canon 20D; Kit; C50 f/1.8; C 100 f/2.0; C 70-200 f/4LKomentarz
-
Nie ma szans jak napisalem wyzej... Standard 200 czy 250 nie pamietam dokladnie...
W tej cenie nie kupisz.... najtaniej bedzie chyba kupic Canona albo Nissina z serii 800Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
W body ustawisz tylko strzał na druga kurtyne. Drugi blysk ustawiasz w Lampie (tryb SD)
W aparacie nie ustawisz wylaczenia blysku controlnego TTL niestety...Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |Komentarz
-
Mam mały problem, otóż posiadam nissina di622, lampa ustawiona w tryb slave odpala za kazdym razem jeśli używam lampy wbudowanej (550D), ale jeśli mam podłączoną 580ex II oraz nissina w trybie slave to nissi nie chce odpalić.
Probowalem juz wszystkiego, rozne moce, różny zoom i nissin i tak nie chce błysnąć.
Czy ktoś spotkał się z taką akcją ?Komentarz
-
Po kolejnych próbach - nissin odpala średnio raz na 10-15 strzałów.
Wczoraj przez 30 minut odpalał za kazdym razem (lampy na przeciw siebie w softboxach), dopiero później zaczeły się wyżej wspomniane problemy.Komentarz
-
Ha jest i odpowiedź.
Aby odpalic nissina jako slava, canon 580 ex II musi być ustawiony na ettl, a nie na manualu.Komentarz
-

A mozesz sterowac tym Nissinem z aparatu? Mnie wlasnie to ciekawi... Moze kiedys kupei jakas lampe master....Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
622 to nie jest typowy slave. Wyzwalany jest fotocelą na drugi błysk. Pierwszy błysk jest pomiarowy, drugi właściwy. W manualu lampa nie generuje błysku pomiarowego. No teoretycznie można pierwszy wyzwolić sobie ręcznie a zaraz po nim strzelić. Jeśli zdążysz.Komentarz
-
Witam,
Mam pytanie do użytkowników (i nie tylko) Nissina Di622.
Po małym wypadku odłamała się część stopki lampy. Usterka uniemożliwia wsunięcie lampy w sanki na aparacie. Klejenie nie przynosi rezultatu. Sprzedawca nie prowadzi serwisu.
Moje pytanie:
Czy znacie miejsce, gdzie można kupić samą stopkę do Nissina Di622 ?
Czy możecie poradzić inne rozwiązanie problemu...serwis, "złota rączka"...?
Najlepiej okolice Trójmiasta.
PozdrawiamKomentarz
Komentarz