X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • CrazyHorse
    Dopiero zaczyna
    • 2013
    • 25

Odp: Canon Spepdlite 550EX - problem

"Więcej światła" - powiedział Goethe i ja za nim powtarzam. Ustaw wyższe ISO, zaopatrz się w dyfuzor do lampy. Nie zawsze odbijanie od sufitu jest dobre, czasem jest za wysoki, nie jest biały itp

Komentarz

• yrats
      Zablokowany
      • 2011
      • 146

Zamieszczone przez CrazyHorse
      "Więcej światła" - powiedział Goethe i ja za nim powtarzam. Ustaw wyższe ISO, zaopatrz się w dyfuzor do lampy. Nie zawsze odbijanie od sufitu jest dobre, czasem jest za wysoki, nie jest biały itp
      Oboma łapami się podpisuję pod tą uwagą.
      Ostatnio edytowany przez yrats; 42950.

Komentarz

• magnus
        • 2013
        • 11

Dzięki za pomoc

Komentarz

• r_m
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 2418

Zamieszczone przez magnus
          No, dobra jestem zielony w lampach.... Zoom chodzi gdy skieruję lampę na wprost.
          Czy masz instrukcję do lampy?
          Działa jak powinien. Jak jest "na wprost" dopasowuje kąt świecenia do tego, co widzi obiektyw, jeśli odchylisz w górę, dopasowanie do obiektywu nie ma żadnego sensu, bo lampa nie oświetla tego co widzi obiektyw bezpośrednio, ale światłem odbitym. Wtedy Ty ręcznie ustawiasz taki kąt świecenia, jaki jest Ci potrzebny.

Lampa daje dobre światło przy Tv i Av, gdy jest skierowana na wprost. Wcześniej robiłem zdjęcia z lampą skierowaną do góry. Jak robić zdjęcia z lampą skierowaną do góry w Av, Tv lub Manual w E-ttl, żeby siła błysku lampy była OK? W trybie P tak się da. Czemu w Av jest z tym taki problem?
          Zrobiłeś próbę o której pisałem, sprawdziłeś ustawienia lampy?

Komentarz

Pracuję...