X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • af-p
    Bywalec
    • 2009
    • 109

Odp: lampa YN 600 EX RT

trzeba przetestować rzucając na głęboką wodę...na przykład na dłuższym polonezie na studniówce w wysokiej sali i najlepiej z dodatkowym zasilaniem...
    Ostatnio edytowany przez af-p; 27004.

Komentarz

• arkosol
      Coś już napisał
      • 2005
      • 96

Mam jedną YN 600EX RT i dwie YN 600EX RTII dwie na statywach z parasolkami. Polonez na dwieście par. Co najwyżej nie nadążyły się ładować.

Komentarz

• kamilrosinski
        • 2018
        • 9

Widocznie trafiłeś dobre egzemplarze. A gdzie kupowałeś? Jak korzystałeś z takiego oświetlenia na studniówce podczas poloneza? Chyba że to tylko do zdjęć grupowych?

Komentarz

• arkosol
          Coś już napisał
          • 2005
          • 96

Grupowe to żadne wyzwanie. Sala może nie była ciemna, ale oświetlona mocno z góry "sodówkami" tak że potworne cienie na twarzach. Ale żeby nie było dodam, że co prawda rzadko, ale zdarzy się mimo naładowania nie wyzwolić błysku.
          Ostatnio edytowany przez arkosol; 1221.

Komentarz

• af-p
            Bywalec
            • 2009
            • 109

a czy zwróciłeś uwagę czy dzieje się to po przejściu lampy w standby ? Lampa w standby, pierwsze wyzwolenie migawki, brak błysku, drugie wyzwolenie lampa błyska...

Komentarz

• arkosol
              Coś już napisał
              • 2005
              • 96

Na wcześniejszym sofcie na pewno tak było, mam teraz najnowszy i nie ma reguły.

Komentarz

• kamilrosinski
                • 2018
                • 9

Czyli 1 lampę miałeś na body i ona w master wyzwalała radiowo te dwie z parasolkami? Jak to współpracuje i jak z zasięgiem, bo w specyfikacji jest chyba 30m to nie za dużo,(jeśli chodziłoby np. o doświetlenie ciemnej sali takimi dwoma lampami skierowanymi w sufit), a wyzwalacz YN-E3-RT ma 100m zasięgu, ale.jak to wygodnie zamocować na body wraz z lampą?

Komentarz

• arkosol
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 96

Konfiguracja dokładnie taka. Z zasięgiem nie było żadnego problemu na sali, nawet jak jedna z parasolką poszła na ściankę przed wejście to i z za ściany potrafiła się wyzwolić.

Komentarz

• kamilrosinski
                    • 2018
                    • 9

A gdzie kupowałeś lampy, jeśli można wiedzieć? Moja używana i nowa były z tego samego sklepu.

Komentarz

• arkosol
                      Coś już napisał
                      • 2005
                      • 96

Na Allegro i Ebayu.

Komentarz

• kamilrosinski
                        • 2018
                        • 9

A więc: lampy wróciły z reklamacji. Testowali je kilka dni i stwierdzili że wszystko ok. Wysłali mi nawet filmik. Dzisiaj lampy do mnie wróciły i rzeczywiście kilka razy błysnąłem i działają. Zobaczymy jak długo, do następnego razu (mam nadzieję, że nie). Nie wiem jaki cud się stał, ale ja jeszcze dzień i dwa dni później przed wysyłką próbowałem na różnych akumulatorach i nic. Pani stwierdziła, że mogły się zawiesić, czy cuś... no to bardzo ciekawe

Komentarz

• zdebik
                          Pełne uzależnienie
                          • 2013
                          • 4065

Takie profoto b1/2 potrafi odstawiac numery a co dopiero chinczyk.
                          https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

• forix
                            • 2018
                            • 1

Zamówiłem YN600EX-RT II przyjechała z nowym firmware 1.29 2017-11-13 robiła od razu problem przy wyborze zooma A/M nie zawsze chciała zaskoczyć przy ikonce A/M brak napisu zoom czasami nie chciała też po obudzeniu zaskoczyć, zastanawiam się czy przypadkiem nowy soft nie był problematyczny, chyba że trafiłem na skopany model. Robił ktoś już upgrade oprogramowania, zastanawiam się czy wgrywać? Lampę wymieniłem na inną firmware starsze z maja 2017 i tu wszystko bez zająknięcia działało.

Komentarz

• Nozanu
                              Uzależniony
                              • 2010
                              • 542

Sterowanie lampy to wypadkowa ustawień puszki, lampy i wyzwalaczy. Wszystko ma wpływ i trzeba znać jeszcze piorytety nastaw tych urządzeń. Najsłabsze ogniwo to fotograf więc przed "zarzuceniem focha" i reklamowaniem, wypada sprawdzić sprzęt u kogoś bez urażonej dumy.

Komentarz

Pracuję...