Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • APP
    Uzależniony
    • 2006
    • 664

Jestem na stronie 181 a przeglądam od "tyłu" (...)
    Hmm... mogłem się pomylić, ale pisząc poprzedni post poważnie wydawało mi się, że w temacie tego plecaka coś jeszcze było :neutral: Może nie w tym wątku? W każdym razie powodzenia, a jak coś znajdziesz, to tu napisz, bo to chyba najtańsza tego typu propozycja i pewnie będzie co jakiś czas się wynurzać ;-)

Komentarz

• Pabloq

Witam
      Może ktoś podpowiedzieć jaki plecaczek na foto i laptopa tak do 250 zł ?
      Konkretnie Laptop 15”, 400D z gripem nabity Sigmą 17-70, obok Sigma 70-200 z czasem jakaś lampa i 50 1.4 niczego więcej nie potrzebuje.

Komentarz

• lubiebardzo
        Coś już napisał
        • 2007
        • 53

Pabloq - używam już kilka miesięcy LowePro Fastpack 250. Mieszcze tam 20d z gripem, podpiete 24-105, obok sigma 10-20, canon 50 i lampa. Spokojnie Twój zestaw też się pomieści. Puche z 17-70, przed tym pięćdziesiątka. Pod 70-200, nad lampa. Jest też komora na pierdoły i komora na laptopa. W moim przypadku Mac 15,4 w kondonie
        Zamawiałem w RTV Euro AGD przez neta. Jak zamawiasz w dzień roboczy to naspępnego dnia możesz pomacać w sklepie i sie zdecydować.
        Plecan nosi sie bardzo wygodnie. Ma pas biodrowy poprawiający komfort w długich trasach. Jedyne do czego można sie przyczepić to brak możliwości przyczepienia statywu czy czegokolwiek innego. Dostęp jest dobry. Wystarczy zdjąć jedno ramie przekręcić plecak i wszystko wygodnie wisi na brzuchu.

Komentarz

• Pabloq

lubiebardzo - dzięki za podpowiedz, plecaczek faktycznie całkiem fajny.
          No to pora na allegro sprzedać Nova 4

Komentarz

• grobel5
            • 2006
            • 10

Torba na 5d z gripem ?

Witam serdecznie !

Panowie pomozcie w jaka torbe (najmniejsza) zmiesci sie Canon 5d z gripem no i ewentualnie lampa do tego ?

Mam plecak mini-trekker i z nim wszystko ok, ale potrzebuje czegos mniejszego tak zeby zabrac body 5d + 50mm no i ewentualnie lambe blyskowa serii 580 EX

Pozdrawiam

Komentarz

• panmateusz
              Początki nałogu
              • 2009
              • 310

Mekko C6 jest fajna, ewentualnie Mekko R3X, ale może być już za duża. Ogólnie polecam firmę, przyjemne torby produkują ;-)
              Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Komentarz

• himi
                Zablokowany
                • 2006
                • 2638

Mam mekko R3X (wiele o niej pisałem na forum - dobrego) - właśnie ją sprzedaję (przesiadka na Domke). R3X zmieści ci spokojnie to to potrzebujesz. C6 z czasem może okazać się za mała.

Komentarz

• giltoniel
                  Coś już napisał
                  • 2008
                  • 97

Szukam plecaka, który pomieściłby sprzęt ze stopki + ładowarki i inne filtry.

Przy tym chciałbym zmieścić "coś jeszcze" np bluzę, czy litrową butelkę cisowianki. Do tego wszystkiego WOLAŁBYM, żeby dostęp do sprzętu był na plecach, tak by w tłumie ludzi nikt go nie wyciągnał.

Zastanawiałem się nad Naneu Pro Bravo - link - ale poczytałem i stosunek mam ambiwalentny - dość że wkładka na sprzęt podobno pyli i mechaci się to też sporo głosów przeczytałem o tendencjach do przedzierania się materiału.

Pomyślałem więc o Lowepro Flipside 300 - link - ale ten zmieści tylko sprzęt.

Dłuższą chwilę zastanawiałem się nad CASE LOGIC SLRC 5 - link - ale z tego bajecznie łatwo pozbawić mnie aparatu, no i poza sprzętem też nic nie wejdzie.

Szczerze mówiąc pogubiłem się Budżet, jaki mam to max 300 zł.

Komentarz

• sirlukas
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 301

Mam Tamraca Adventure 7, całkiem przyjemny plecaczek i powinien spełnić Twoje wymagania. Poza tym wygląda jak normalny plecak, polecam.

Tamraca Adventure Series
                    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
                    ... mój zestaw...

Komentarz

• DonBolano
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 331

Witam
                      Szybkie pytanie. Potrzebowalbym torbe na ramie (glupio na slub z plecakiem pojsc), do ktorej wepchnal bym zagripione 400D z 50/1.8, do tego ma sie tam zmiescic 70-200/2.8, dwa mniejsza szkla, jakas lampa i akcesoria..

Ciezko mi cos wybrac patrzac tylko na fotki zdjec na allegro. Mozecie cos polecic?
                      Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

• giltoniel
                        Coś już napisał
                        • 2008
                        • 97

Dzięki sirlukas pooglądałem ten plecak i robi rzeczywiście dobre wrażenie - mocno rozważę tą propozycję.

@ Don Bolano - może to trochę śmieszne się wydać, ale sporo poglądowych filmów na You Tubie można obejrzeć z konkretnymi modelami, No w każdym razie zobaczysz co w konkretną torbę wejdzie. Ja dziś sklepy lubelskie odwiedziłem pod kątem plecaka i wybór praktycznie żaden, więc pozostał mi ten sposób "oglądania", oprócz CB i innych forów oczywiście
                        Ostatnio edytowany przez giltoniel; 19398.

Komentarz

• DonBolano
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 331

A nie znalem tej opcji z YouTubem. Ide poszukac

Dzięki
                          Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

• giltoniel
                            Coś już napisał
                            • 2008
                            • 97

ja właśnie obejrzałem filmik o Tamracu Adv.7, poczytałem co było do poczytania i zamówiłem :-)

Komentarz

• renes
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 510

Ja już wiem jaki kupię plecak. Dziś na giełdzie miałem okazje pooglądać Lovepro Rover AW II. Jest idealny, materiały pierwsza klasa, wieczysta gwarancja i zupełnie się go na plecach nie czuje.

Komentarz

• kuba1961
                                Coś już napisał
                                • 2006
                                • 93

Mam 20D i 3 obiektwy oraz lampę. Obecnie z biedą mieszczę się do SlingShot 100 AW ale podróże samolotowe spowodowały potrzebę zabierania laptopa. Co proponujecie jako lepszy sprzęt FASTPACK 350 czy CompuDaypack Najlepsze na podróż a potem na spacery z aparatem.
                                20D SIGMA 18-50 EX Canon 50/1,4

Komentarz

Pracuję...