Jestem na stronie 181 a przeglądam od "tyłu" (...)
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Hmm... mogłem się pomylić, ale pisząc poprzedni post poważnie wydawało mi się, że w temacie tego plecaka coś jeszcze było :neutral: Może nie w tym wątku? W każdym razie powodzenia, a jak coś znajdziesz, to tu napisz, bo to chyba najtańsza tego typu propozycja i pewnie będzie co jakiś czas się wynurzać ;-) -
Witam
Może ktoś podpowiedzieć jaki plecaczek na foto i laptopa tak do 250 zł ?
Konkretnie Laptop 15”, 400D z gripem nabity Sigmą 17-70, obok Sigma 70-200 z czasem jakaś lampa i 50 1.4 niczego więcej nie potrzebuje.Komentarz
-
Pabloq - używam już kilka miesięcy LowePro Fastpack 250. Mieszcze tam 20d z gripem, podpiete 24-105, obok sigma 10-20, canon 50 i lampa. Spokojnie Twój zestaw też się pomieści. Puche z 17-70, przed tym pięćdziesiątka. Pod 70-200, nad lampa. Jest też komora na pierdoły i komora na laptopa. W moim przypadku Mac 15,4 w kondonie
Zamawiałem w RTV Euro AGD przez neta. Jak zamawiasz w dzień roboczy to naspępnego dnia możesz pomacać w sklepie i sie zdecydować.
Plecan nosi sie bardzo wygodnie. Ma pas biodrowy poprawiający komfort w długich trasach. Jedyne do czego można sie przyczepić to brak możliwości przyczepienia statywu czy czegokolwiek innego. Dostęp jest dobry. Wystarczy zdjąć jedno ramie przekręcić plecak i wszystko wygodnie wisi na brzuchu.Komentarz
-
lubiebardzo - dzięki za podpowiedz, plecaczek faktycznie całkiem fajny.
No to pora na allegro sprzedać Nova 4
Komentarz
-
Torba na 5d z gripem ?
Witam serdecznie !
Panowie pomozcie w jaka torbe (najmniejsza) zmiesci sie Canon 5d z gripem no i ewentualnie lampa do tego ?
Mam plecak mini-trekker i z nim wszystko ok, ale potrzebuje czegos mniejszego tak zeby zabrac body 5d + 50mm no i ewentualnie lambe blyskowa serii 580 EX
PozdrawiamKomentarz
-
Mekko C6 jest fajna, ewentualnie Mekko R3X, ale może być już za duża. Ogólnie polecam firmę, przyjemne torby produkują ;-)Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4Komentarz
-
Mam mekko R3X (wiele o niej pisałem na forum - dobrego) - właśnie ją sprzedaję (przesiadka na Domke). R3X zmieści ci spokojnie to to potrzebujesz. C6 z czasem może okazać się za mała.Komentarz
-
Szukam plecaka, który pomieściłby sprzęt ze stopki + ładowarki i inne filtry.
Przy tym chciałbym zmieścić "coś jeszcze" np bluzę, czy litrową butelkę cisowianki. Do tego wszystkiego WOLAŁBYM, żeby dostęp do sprzętu był na plecach, tak by w tłumie ludzi nikt go nie wyciągnał.
Zastanawiałem się nad Naneu Pro Bravo - link - ale poczytałem i stosunek mam ambiwalentny - dość że wkładka na sprzęt podobno pyli i mechaci się to też sporo głosów przeczytałem o tendencjach do przedzierania się materiału.
Pomyślałem więc o Lowepro Flipside 300 - link - ale ten zmieści tylko sprzęt.
Dłuższą chwilę zastanawiałem się nad CASE LOGIC SLRC 5 - link - ale z tego bajecznie łatwo pozbawić mnie aparatu, no i poza sprzętem też nic nie wejdzie.
Szczerze mówiąc pogubiłem się
Budżet, jaki mam to max 300 zł.
Komentarz
-
Mam Tamraca Adventure 7, całkiem przyjemny plecaczek i powinien spełnić Twoje wymagania. Poza tym wygląda jak normalny plecak, polecam.
Tamraca Adventure Series"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...Komentarz
-
Witam
Szybkie pytanie. Potrzebowalbym torbe na ramie (glupio na slub z plecakiem pojsc), do ktorej wepchnal bym zagripione 400D z 50/1.8, do tego ma sie tam zmiescic 70-200/2.8, dwa mniejsza szkla, jakas lampa i akcesoria..
Ciezko mi cos wybrac patrzac tylko na fotki zdjec na allegro. Mozecie cos polecic?Komentarz
-
Dzięki sirlukas pooglądałem ten plecak i robi rzeczywiście dobre wrażenie - mocno rozważę tą propozycję.
@ Don Bolano - może to trochę śmieszne się wydać, ale sporo poglądowych filmów na You Tubie można obejrzeć z konkretnymi modelami, No w każdym razie zobaczysz co w konkretną torbę wejdzie. Ja dziś sklepy lubelskie odwiedziłem pod kątem plecaka i wybór praktycznie żaden, więc pozostał mi ten sposób "oglądania", oprócz CB i innych forów oczywiście
Ostatnio edytowany przez giltoniel; 19398.Komentarz
-
A nie znalem tej opcji z YouTubem. Ide poszukac
Dzięki
Komentarz
-
ja właśnie obejrzałem filmik o Tamracu Adv.7, poczytałem co było do poczytania i zamówiłem :-)Komentarz
-
Ja już wiem jaki kupię plecak. Dziś na giełdzie miałem okazje pooglądać Lovepro Rover AW II. Jest idealny, materiały pierwsza klasa, wieczysta gwarancja i zupełnie się go na plecach nie czuje.Komentarz
-
Mam 20D i 3 obiektwy oraz lampę. Obecnie z biedą mieszczę się do SlingShot 100 AW ale podróże samolotowe spowodowały potrzebę zabierania laptopa. Co proponujecie jako lepszy sprzęt FASTPACK 350 czy CompuDaypack Najlepsze na podróż a potem na spacery z aparatem.20D SIGMA 18-50 EX Canon 50/1,4Komentarz
Komentarz