Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bangi
    Moderator
    • 2010
    • 5117

Zamieszczone przez darek24111
    (...)cos w stylu spacerów do parku, czy tez krótkie wycieczki mam Tamraca Velocity 8x. Świetna torba noszona z boku lub na plecach na jedno ramie, ale do dłuższych wycieczek w góry się nie nadaje... (...) po 2,5 godzinnym szlaku na Preikestolen myślałem że mi ramie urwie (...)
    potwierdzam tą przypadłosć, też mam 8x i po dłuższym łażeniu jednak ją czuć, ale torba jest super pomimo tego...

A tak w ogóle pytanie do właściclei 550d z gripem jakich toreb używacie

Tamrac Velocity 8x jest super i mieszczę w nim wszystko co mam fotograficznego, poza statywem, ale zastanawiam się nad dokupieniem czegos, tylko i wyłaczenie na samo body+grip+C-18-135 i nie wiem czy coś znadję. Powinno być nak najmniejsze i niedorgie. Niestey mam problem ze znalezieniem czegoś takiego, szczególnie w kontekscie założonego gripa, bo gdby go nie było to nie pytałbym.
    SAMOLOTY CB
    SAMOLOTY lotnictwo.net
    SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• najeli
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 992

Może się komuś przyda: plecak Benro Quicken 500N jest genialny ;-)
      Właśnie wróciłam z woodstocku, gdzie łaziłam z nim bite 3 dni praktycznie non stop i naprawdę nie odczuwałam dyskomfortu. Z torbą to pewnie wymiękłabym po 2h...

ZALETY:
      - świetny system nośny
      - pokrowiec przeciwdeszczowy
      - mocowanie statywu
      - dostęp do aparatu z boku (włącznie ze szkłami po odczepieniu rzepa wkładek, możliwość zmiany szkła po przewieszeniu plecaka przez jedno ramię, taki a'la flipside, świetnie się sprawdzało)
      - świetne wykonanie
      - spora kieszeń przednia na różne drobiazgi/bluzę/butelkę itp itd
      - 2 komory, do górnej osobny dostęp
      - kieszeń na pasie biodrowym (bardzo wygodnym)
      - wzmocnony spód

WADY:
      - brak mocowania do kluczy, kieszonki na długopis itp itd (tak, śmieszne ;-))

Mój mode jest największy z serii i podobno wyglądam z nim śmiesznie, ale akurat wygodnie mi się mieści tam na dole body ze szkłem, 3 obiektywy i lampa, a u góry spokojnie mieszczę wszystkie filtry, gruszki, szmatki, portfel, ładowarkę itp itd i jeszcze miejsca zostanie.

Mam torbę LowePro i flipa Tamraca i muszę powiedzieć, że Benro nie odstaje jakościowo, a nawet bardziej mi się podoba jego wykończenie. Zresztą Tamraca się chyba pozbędę w tej sytuacji.

Jakby ktoś miał jakieś pytania to najlepiej na PW, bo ja do tego wątku zaglądam dość rzadko
      www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
      C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Komentarz

• darek24111
        Coś już napisał
        • 2008
        • 99

Zamieszczone przez darek24111
        No i wygląda na to, że jest zmiana decyzji...
        W/w plecaki raczej odpadaja z powodu ciasnoty czy też faktu, iż sa bardziej miejskie niz do kilkugodzinnych wędrówek po górach..., niektóre nie maja mocowania statywowego, pokrowca, itd (w zalezności od modelu)

Ktoś nakierował mnie na inne modele:
        1) Lowepro CompuPrimus AW - pojemny, pełne wyposażenie które potrzebuję, dobry system nośny, tylko ta cena... , może jednak warto kupić raz a porządnie...
        2) Lowepro Flipside 400AW - co prawda nie jest to dwukomorowy plecak, ale podobno ta kieszeń z przodu jest całkiem pojemna i elastyczna (czy możecie to potwierdzić???); miejsca na sprzęt mnóstwo, wygodne szelki i dobre wyposażenie...
        3) Myślałem jeszcze o Tamrac Evolution 8 - ale ten jest raczej na 3 miejscu, choć w testach nieźle wypada... i ma wiele do zaoferowanie...

Czy moge prosic osoby mające w/w o podpowiedzi i pomoc?

p.s. dodam tylko, iż wychodziłem z założenia aby miec plecam dwukomorowy aby oprócz sprzętu (wczesniej opisałem ile chce nosić) zabrac jeszcze jakąć kurtkę, filtry, prowiant, itd
        Ostateczna decyzja to Lowepro Primus AW. Jest ok, dla mnie wystarczy.
        W komorę foto spokojne wkładam: 5dII (lepiej bez gripa choc i taki sie zmieści), C17-40, C70-200, C 50 i jeszcze coś by weszło
        W górna komorę włożyłem kurtkę p/deszczowa i polar i o to mi własne chodziło. Dodatkowo plecak "trzyma" wymiary bagażu podręcznego.
        Zobaczymy jak sprawdzi się w podróży.

CompuPrims AW był zbyt wielki, oddałem.

Komentarz

• AndyMoor
          • 2011
          • 1

Torba- Body + 2 szkła + lampa

Witam
          Na wstępie przepraszam jeżeli to zły dział.
          Szukam torby na 40d z gripem oraz 70-200 (moze byc podpięte), tokine 12-24, lampe i ewentualnie jeszcze jakas stałka - ale nie koniecznie. Chce żeby torba była wygodna i maksymalnie wykorzystana, tzn najlepiej brak wolnych niewykorzystanych miejsc czy miejsc na jakies pier.dolki. Torba nie musi być taka nie rzucająca się w oczy, może mieć wygląd typowo fotograficznej. Co możecie polecić ?

Komentarz

• gadget_zary
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1046

Widzę, że 1 post i z miejsca źle !
            Najpierw polecam:

Potem :

Komentarz

• szad
              • 2011
              • 3

mozecie cos polecic na wyjazdy do 550D z jednym dodatkowym obiektywem, ladowarka, karty pamieci itd itp, najlepiej dwukomorowe z duza komora na rzeczy nie-foto i z dostepem do aparatu z boku.. miejsce na laptopa 12" bedzie rozpusta
              Ostatnio edytowany przez szad; 41081.

Komentarz

• szad
                • 2011
                • 3

znalazlem swoje optimum

Lowepro Photo Sport 200 AW

.. na merlin.pl maja w dobrej cenie.

Komentarz

• foggy_lad
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 126

Zamieszczone przez AndyMoor
                  Witam
                  Na wstępie przepraszam jeżeli to zły dział.
                  Szukam torby na 40d z gripem oraz 70-200 (moze byc podpięte), tokine 12-24, lampe i ewentualnie jeszcze jakas stałka - ale nie koniecznie. Chce żeby torba była wygodna i maksymalnie wykorzystana, tzn najlepiej brak wolnych niewykorzystanych miejsc czy miejsc na jakies pier.dolki. Torba nie musi być taka nie rzucająca się w oczy, może mieć wygląd typowo fotograficznej. Co możecie polecić ?
                  Polecam tenba messenger, nie rzuca sie w oczy, miesci bez problemu 40d, 70-200, 17-40, 580exII, 50 1.8, laptop chyba do 15 cali no i *******ki typu filtry, ladowarki etc.
                  R8, 35, 50, 85

Komentarz

• krolewicz
                    Początki nałogu
                    • 2010
                    • 254

Fomei Winner 966 - dobra i tania (stosunkowo)

Komentarz

• Smok
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 122

Witam

Ja na niedawnym wyjeździe przetestowałem i polecam
                      Lowepro Classified Sling, bodajże w 2 czy 3 wielkościach.
                      Ja mam najmnniejszy, bez problemu zmieścił się netbook, a i laptop 12` myślę że by wszedł.
                      Ja zapakowałem na podróż 5dmkII z 24-105 ,czytnik kart, ładowarki do baterii, netbooka, komórki, przejściówki do gniazdek, dysk usb i jeszcze trochę miejsca zostało.
                      Przy innym rozplanowaniu poza aparatem z dołączonym obiektywem spokojnie można wsadzić jeszcze jeden obiektyw i jeszcze trochę miejsca zostanie.
                      W wersji większej myślę że spokojnie zmieszczą się dwa dodatkowe obiektywy.
                      Zalety:
                      elegancki wygląd
                      wykonanie
                      wygoda użytkowania
                      może służyć jako bardzo zgrabny bagaż podręczny

Wady:
                      niestety wysoka cena (ale jeśli ktoś rozważa wydanie takiej kwoty to w pełni polecam)

Link do sklepu gdzie kupiłem (polecam udanie się osobiście dla osób z W-wy i okolic, właściciel bardzo kontaktowny, uprzejmy, ma wielki wybór plecaków, można poprzymierzać i podyskutować:

Pozdrawiam

Smok
                      "Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair

Komentarz

• marcinez
                        Dopiero zaczyna
                        • 2009
                        • 16

Zamieszczone przez szad
                        znalazlem swoje optimum
                        Lowepro Photo Sport 200 AW
                        .. na merlin.pl maja w dobrej cenie.
                        Jeśli jesteś szczęśliwym użytkownikiem to podziel się opinia na temat tego plecaka i wrzuć parę zdjęć. Na necie niestety nie ma żadnych testów czy tez recenzji.

Komentarz

• Usjwo
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 1055

Jako byly uzytkownik Lowepro Fastpack 350, stwierdzam ze jest to najlepszy plecak na rynku (dla kogos kto ma laptopa wiekszego niz 15"), sa i mniejsze Fastapck 250. Teraz nistety kupilem Kate 3N1-33

Komentarz

• gadget_zary
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1046

Czy można zakupić gdzieś same przegrody ? Bo póki co znalazłem tylko całe insterty a to za dużo dla mnie.

Komentarz

• Emhyr
                              Dopiero zaczyna
                              • 2011
                              • 21

Witam!
                              Szukam plecaka za ok. 300 zł, który pomieściłby 50d+grip z przypiętym 70-200mm, 2-3 dodatkowe obiektywy, lampę i wszelkie potrzebne akcesoria (filtry, zasilacz itp.).
                              Zastanawiam się nad Lowepro Fastpack 350 lub Pro Runner 300 AW. A może warto wybrać coś innego ?

Komentarz

• Bialy_92
                                Bywalec
                                • 2008
                                • 125

Zamieszczone przez Emhyr
                                Witam!
                                Szukam plecaka za ok. 300 zł, który pomieściłby 50d+grip z przypiętym 70-200mm, 2-3 dodatkowe obiektywy, lampę i wszelkie potrzebne akcesoria (filtry, zasilacz itp.).
                                Zastanawiam się nad Lowepro Fastpack 350 lub Pro Runner 300 AW. A może warto wybrać coś innego ?
                                Ja sam wczoraj zamówiłem Lowepro Flipside 300 dla podobnego zestawu jak ty. Oglądałem Pro Runner 200 AW i myślę, że bez problemu zmieści Ci się ten zestaw tam. Z tych to właśnie Flipside jakoś najbardziej mi przypadł do gustu

Komentarz

Pracuję...