Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Koper_092
    Dopiero zaczyna
    • 2010
    • 16

Tak wtrącę się do tej rozmowy...
    Potrzebuję plecaka do 50D + grip + 100-400 +17-85 (ewentualnie 50/1.8)
    Co polecacie?
    Strona Stowarzyszenia Przyjaciół 23 Bazy Lotnictwa Taktycznego
    50D + 17-85 IS USM... w planach 100-400

Komentarz

• gadget_zary
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1046

Koper_092 a przejrzałeś chociaż stronę wstecz ?

Komentarz

• Bolek02
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 3225

Dokladnie - wszystko w tym temacie zostało juz zdefiniowane i polecone wcześniej
        Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• merida
          Początki nałogu
          • 2010
          • 416

Witam więc zapytam i ja.Posiadam już idealny plecak na moje potrzeby mieszczący wszystkie graty.Idealny do trzymania sprzętu w domu by się nie kurzył a także na wycieczki i sesje,gdzie wszystko może się przydać.Czego teraz potrzebuję? No więc potrzebuję czegoś do typowej reporterki-wesela,koncerty,eventy itp.Nie chcę by był to plecak z którym ciężko chodzić podczas zatłoczonej imprezy,a także często nie wypada podczas imprezy wyglądać jak górski turysta Szukam stosunkowo smukłej torby na ramię,w której konkretnie ma się mieścić : samo body,sam obiektyw wielkości 85mm,lampa błyskowa.Karty pamięci,baterie myślę,że zawsze gdzieś się upchnie.Potrzebuję takiej torby do chodzenia z nią podczas imprezy,gdzie nie zawsze jest gdzie ją bezpiecznie zostawić.oczywiście drugie body+szkło na szyi.Wyszukałem w jednym z ostatnich wątków Fomei Winner 966 jak i słynne Crumpler Muffin. Jeśli polecacie którąś z nich to konkretnie w którym rozmiarze?Może macie inne propozycje:grin:
          Instagram

Komentarz

• strideer
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1905

Zamieszczone przez merida
            Witam więc zapytam i ja.Posiadam już idealny plecak na moje potrzeby mieszczący wszystkie graty.Idealny do trzymania sprzętu w domu by się nie kurzył a także na wycieczki i sesje,gdzie wszystko może się przydać.Czego teraz potrzebuję? No więc potrzebuję czegoś do typowej reporterki-wesela,koncerty,eventy itp.Nie chcę by był to plecak z którym ciężko chodzić podczas zatłoczonej imprezy,a także często nie wypada podczas imprezy wyglądać jak górski turysta Szukam stosunkowo smukłej torby na ramię,w której konkretnie ma się mieścić : samo body,sam obiektyw wielkości 85mm,lampa błyskowa.Karty pamięci,baterie myślę,że zawsze gdzieś się upchnie.Potrzebuję takiej torby do chodzenia z nią podczas imprezy,gdzie nie zawsze jest gdzie ją bezpiecznie zostawić.oczywiście drugie body+szkło na szyi.Wyszukałem w jednym z ostatnich wątków Fomei Winner 966 jak i słynne Crumpler Muffin. Jeśli polecacie którąś z nich to konkretnie w którym rozmiarze?Może macie inne propozycje:grin:
            Niezmiennie jako reporterskie uzupełnienie plecaka polecam torby Think Tank Photo Retrospective - cztery rozmiary, dwa kolory do wyboru. Ich funkcjonalność i wykonanie są znakomite, ale są też dość drogie - chociaż po mojemu warto za taką zapłacić.

Komentarz

• raado
              Bywalec
              • 2010
              • 149

Dla szukających torby, plecaka i niezdecydowanych polecam o ile jeszcze nie było konfigurator na stronie Lowepro:

Strona angielska ale obsługa dosyć łatwa dzięki czytelnym piktogramom łatwo ogarnąć. Domyślnie jest body z małym obiektywem a całą resztę dorzucasz sam wedle rozmiaru, ilości, itp.
              Pozdr
              5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II

Komentarz

• merida
                Początki nałogu
                • 2010
                • 416

faktycznie Think Tank Photo Retrospective to chyba cos czego szukam. tylko ta cena...
                Instagram

Komentarz

• strideer
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1905

Ja mam wersję 10 czarną. Warta każdej złotówki.

Komentarz

• Hubert Multana
                    Uzależniony
                    • 2010
                    • 640

Mam pytanie do ludzi używających torby Canon 10EG. W jaki sposób ustawiliście pasek na ramię aby nie uwierał w obojczyk przy większym obciążeniu? Próbowałem już chyba na wszystkie możliwe sposoby i jest niewygodnie
                    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Komentarz

• larguss
                      Dopiero zaczyna
                      • 2011
                      • 45

Jaką torbę polecacie do 200zł?

Witam Mam problem z zakupem odpowiedniej torby do mojego sprzętu. Torba ma być ładna, wygodna, mieć suwak od głównej komory i przede wszystkim ma dobrze chronić moje skarby.
                      W torbie mam zamiar nosić:
                      - 550D z podpiętym 18-55 (planuję wymienić na 18-135)
                      - 50mm
                      - 55-250mm
                      - czasem zewnętrzna lampa

+ dobrze gdyby torba miała miejsce na laptopa jednak nie jest to konieczne

Poprzednie torby:
                      - Tamrac 3350 - za małą
                      - Vanguard Up-Rise 43 - fajny, ale szkoda że pasek na jedno ramię (dla tego chcę zmienić), oraz trochę za dużo zachodu ze zmianą obiektywu.

Podoba mi się Case Logic XNSLR4 , ale nie ma tego suwaka do głównej kieszeni.

Proszę pomóżcie.

PS. W razie coś to mam jeszcze tego Up-Rise 43. Jak ktoś by chciał kupić to pytajcie.
                      550D + 18-55mm f/3.5-5.6 IS + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 55-250mm f/4-5.6 IS + Nissin Di866 Pro

Komentarz

• mrek
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 331

Zamieszczone przez larguss
                        Jaką torbę polecacie do 200zł?
                        Używaną.
                        Zawsze będzie większa od nowej w tej cenie.
                        Pozdrawiam
                        Marek
                        -----------
                        canon user

Komentarz

• larguss
                          Dopiero zaczyna
                          • 2011
                          • 45

Przejrzałem wszystkie strony na allegro z torbami do 300zł i nie znalazłem nic ciekawego po za tym XNSLR4. Jednak gdyby tylko miał ten suwak. Może znacie jakieś podobne alternatywy
                          550D + 18-55mm f/3.5-5.6 IS + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 55-250mm f/4-5.6 IS + Nissin Di866 Pro

Komentarz

• mrek
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 331

Zamieszczone przez larguss
                            Przejrzałem wszystkie strony na allegro z torbami do 300zł i nie znalazłem nic ciekawego po za tym XNSLR4. Jednak gdyby tylko miał ten suwak. Może znacie jakieś podobne alternatywy
                            Za szybko chcesz mieć wyniki.
                            Poluj na serwisach aukcyjnych. Nie musisz ślęczeć przed komputerem. Ustaw narzędzie automatycznego wyszukiwania i codziennie dowiesz się czy ktoś wystawił torbę foto w interesującej cenie. Poluj na forach fotograficznych. Tam są działy giełda.
                            Pozdrawiam
                            Marek
                            -----------
                            canon user

Komentarz

• Bingant
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 507

Ma może ktoś doświadczenia z torbami LOWEPRO CLASSIFIED, chodzi mi o te większe modele 200 i 250?
                              6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Komentarz

• airhead
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2495

Zamieszczone przez Bingant
                                Ma może ktoś doświadczenia z torbami LOWEPRO CLASSIFIED, chodzi mi o te większe modele 200 i 250?
                                mam 200 AW, wal
                                Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
                                Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

Pracuję...