Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • FOTOGRAF
    Uzależniony
    • 2005
    • 762

laptop ma dojsc ale nie wime kiedy :/ a zreszta to jest roznica tylko 39zl do http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?&idt=9850
    Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• Robson01
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1574

Zamieszczone przez FOTOGRAF
      laptop ma dojsc ale nie wime kiedy :/ a zreszta to jest roznica tylko 39zl do http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?&idt=9850
      Jeżeli będziesz pakował do plecaka laptopa to ok. w przeciwnym razie nie widzę sensu aby płacić więcej (nawet o marne 39zł.) za coś z czego nie będziemy korzystać. Ale to Twoja kasa i Twój wybór. Ja raczej idąc robić zdjęcia nie targam kompa.
      Canon
      Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• sal
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1071

Wiesz. Jest sporo ludzi, którzy np. podrózują gdzieś (samolotem, samochodem, innym środkiem transportu) i używają plecaka nietylko do doniesienia sprzętu na miejsce focenia, ale także na przemieszczanie go. W tym wypadku mając laptopa - jeden plecak jest wygodniejszy do zabrania sprzętu foto i laptopa, niż plecak+torba na laptopa. Szczególnie jak się lata (byle nie małym samolotem).
        Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Komentarz

• Aldanek
          • 2005
          • 6

Zamieszczone przez Hoody
          ""
          Ja mimo wszystko przychylam sie do tej gruby torbaczy którzy są za plecakami, bardziej uniwersalne, wygodniej nosisz to a torba to fajna z somochodu pofocić i do samochodu. Wybór rzecz jasna należy do Ciebie ja bym brał plecak.
          obecnie kupiłem sobie tą torbę http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?&idt=9165 a z czasem przyjdzie i pora na plecak, bo jak zauważyłem w niektórych przypadkach plecak byłby lepszy

pozdrawiam
          Powered by: 350D + grip | 60D | Canon EF70-200mm f/2.8L IS | Canon EF50mm f/1.8 II | Sigma 18-50mm F2.8 |Samyang 8mm | Sigma EF-500 DG Super |

Komentarz

• Robson01
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1574

Zamieszczone przez sal
            Wiesz. Jest sporo ludzi, którzy np. podrózują gdzieś (samolotem, samochodem, innym środkiem transportu) i używają plecaka nietylko do doniesienia sprzętu na miejsce focenia, ale także na przemieszczanie go. W tym wypadku mając laptopa - jeden plecak jest wygodniejszy do zabrania sprzętu foto i laptopa, niż plecak+torba na laptopa. Szczególnie jak się lata (byle nie małym samolotem).
            Jak już pisałem: jeżeli ma zamiar brać ze sobą laptop to wybór jest prosty, jeżeli nie to tym bardziej. Nie rozumiem więc twojej wypowiedzi, "szczególnie" o małych samolotach
            Canon
            Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• sal
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1071

Zamieszczone przez Robson01
              Nie rozumiem więc twojej wypowiedzi, "szczególnie" o małych samolotach
              Bo widać nigdy nimi nie leciałeś, wraz ze sprzętem foto. Otóż jeśli masz za duży plecak - odstawiasz go na wózek przed samolotem i plecak idzie do luku bagażowego z resztą bagaży...

Komentarz

• Robson01
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1574

I co to ma wspólnego z wyborem plecaka z kieszenią, lub bez kieszeni na laptop? Pomijając że zadający pytanie o te modele Lowepro nic nie wspominał o latanie samolotami-dużymi, małymi czy średnimi;-)
                Canon

Komentarz

• sal
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1071

I co to ma wspólnego z wyborem plecaka z kieszenią, lub bez kieszeni na laptop?
                  Tym, że taki bez kieszeni upchniesz (może) nad głową, a takiego z kieszenią na laptopa i laptopem w środku - na pewno nie. Nie wspominając o tym, że w takim przypadku w ogóle kupno jakiekogolwiek większego plecaka, to średni pomysł

Komentarz

• Robson01
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1574

Nie nadążam za tokiem Twojego rozumowania. Radziłem mu bez kieszeni na laptop bo go nie wymienił w spisie. Po drugie jego zestaw raczej nie zmieści się do małego plecaczka, a do Mini Trekkera AW powinien. Gwarantuję Ci, że zmieści się on nad głową w rejsowym samolocie bo sam tak go przewoziłem.
                    Po raz drugi: odpowiadałem na pytanie FOTOGRAFA, a nie radziłem wszystkim jak leci w czym mają nosić sprzęt, każdy ma swoje preferencje.
                    Canon

Komentarz

• sal
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1071

Gwarantuję Ci, że zmieści się on nad głową w rejsowym samolocie bo sam tak go przewoziłem.
                      Cóż. Nie moja wina, że nie rozumiesz co się do Ciebie pisze. W małym samolocie (który też jak najbardziej jest rejsowy - jak np. Embraer 145, często używany w LOT), w schowek nad głową ledwo wchodzi zwykły normalny plecak. Duży plecak Ci tam wejdzie z trudem. Jeszcze większy (jak Computrekker) - nie wejdzie wcale. Oddałbyś swój sprzęt foto do luku bagażowego? Jeśli nadal teraz nie zrozumiesz i będziesz się upierał "ale przecież się da", to pozostanie mi Cię zignorować i tyle.

Komentarz

• mxdanish
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 632

Zamieszczone przez sal
                        W małym samolocie (który też jak najbardziej jest rejsowy - jak np. Embraer 145, często używany w LOT), w schowek nad głową ledwo wchodzi zwykły normalny plecak. Duży plecak Ci tam wejdzie z trudem. Jeszcze większy (jak Computrekker) - nie wejdzie wcale. Oddałbyś swój sprzęt foto do luku bagażowego?
                        Niestety taka jest prawda
                        Mój Computrekker jest bez szans jeśli chodzi o przewiezienie go w luku bagażowym w małym samolocie
                        Nie raz obsługa chciała mi go zabrać, ale na szczęście zawsze jakoś wywalczyłem żeby go ze sobą zabrać
                        Po prostu byłem skazany na podróż z plecakiem pod nogami (mniej wygodnie ale za to byłem pewien, że się nic nie stanie )
                        5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
                        RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• sal
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 1071

Zamieszczone przez mxdanish
                          Po prostu byłem skazany na podróż z plecakiem pod nogami (mniej wygodnie ale za to byłem pewien, że się nic nie stanie )
                          No to się ciesz, że Ci pozwolili. Normalnie nie pozwalają plecaków takiej wielkości wnieść na pokład samolotu (a jakże - byłem świadkiem kilkukrotnie). Więc możesz mieć do wyboru - albo lecieć ze sprzętem foto w luku bagażowym albo... nie lecieć wcale. Niestety ja chyba też będę zmuszony do kupna Computrekkera, więc czeka mnie ten sam problem

Komentarz

• mxdanish
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 632

Cieszyłem się, a jakże!!!
                            Czasem wystarczyło się uśmiechnąć do stewardesy, a czasem nawet sprzęt pokazać, że wartościowy i delikatny
                            Na szczęście nie latam za często, a te pare razy w roku to jakoś daję radę żeby wywalczyć
                            5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
                            RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• Robson01
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1574

Zamieszczone przez sal
                              Jak pamiętam to Ty poruszyłeś temat latania samolotami (małymi) - o czym FOTOGRAF nie wspominał i radziłeś zakup Computrekkera (większy plecak) od Mini Trekkera (to nie jest duży plecak http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/prod155/).

A teraz wychodzi na to, że to ja radziłem mu większy plecak. Otóż nic podobnego. Od początku nie możemy się zrozumieć jak widzę - proponuję więc zakończyć tą do niczego nie prowadzącą dyskusję.
                              Canon

Komentarz

• FOTOGRAF
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 762

a mozesz podeslac linka do tego watku bo nie moge go znalezc!?
                                Canon? moze niedlugo!

Komentarz

Pracuję...