Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

Zamieszczone przez fICHU
    A ja troszke inaczej, cofne sie w czasie tego watka:

takie cos chodzi mi po glowie. Albo cos tego typu.
    hehe jesli domke nie kojarzy sie z aparatem to z czym?... prawie wszyscy reportezy wojenni maja domke stad cena... placisz za firme i jej doswiadczenie, poszukaj sobie plecakow, toreb firmy crumpler... one sie nie kojarza ;-) choc tanie nie sa
    Ostatnio edytowany przez Jac; 857.
    Instagram

Komentarz

• fICHU
      Bywalec
      • 2005
      • 200

moze sie zle wyrazilem. Po prostu te modele, ktore mnie interesuja nie wygladaja tak strasznie "fotograficznie"
      Ale crumpler to moze rzeczywiscie nie jest zly pomysl. Z tym ze nie mialem z nimi specjalnie stycznosci.
      7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
      Mój śmietnik

Komentarz

• Jac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 4813

Crumpler jest bardzo dobrze przemyslanym produktem, jego najwiekszymi zwolennikami sa jego uzytkownicy, napisz @ do Jurka Plietch, dowiesz sie o nim duzo dobrych rzeczy, zreszta wpisz w forumowa wyszukiwarke (ona nie gryzie ;-) ) crumpler
        Instagram

Komentarz

• Pinokio

Wiem tylko jedno. Z plecaka lub cały plecak (po odcięciu) łatwiej ukraść ! (proszę poczytać na tym forum w "skradzionym sprzęcie")

Komentarz

• Jac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4813

Zamieszczone przez Pinokio
            Wiem tylko jedno. Z plecaka lub cały plecak (po odcięciu) łatwiej ukraść ! (proszę poczytać na tym forum w "skradzionym sprzęcie")
            a co to ma do rzeczy? plecak nie jest kojarzony ze sprzetem foto tak jak 'torba FOTO' (poza tym nie wyobrazam sobie np jazdy na rowerze z torba, albo dluzeszej pieszej wycieczki) to po pierwsze, po drugie to jesli cie namierza i beda chcieli okrasc to naprawde musisz byc niezly zeby im sie to nie udalo, a po trzecie to lepiej siedziec w domu i sie nie wychylac ze swoim sprzetam na ulice.... z balkonu fotki robic... innymi slowy - jak ktos ma pecha to go w kosciele okradna... ale proponuje wrocici do tematu watku ;-)

EDIT: a co do odcinania to chyba jednak latwiej odcic torbe niz plecak tak na zdrowy rozsadek jeden pasek vs dwa grube ramiaczka
            Instagram

Komentarz

• VIS-A-VIS AF
              Zablokowany
              • 2006
              • 11

a moze pomysl o domke...

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Zamieszczone przez Jac
                a co to ma do rzeczy? plecak nie jest kojarzony ze sprzetem foto tak jak 'torba FOTO'
                No właśnie ja myślę podobnie... Przeciętny dres, czy też nawet normalny człowiek nie kojarzy czegoś takiego jak marka Lowepro, ani nie odróżni na pierwszy rzut oka plecaka foto od zwykłego. Za to na pewno skojarzy mniej-więcej prostopadłościenną torbę wiszącą na szyi.

A jeśli już trafimy na złodzieja, który wie co to Lowepro... to i Domke albo Crumplera też skojarzy, nie oszukujmy się.

A co do łatwości odcięcia/wyrwania/itp. - to też myślę tak jak Jac. Zerwać plecak z pleców bez szamotaniny nie jest łatwo. A torba? Ciach, ciach i w nogi :-D
                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Pszczola
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1760

Co do 'dresow' to przypadkiem zauwazylem, ze po osiagnieciu ca. 200 cm wzrostu i zywej wagi sporo powyzej 100 kg to generalnie problemy z dresiarzami sie nie pojawiaja ;-), a jak na wycieczce towarzyszy nam kilkudziesiecio kilogramowy pies to juz wogole jest miodzio. ;-)
                  EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• snowboarder
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1358

Mala torba

Czy ktos moze poradzic jakas mozliwie najmniejsza torbe,
                    ktora zmiesci 5D + 2 srednie obiektywy (mysle o 35 f1.4L i 135 f2L)
                    + pare filtrow? Chodzi o mozliwie najmniejszy rozmiar, ale
                    super solidne wykonanie i ochrone.
                    Ktos zna Lowepro Mini Mag? Choc wydaje sie duza, spory zoom by chyba
                    wszedl zamontowany na aparacie:

A ktos moze uzywa Toploadera:

Moze Crumpler 5 million home? Jakies inne propozycje?

Komentarz

• Czacha
                      fotograf
                      • 2004
                      • 4868

Polecam - http://www.cambags.com/
                      https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• fICHU
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 200

Óf... po wielkich analizach i poszukiwaniach, dzisiaj zaponabylem Domke J-803 - jest w miare fajna - jeden mankament to mala ilosc elementow "w srodku" - mam na mysli przesuwajne. Ale to i tak zrobie we wlasnym zakresie..
                        Poza tym co do ochrony, to jak gdzies wyzej rozwazalem w tym watku - zalezalo mi na antydresownosci...
                        Torba jest taka nijaka, ze az piekna ;P Co do pojemnosci - wejdzie cos wielkosci 20D + 2/3 obiektywy + przypiety oczywiscie. Ze zgripowanym aparatem juz gorzej...

pozdrawiam
                        f.
                        7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
                        Mój śmietnik

Komentarz

• Bigmar
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 133

Wczoraj wypatrzyłem plecak Soligor 110. Budowa dość sztywna, dobrze zabezpieczająca sprzęt, jest możliwośc wyjęcia z wnętrza pianki usztywniającej - można ją zastąpić czymś innym. Na spodzie są paski do przymocowania statywu, monopodu. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne. Niebawem wybieram się ze sprzętem by się poprzymierzać.
                          Wadą jest konieczność ściągania plecaka by wyciągnąć aparat, bo nie ma tu możliwości obrócenia plecaka na przód. Zaletą jest rozłozenie ciężaru na oba ramiona co przy dłuższych wędrówkach powoduje mniejsze zmęczenie.
                          Rozważałem wcześniej jednopaskowe wersje Lowepro i Tamraca, ale jakoś cały ciężar na jedym pasku mi się nie widzi.

Komentarz

• Oakhallow
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 258

A ja chciałbym zapytać szanownych forumowiczów jak to jst z jakością firm Tamrac i Lowepro.
                            Mam plecak Tamraca od 2004 roku i przy średnim, codziennym użytkowaniu, prawie nie widać żadnych śladów użytkowania.
                            Produkty Lowepro znam tylko z "macania" w slepie i tak na oko wydają się mniej wytrzymałe, ale ciekaw jestem jak wypada to porównanie w użytkowaniu.

Przymierzam się do zakupy torby i wybieram pomiędzy Tamrac 5606 - Lowepro Nova5 - Lowepro Steatlh Rep. D550.
                            Najgorsze jest to, że decyzję muszę podjąć jak najszybciej, bo "kurier" niedługo wyjeżdza za ocean.

Pozdrawiam!

Oakhallow

Komentarz

• Paweł Grabowski
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 343

Witam!
                              Ja mam Lowepro Nova 2. Mam ja od 3 lat i nie zauwazylem zmeczenai materiału. Jest jak nowa poza lekkimi zabrudzeniami ale to normlane a jezdzi ze mna prawie na kazdy wyjazd. Mysle ze jakosc Lowepro jest OK! Zreszta bede zmienial na Nova 3 lub Nova 4 bo ta jest na caly majdan za mala.

Pozdrowki
                              Paweł
                              Ostatnio edytowany przez Paweł Grabowski; 82.
                              EOS 5 | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0 | 24-105IS/4.0 | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Komentarz

• muflon
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 6763

Zamieszczone przez Oakhallow
                                A ja chciałbym zapytać szanownych forumowiczów jak to jst z jakością firm Tamrac i Lowepro.
                                Ja moje obydwa plecaki traktuję zupełnie bez serca - rzucam na ziemię, tarzam w błocie, śniegu, Nature Trekker do tego pełni normalnie rolę "storage" - czyli jest wypchany do granic możliwości, aż jęczy, co jakiś czas coś się wyjmie/włoży, za każdym razem niemiłosiernie naciągając zamek . Oprócz odrobiny zabrudzeń nie widać po nich żadnego śladu zmęczenia.

Z tego co porównywałem Tamrac i Lowepro w sklepie, to jest raczej ta sama liga pod tym względem.
                                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

Pracuję...