Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
czemu bezwładność?
mysle nad tym zeby zastapic taką torba plecak, np podczas jazdy rowerem trzymając ją na plecach (pasek przełożony przez ramię podciągnięty wyżej plus pas biodrowy) lub na brzuchu podczas chodzenia po lesie (wygodniej niż w plecaku bo nie trzeba zdejmowac przy zmianie obiektywu)
a podciągając ją wyżej zeby nie obijała sie o biodra czy uda
da sie tak zrobic z duza torba ?????Komentarz
-
Komentarz
-
No wlasnie - moze jakies dobre patenty, jak majac torbe foto (tylko z pasem na ramie), usprawnic ja, zeby mozna bylo spokojnie zapakowac na rower / dalo sie swobodnie biegac - bez obawy, ze sprzet w srodku (ktory jednak nie jest calkowicie unieruchomiony) nie telepal sie zbytnio - bo zapewne mu to nie sluzy?
Mi niestety nie przychodzi nic do glowy poza upchaniem w wolna przestrzen jakis szmat. Ale to nie jest zbyt dobre rozwiazanie.
Dlatego jestem ciekaw, jak Wy radzicie sobie z problemem telepiacego sie sprzetu w torbie foto?EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)Komentarz
-
fotoreportertzy na wojniach używają rzeczy newswear.
a oni pewnie biegają. ;]
znajomy z przeglądu i drugi z rzepy mają o ile mnie pamięc nie myli pasy biodrowe lowepro. Mówią, że wygodnie się z tym pracuje. Ale oni biegają rzadziej. ;]Komentarz
-
No tak, ale ja mam torbe i szukam rozwiazania bez ponoszenia wiekszych wydatkow
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)Komentarz
-
Czyżby takie, o jakie pytam kilka postów wcześniej
:
M@riuszCanon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300Komentarz
-
Mam dokladnie cos takiego tez...wygodne jest, sprawdza sie w trudnym terenie, mozna przytroczyc nawet do plecaka
Zabralem to na 3-dniowy wypad do Grand Canyon-u, do srodka upakowalem 1D MKII + 17-40 + 24-70, nie powiem troche wazylo
nic innego nie wchodzilo w gre, na plecach mialem juz plecak wypakowany na maxa...
--
marnowKomentarz
-
Dzięki za informację :smile:
Mam plecak i torbę, ale szukam czegoś do warunków "off road"
, gdzie muszę mieć wolne ręce i puste plecy...
M@riuszCanon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300Komentarz
-
To jest wlasnie na takie warunki, dobrze zabezpiecza sprzet, chroni przed deszczem, mozesz odpiac boczne schowki...mozesz ja miec na boku, z tylu, i z przodu...troche wtedy obja sie o jajka
Dodatkowo masz tez opcjonalny pasek na ramie aby nie zjezdzala.
Niewatpliwa zaleta: sprzet masz zawsze pod reka, nie musisz grzebac np. w plecaku, nie musisz sie zatrzymywac w drodze, wolne rece!
--
MarnowOstatnio edytowany przez marnow; 1785.Komentarz
-
Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300Komentarz
-
Jeszcze jedno, wystepuje w dwoch wielkosciach:
Off Trail 2 i Off Trail 1
Ja mam wersje 2 wchodzi swobodnie 1D + 24-70, czyli jesli planujesz wsadzic 30D z gripem to chyba raczej 2. Probowalem tez upchac 1D+70-200 2.8IS...tu jest problem, nie moglem zamknac, zabraklo na dlugosci
70-200 wchodzi za to idealnie w boczna kieszen takze nie ma klopotu.
--
MarnowKomentarz
-
Na zdjęciu jest Off Trail 2 i w tą celuję. Jedynka jest ciut za mała.
-
-
torba wiem ze bylo
Witam wszystkich musze zmienic torbe na wieksza
i mam dylemat mam 2 kandydatow:
1) Tamrac Pro 8 model 5608
2) LOWEPRO Stealth Reporter D550 AW
Sklaniam sie ku Tamracowi
co wy na to?Komentarz

Komentarz