Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • axk
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2027

Co ciekawe nawet cena obydwu modeli jest dokładnie taka sama.
    EOS + Speedlite

Komentarz

• latarnik
      • 2007
      • 10

Te Naneu wygladaja interesujaco, bede musial sie nimi zainteresowac. Dzieki

Jakby ktos mial jeszcze jakies propozycje, to ciagle chetnie obejrze

Komentarz

• My Nick
        Bywalec
        • 2007
        • 219

Opisy towaru na tej stronie są, powiedzmy delikatnie, beznadziejne. Jako polski przedstawiciel mogli się troszke lepiej postarać. Ja kupiłem Transportera w ciemno i jestem zadowolony.
        EOS 400D 17-55 f2,8 IS USM 70-200 f2,8

Komentarz

• axk
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2027

Zamieszczone przez My Nick
          Opisy towaru na tej stronie są, powiedzmy delikatnie, beznadziejne.
          Dlaczego beznadziejne? Jeżeli chodzi o obydwa modele omawianego paska Voyager, to moim zdaniem opisy są całkiem sensowne. Zawarte są w nich wszystkie podstawowe dane wraz ze zdjęciami. W przypadku produktu takiego jak pasek trudno napisać na jego temat epopeję.
          EOS + Speedlite

Komentarz

• janmar
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3468

Mam Voyager C.Fajny pasek.Kupiłem go ze względu na wygodę i szybkozłączki {używam jednoczesnie z hand strapem.}.Maszerując po jakims szwedzkim miasteczku trzymałem ręką za pasek bo 5d z gripem "bujało się".W pewnym momencie nacisnąłem bezwiednie szybkozłączkę i aparat się wypiął.Czasem ma się szczęscie ,ja miałem i zdążyłem chwycic nad ziemią tzn skałą .
            No nie wiem muszę to przedumać.Na razie zalożyłem oryginalny dużo, dużo mniej wygodny.Myślę że pozbedę sie tych szybkozlączek,moze jakiś dobry klej ktoś zna. Pozdrawiam. :-)

Komentarz

• axk
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2027

Zamieszczone przez janmar
              Myślę że pozbedę sie tych szybkozlączek,moze jakiś dobry klej ktoś zna ...
              Jeżeli chodzi o zatrzaski w pasku Voyager C, to moim zdaniem oprócz rozłączenia w wyniku działań użytkownika raczej nie ma możliwości samoczynnego wypięcia się aparatu ze złącza paska. Po zakupie paska także miałem obawy o to iż w niektórych sytuacjach body może się samoczynnie wypiąć, lecz po dłuższym użytkowaniu i wielu "testach" doszedłem do wniosku iż jest to naprawdę bardzo mało prawdopodobne żeby nie powiedzieć niemożliwe (oczywiście wszystko zależy od ciężaru zestawu który dźwiga pasek). Pomimo iż przy pierwszym zetknięciu z zatrzaskami odnosi się wrażenie iż są raczej delikatne i wiotkie, dobrze spełniają swoją rolę.
              EOS + Speedlite

Komentarz

• Iras_PL
                Bywalec
                • 2008
                • 190

Czy znajdę tutaj szczęśliwego posiadacza Lowepro Stealth Reporter 550?

Chcę kupić torbę na notebook 13" i foto. Wg polskiej strony producenta, owa Lowepro nadaje się na 12", ale na angielskiej stronie są podane dokładne wymiary mieszczącego się laptopa i mój macbook 13" powinien zmieścić się ze sporym zapasem.

Szukam kogoś, kto te wymiary kieszeni na laptop potwierdzi.

Komentarz

• senner
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 328

ja jeszcze dorzucę coś o naneu pro aplha dla właścicieli - prałem go ostatnio i w gąbkę na plecach wchodzi NAPRAWDĘ dużo wody
                  :]

in film we trust

Komentarz

• mini21
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 125

Ja mam Alphę już 2 lata i jestem z niej bardzo zadowolony.
                    Przeglądając rynek, nie znalazłem tak pakownego plecaka u konkurencji.
                    Mówiąc o pakowności mówię o miejscu na dodatki (czyli górną komorę) i dodatkowe kieszonki.

Komentarz

• basala
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 615

Jestem posiadaczem często wymienianego w tym wątku Naneu Pro Alpha. Plecak posiada wiele zalet, między innymi jest pakowny (mimo niepozornego wyglądu). Ale... Trochę bym go udoskonalił. Przydałoby się usztywnienie zewnętrznej, dolnej części, np. w formie spotykanego często w plecakach czarnego tworzywa. Sprzęt byłby lepiej chroniony i plecak ze spokojem można by stawiać na niezbyt czystym podłożu. Przydałby się też większy otwór przedniej, górnej kieszeni, tak aby np. fotograficzne czasopismo :wink: można było włożyć bez zwijania w rulonik. Jednak niech te "wady" nie zniechęcają Was do zakupu ww. plecaka. Zalet jest znacznie więcej. Najważniejsza to "antyzłodziejski" sposób wkładania sprzętu, czyli "od strony pleców". Dizajn też jest niczego sobie.
                      A teraz najważniejsze: lubię też gdy jest dobrze dociążony, gdyż jego ergonomia powoduje, że czuję się jak w samochodzie wyposażonym w fotele z regulacją podparcia odcinka lędźwiowego kręgosłupa.

PS Kupiłem plecak w kolorze oliwkowym, określanym przez niektórych sprzedawców jako zielony. Jednak jest też na rynku wersja w kolorze prawdziwej zieleni, niestety w obrzydliwym odcieniu. Tak więc: uważajcie! A może to jednak mój nieskalibrowany monitor...

Komentarz

• mini21
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 125

Jedyne, czego ja żałuję (sprzedawca mnie wkręcił), to że nie wybrałem wersji SE, czyli tej w moro.
                        Nie chodzi o sam wygląd, bo ja mam czarny i bardzo mi się on podoba, ale wersje moro mają pokrowiec przeciwdeszczowy.
                        Sprzedawca mówił, że pomiędzy czarnym, a moro nie ma żadnej różnicy.
                        Jak widać jest.

Komentarz

• basala
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 615

Zamieszczone przez mini21
                          Nie chodzi o sam wygląd, bo ja mam czarny i bardzo mi się on podoba, ale wersje moro mają pokrowiec przeciwdeszczowy.
                          Sprzedawca mówił, że pomiędzy czarnym, a moro nie ma żadnej różnicy.
                          Jak widać jest.
                          Ja zamówiłem wersję oliwkową z pełną świadomością faktu, iż pokrowiec występuje tylko w wersji moro (i chyba jeszcze jednej). No i jakież było moje zdziwienie, gdy w plecaku znalazłem ów pokrowiec!

Komentarz

• janmar
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 3468

Zamieszczone przez axk
                            Jeżeli chodzi o zatrzaski w pasku Voyager C, to moim zdaniem oprócz rozłączenia w wyniku działań użytkownika raczej nie ma możliwości samoczynnego wypięcia się aparatu ze złącza paska. Po zakupie paska także miałem obawy o to iż w niektórych sytuacjach body może się samoczynnie wypiąć, lecz po dłuższym użytkowaniu i wielu "testach" doszedłem do wniosku iż jest to naprawdę bardzo mało prawdopodobne żeby nie powiedzieć niemożliwe (oczywiście wszystko zależy od ciężaru zestawu który dźwiga pasek). Pomimo iż przy pierwszym zetknięciu z zatrzaskami odnosi się wrażenie iż są raczej delikatne i wiotkie, dobrze spełniają swoją rolę.
                            Oczywiscie że moja wina, [samo to się nic nie wpina ani nie wypina] ale "co zdarzyło sie raz komuś ,zawsze moze sie zdarzyc drugiemu " jak mówi prawo Murphy-ego.Skutki niewspółmierne do korzysci z b.szybkiego wypinania IMHO.Łażę czasem po róznym terenie i figury łapie sie różne.Pozdrawiam.:-)

Komentarz

• Drzamich
                              Dopiero zaczyna
                              • 2008
                              • 28

Jaka torba dla mnie?

Od dzisiaj jestem posiadaczem EOS'a 30D
                              Do tego mam kita, skałkę 50mm i 55-250 IS
                              Potrzebowałbym do tego jakiejś torby, gdzie mógłbym to wszystko zmieścić.
                              żeby wchodziło do niej to wszystko i jakieś akcesoria typu gruszka.
                              Puszka, 2 zoomy, standard, tele

Komentarz

• andres
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 257

Zamieszczone przez Drzamich
                                Od dzisiaj jestem posiadaczem EOS'a 30D
                                Do tego mam kita, skałkę 50mm i 55-250 IS
                                Potrzebowałbym do tego jakiejś torby, gdzie mógłbym to wszystko zmieścić.
                                żeby wchodziło do niej to wszystko i jakieś akcesoria typu gruszka.
                                tak z ciekawości po co Ci gruszka w torbie?? Ja tam czyszczę matrycę raz na jakiś czas i nie noszę tego typu dupereli bo i tak nie będę czyścił gdzie indziej chociażby ze względu na kurz.
                                kompakcik i stara smiena
                                www.sport.3ct-phototeam.pl
                                http://whitedreamsphoto.blogspot.com/

Komentarz

Pracuję...