R1800 lub R2400
X
-
-
A ja nie chce zakładac nowego wątku więc zapytam czy warto drukowac zdjęcia na drukarce HP deskjet 3845?
Posiadam taką w domu ale nie wiem czy kupowac tusz fotograficzny i papier czy poprstu warto czy nie ?
A jak warto to jaki papier najlepeij kupić?Ostatnio edytowany przez pmagdalena; 11867.Komentarz
-
ja mam epsona i na zadna inna bym sie nie zamienil
a jakosc - rewelacja lepsza niz z labu !
jak masz czas to mozesz wpasc i porownac wydruki - mieszkam w londynie
pozdrawiamtrzy aparaty, trzy zoomy, trzy stalki, trzy lampy i tylko jedno studio.Komentarz
-
Miałem w Polsce EPSONA Stylus Pro 7000 formatu A1. Byłem zadowolony z jakości wydruków, natomiast był zbyt tuszożerny. Nie wiem jak z nowszymi modelami. Możesz mi napisać jakigo modelu konkretnie używasz flyxray i jaki jest przeciętny koszt wydruku A3? Aha! Czy Twój Epson ma jakieś specjalne wymagania co do papieru żeby był w stanie utrzymać wysoką jakość druku zdjęć? Czekam niecierpliwie na odpowiedź i pewnie skorzystam z zaproszenia
Komentarz
-
Witam
Używa ktoś może Epsona 1400?
Wydaje się bardzo ciekawym produktem, z wyjątkowo korzystnym stosunkiem ceny do jakości. W Polsce ok. 1400 brutto. A tu znalazłem review http://www.photo-i.co.uk/Reviews/int...00/Page_1.html
Chętnie bym ją kupił, zwłaszcza że można podłączyć ciągłe zasilanie. Czy ktoś ją wypróbował i może podzielić się wrażeniami?
PozdrawiamKomentarz
-
troche odkopie temat ;-), bo wlasnie sie zastanawiam nad "czyms do drukowania" i znalazlem w sieci bardzo fajne porownanie,
czyli:
HP Photosmart Pro B9180 vs. Canon PIXMA Pro 9500 vs. Epson Stylus Photo R2400
lub pojedyncze testy:
1. HP B9180
2. Pixma Pro9500
3. Epson 2400
Oczywiscie nie sugerowal bym sie ocenami autora tylko opisem bo jest tego troche a oceny wielkosci drukarki, szybkosci, designu czy jakosci wydrukow sa raczej subiektywne... i niech kazdy sobie sam rozwazy
jedna rzecz ktora mnie przeraza w tych sprzetach to ich wielkosc, no ale cos za cos jak ma byc dobrze to nie ma kompromisow... podobnie z dSlr ;-) ale to juz nie przeraza
co do mojego wyboru to zdecydowalem sie na HP, bo:
1. mam dobre wspomnienia z praca zarowno z ploterami HP (tanio szybko i solidnie) drukarkami laserowymi i atrementowymi
2. hp jest znacznie tansza od C 9500 a jakosciowo bardzo podobnie
3. port sieciowy - bezcenne ;-)
4. wieksze pojemniki na tusz - rzadziej sie wymienia a w przeliczeniu na ml wychodzi taniej
Jak juz sie pobawie to jeszcze pewnie cos skrobne o papierach i profilach w stylu "generic" ;-)Komentarz
-
poradzcie którą drukareczke zapodać?
Epson Stylus Photo R265
CANON PIXMA iP4500
Która chrakteryzuje sie lepszą jakością oraz niskimi kosztami eksploatacji??5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpressKomentarz
-
-
Prosze o pomoc. iP4300 czy ip4500 i jaki papier. Mam kupić osobie cały zestaw do pierszej zabawy z drukowaniem zdjęć. Kasa przeznaczona to 450.
Co do papieru to widzę że są innych firm tańsze od papieru Canona. Czy warto oszczędzać. I czy sprzęt ruszy na sprzęcie z USB 1.1 .20D SIGMA 18-50 EX Canon 50/1,4Komentarz
-
Bardzo dobry papier, którego używam do drukarki canon 6700D to TETENAL
Photo Glossy /kubatura 272 g/m2/. Do nabycia w sieci sklepów Vobis. Cena za opakowanie A4-50 ark. około 150 zł.Komentarz
-
Tak, ja ją mam od kilku dni. Jakość drukowanych zdjęć cudowna. Ale po wydrukowaniu dwóch zdjęć 13x18 i 100 stron zwykłego tekstu wskaźnik poziomu czarnego tuszu spadł na maxa. Pozostało jakieś 25%. WTF??!!5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpressKomentarz
-
a ja wybrałem Epsona...
Mam model R360 (to R265 tylko ze slotem na karty pamięci wyświetlaczem itp.) Wydruki A4 - miodzio. Co lepsze, Epson nie grymasi co do jakości papieru. Teraz drukuję na papierach A4 (Glossy 240g) zakupionymi w... Lidlu :-) za niecałe 5 funtów za 50 arkuszy, poza tym, na ebay kupiłem cartridże z chipami i tusze za grosze. Wydruk świetnej jakości, a jego koszt za 1 sztukę A4 kosztuje mnie ok. 30 pensów (ok. 1,50zł). Kocham mojego Epsona...
W dziedzinie druku na kolorowych plujkach Epson nie ma sobie równych...
Komentarz
-
-
Faktycznie trochę lipa, że tak szybko ubywa tuszu ale dobrze, że chociaż można wymieniać każdy tusz oddzielnie. Napisałeś, że jakość zdjęć jest cudowna więc chyba też kupię tą drukarkę.Komentarz
-
PIXMA IP4300. doskonała rozdzielczośc. doskonale oddane kolory. jedno co ważne to dobry papier. jak kupisz tani to i z najdroższej drukarki nic nie wyciśniesz. Wcześniej przez kilka lat męczyłem sie wywołując we wszystkich labach w mieście i była tragedia. Teraz drukuje z canona i jest rewelka. jeśłi wystarczą Ci wydruki A4 to bież ten sprzęt. koszty wydruku na oryginalnych tuszach jak policzyłem to max 5zł za arkusz A4. jeśli robisz duzo w 10x15 to w labie bardziej się opłaci ale jak robisz wieksze formaty to lepiej u siebie. Polecam ten sprzet!Komentarz
Komentarz