Daniel - ile zaplaciles za gripa do 20D ? w przeliczeniu na zlotowy ?
X
-
-
-
Potwierdzam - $170 (Amazon, free shipping), a przelicznika też nie podam, bo przelewałem z konta w SzwajcariiZamieszczone przez Jac$170 a przelicznika nie wiem bo poprostu mialem zielone pod rekaile zaplaciles za gripa do 20D ? w przeliczeniu na zlotowy
Komentarz
-
wlasnie dostalem dzis BG-E2 i podlaczylem do 20D - tak jak pisaliscie patent na dokrecenie nie jest doskonaly. Chco z drugiej strony to nie ma co siac defektyzmu ;-) bo po pierwsze primo zeby zoabczyc ze cos sie minimalnie rusza (ale to sa na oko dziesiate czesci milimetra) to trzeba sie wpatrzyc w szczeline pomiedzy gripem a body od strony uchwytu a po drugie primo nie wystepuje , pomimo moich usilnych prob przerwanie styku zasilania pomiedzy gripem a body - wiec nie ma sie co martwic.
Ktos tu podal ze mozna wlozyc pomiedzy gripa i body kawalek tekturki i w ten sposob go usztywnic - ja probowalem ale mialem chyba za gruba tekturke bo jak ja podlozylem w okolicach gniazda na baterie to po dokreceniu gripa nia bylo zasilania. Zrobie test z ciensza tekturka.
nooooo ..... teraz to 20D z zapietym 17-40 to wyglada niczym 1Ds ... fullll profi
Podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd.Komentarz
-
Chyba nie widziales 10D z gripemZamieszczone przez Chrisnooooo ..... teraz to 20D z zapietym 17-40 to wyglada niczym 1Ds ... fullll profi
... a tak poza tym to zdjecia pogladowo/testowe wszelkich 1Dsow itp sa robione z 50 1.4
Komentarz
-
O, ta fotka mi przypomniała, że miałem się pochwalić: żona właśnie skończyła operację usuwania napisu CANON EOS DIGITAL z paska do 20DZamieszczone przez Chrisnooooo ..... teraz to 20D z zapietym 17-40 to wyglada niczym 1Ds ... fullll profi
Operacja udana
Komentarz
-
-
Hemm? No w sumie, mi się też rano czasem literki zamazują... wiadomo, w weekend różnie bywa :-D Napiszę więc wiekszymi :-)Zamieszczone przez aquaa co miała na celu ta operacja?
(..) operację usuwania napisu CANON EOS DIGITAL z paska do 20D
A bardziej serio, poszukaj w archiwum - było już o tym, w kontekście body oklejonych czarną taśmą izolacyjną, odrapanych L-ek itp
.
Komentarz
-
Daniel po prostu nie może się zdecydować - wstydzić się swojego sprzętu, czy też chwalić się nim (patrz podpis)Zamieszczone przez muflonZamieszczone przez aquaa co miała na celu ta operacja?
Komentarz
-
Hehe, tu mnie maszZamieszczone przez Jurek PliethDaniel po prostu nie może się zdecydować - wstydzić się swojego sprzętu, czy też chwalić się nim (patrz podpis)
Ale jak wytłumaczysz te kilka PW z pytaniami "jak to zrobić bo mi nie wychodzi"?
Jeden forumowicz nawet się skarzył, że przez takie próby pociął sobie odrobinę pasek
Komentarz
-
-
Kiedyś o tym myślałem - ale to bardzo brzydko wygląda. A po ręcznym wydłubaniu nitek pasek jest jak nowyZamieszczone przez aquato moze lepiej zamalowac napis markerem?
Komentarz
-
No może lepiej to poprawić, takie mikro ruchy niekoniecznie będą bez wpływu na jakość powierzni styku. Zauważ co się sprawdza kupując używany obiektyw - między innymi patrzysz na jakość styków. Świadczy to o stopniu "przebiegu" ale jeśli będziesz miał tam "kichę" to wiadomo - będzie kłopot.Zamieszczone przez Chrisbo po pierwsze primo zeby zoabczyc ze cos sie minimalnie rusza (ale to sa na oko dziesiate czesci milimetra) to trzeba sie wpatrzyc w szczeline pomiedzy gripem a body od strony uchwytu a po drugie primo nie wystepuje , pomimo moich usilnych prob przerwanie styku zasilania pomiedzy gripem a body - wiec nie ma sie co martwic
Może warto zastosować kawałek taśmy teflonowej, jaka jest stosowana w hydraulice. jest cienka i jest elastycznajuż 10D
+ stary Canon 500N
trochę innych dodatków i kilka zabytków (Ami66, Kijew 19...)Komentarz
-
a po co pozbywc sie napisu?
Slyszałem ze fotoreportera czasem zabraniaja pokazywania marki sprzetu i wtedy zaklejaja napis na body i pewnie na pasku tez!Komentarz
-
Ale jak wytłumaczysz te kilka PW z pytaniami "jak to zrobić bo mi nie wychodzi"? Jeden forumowicz nawet się skarzył, że przez takie próby pociął sobie odrobinę pasek
No wiesz co, i wydało sie
Komentarz

Komentarz