X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dzik
    Uzależniony
    • 2008
    • 884

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    Swiezo wyjety z pudelka i ma 10.4? Cos krecisz
    Lezak magazynowy

Cena dobra, a sprzet dzisiejszy, w szczegoly sprzetowe nie wchodze.
    Wkurzajace jest to ze w koncu plik zrobilem na sluzbowym laptopie, C2D 2GHz, 2GB ram, vista.

Jesli nie wyjasnie sprawy to zamiast kupowac pudelko 10.5 kupie Viste.

Zamieszczone przez Maku70
    Nie wiem jak to możliwe... U mnie jest 2 G RAM i zwykły C2D 2GHZ i wygląda to tak...
    Otworz *psb ktory wazy 3GB i sprawdz :smile:
    Ostatnio edytowany przez dzik; 15371. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• miklo
      Uzależniony
      • 2006
      • 681

Zamieszczone przez VanMurder
      a tak w ogóle to słyszałem że Bill Gates i wszyscy goście z zarządu Microsoftu dawno się już przesiadali na "jabłka" bo chciało im się już rzygać od jeżdżenia Windą
      Jest w tym jakaś prawidłowość. W pradawnych czasach zarząd Apple używał Amigi do prowadzenia prezentacji "na zarządzie" :-)

Komentarz

• Maku70
        Coś już napisał
        • 2005
        • 66

Hym, robiłem to nie jeden raz, ale nigdy nie miałem takich hec. Czy to RAW, czy psb wszystko działa. Naprawdę jestem zaskoczony tym co dzieje się u Ciebie, może zadzwoń do supportu Adobe?
        coś o mnie http://web.mac.com/tmaku/

Komentarz

• dzik
          Uzależniony
          • 2008
          • 884

Sprawdze, chociaz srednio w nich wierze.
          Narazie robie ta fotke na piecu.

Jako ciekawostke dodam ze CS3 poddal sie podczas klejenia panoramy ktora wyfocilem. 650x 10MPix

Kumpel mi skleil PTGui.

Panorama robiona z 20pietra w wawie na ogniskowej 200

Komentarz

• Maku70
            Coś już napisał
            • 2005
            • 66

Może być ładne mimo że Warszawy hihi
            A tak poważnie, to nasuwa mi się jedno pytanie: sam rozszerzałeś w nim pamięć? Czy ma firmową? Cuda z makami zdarzają się, jak im się włoży pamięci nie spełniające w 100% specyfikacji. MacPro na pewno szaleją na Kingstonach.

Komentarz

• dzik
              Uzależniony
              • 2008
              • 884

Firmowa. Nic nie grzebane.

Ale spojrz na screen'a, w systemie sie chyba jakis licznik przekrecil.

Komentarz

• Maku70
                Coś już napisał
                • 2005
                • 66

Napraw przywileje

Komentarz

• dzik
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 884

No tak, zapomnialem ze trzeba cos naprawiac.
                  System ma dwa dni, postawiony tyko CS3, zadnego grzebania i lipa.
                  Heheh.

Caly czas zwracam uwage na to co pokazuje system, jak dla mnie to jakis bug a nie przywileje.
                  Ostatnio edytowany przez dzik; 15371.

Komentarz

• Maku70
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 66

naprawe przywilejow robi sie tak czesto ze wiekszosc ludzi nie ma o tym pojecia - o istnieniu tej funkcji. Jak na dwa dni to duzo juz w nim zrobiles... Imho telefon do Apple i do Adobe. Ewidentnie masz cos walniete, zdalnie nie powiem co i czemu. Jednak jestes 1 znanym mi "przypadkiem" z takimi objawami

Komentarz

• dzik
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 884

Telefon do Apple, heheh. Dwa razy probowalem. Cos sie zmienilo w tej kwestii? W niczym nie potrafili pomoc.
                      Adobe podobnie.

Przywileje naprawie, ale nie mam sklonnosci by jakies przekrecone liczniki tlumaczyc przywilejami.

Komentarz

• Maku70
                        Coś już napisał
                        • 2005
                        • 66

To tylko UNIX

Komentarz

• Riccardo
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 691

Zamieszczone przez dzik
                          No tak, zapomnialem ze trzeba cos naprawiac.
                          System ma dwa dni, postawiony tyko CS3, zadnego grzebania i lipa.
                          Heheh.

Caly czas zwracam uwage na to co pokazuje system, jak dla mnie to jakis bug a nie przywileje.
                          CS3 na czysto czy to update z CS2?
                          A tak BTW pliki psb po 3GB to u mnie norma. Ja mam G5 dual2GHz z 4GB RAM, i hula az milo. Ocyzwiscie scratch dla PS'a na oddzielnym dysku.
                          Moze zrobiles za mala partycje sytemowa? Moze daj CSowi wiecej ramu. A moze w koncu wskaz mu inny dysk na scratcha.
                          A tka wogle to mzien na PC, bo wiedze ze jestes jedna z nielicznych osob o ktorej wiem ze mac'i przy niej nie dzialaja. I mowie calkiem serio.
                          Mam w robocie kumpla - dostalismy po identycznym kompie, oba skonfigurowalem tak samo, moj hula, jego nie. Dostalismy nowe kompy - tak samo. Na szczescie jedna jaskolka wiosny nie czyni
                          Pozdrawiam
                          Riccardo
                          --
                          Fuji & Ricoh

Komentarz

• dzik
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 884

Komp wyjety z pudelka, posciagal update.
                            Pozniej CS3 z pudelka, sciagnal jakis update i tyle.

Ja uparcie twierdze ze apple gdzies dalo ciala z tym licznikiem ramu przynajmniej
                            Partycja systemowa na calym dysku. Dorzuce drugi dysk tylko dla PS'a, zobaczymy czy cos to zmieni.

Komentarz

• Sielan
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 127

Zamieszczone przez VanMurder
                              oj Sielan, Sielan, otwórz w PSie jakis plik, potem kliknij klawisz "F", potem kliknij jeszcze raz a jak chcesz to jeszcze raz i jeszcze ... nie będziesz miał problemu z wpadaniem do innych aplikacji, będzie jak na PC, do przechodzenia miedzy aplikacjami/ oknami używaj Expose (pojawia ci się wszystkie przeskalowane okna, jakie masz otwarte) w porównaniu z tym, alt+tab to prymityw... zaprogramuj sobie Expose pod jakiś klawisz myszy, lub ustaw na aktywny narożnik ekranu (ja mam to pod dwoma bocznymi klawiszami Mighty Mouse), do paska zrzucaj tylko aplikacje/okna na których aktualnie nie pracujesz... a tak na marginesie to poczytaj sobie Help'a w OSie znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie nurtujące cie pytania ...

...
                              Tak, wiem. Ok, "F" + panele z CS3 załatwiają jedną niedogodność. Podejżewam, że już w CS2 nie było by tak różowo (nie cierpię jak mi palety włażą na okno główne). Expose znam i, owszem, korzystam i nawet byłemnim zachwycony... przez pierwszy tydzień. Bo częściej niż między oknami w jednej aplikacji (F10), przechodzę między aplikacjami/oknami Findera (F11), a mając otwarych kilka programów i okien dostaję oczopląsu i zanim znajdę to czego szukam, na PC już dawno do tego dotrę.
                              I owszem, drag and drop jest bardzo fajne i wygodne, ma większe możliwości niż na pececie.

Dzięki Adam, o to mi właśnie chodziło. W jasny sposób opisałeś zalety systemu.

Poza fotografią i DTP, często też dłubię w 3D. Nic wielkieg, ale rozdzielczości są wysokie i wtedy, jak wiadomo, żaden procesor nie jest za szybki. Dlatego to, co większość Macuserów wymienia tutaj jako wadę pc, dla mnie jest zaletą. W moim pecetowym złomie mogę wymienić co chcę i kiedy chcę i to tanim kosztem. Mam w chacie P4. Komp mojego brata na na C2D renderuje średnio 4,5 raza szybciej niż mój, choć to tylko dwa rdzenie i wolniejszy o całe 600 MHz zegar. Jak złożę sobie badziewnego pecka ze starannie dobranych komponentów z procesorem C2Q i 4 GB ramu, wydam na niego ok. 2500 zł. Zostanie mi 4000 na przyzwoity monitor. W iMacu, jaki by nie był, takiego monitora miał nie będę, a za rok czy dwa, choć moj komuter będzie sobie nadal świetnie radził z np. DTP czy obróbką zdjęć, jak intel czy amd wypuszczą coś dużo szybszego (choć jeszcze pewnie długo nie będzie wystarczająco szybkie na potrzeby renderingu), wymienię kilka flaków za grosze.
                              Ciągle się waham, ale skłaniam się jednak ku PC. Przez szereg lat pracowałem na PC i pomijając wygodę pracy (bo z Makiem nie zdążyłem się jeszcze należycie oswoić), nie twierdzę, że były bardziej zawodne niż maki. Zdaję sobie sprawę, że obecne zwiechy programów to wina Adobe czy innych firm, z CS2 na PC było podobnie aż do pojawienia się update'ów. Pewnie jestem masochistą.
                              30D + szpargały

Komentarz

• Riccardo
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 691

Zamieszczone przez Sielan
                                Bo częściej niż między oknami w jednej aplikacji (F10), przechodzę między aplikacjami/oknami Findera (F11), a mając otwarych kilka programów i okien dostaję oczopląsu i zanim znajdę to czego szukam, na PC już dawno do tego dotrę.
                                A jak?
                                Pozdrawiam
                                Riccardo
                                --
                                Fuji & Ricoh

Komentarz

Pracuję...