X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • slouON
    Bywalec
    • 2007
    • 193

dzięki wszystkim, MBP powinien być u mnie koło weekendu
    5d grippen
    17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...

Komentarz

• slouON
      Bywalec
      • 2007
      • 193

hej

a jak jest z gwarancją Maców? jest chyba ten rok world wide nie?
      5d grippen

Komentarz

• esteper
        Uzależniony
        • 2006
        • 635

Przyjmują normalnie, tylko potrzebujesz dowód zakupu, paragon, f-vat, itp.
        5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• slouON
          Bywalec
          • 2007
          • 193

Zamieszczone przez esteper
          Przyjmują normalnie, tylko potrzebujesz dowód zakupu, paragon, f-vat, itp.
          no te dokumenty mam, dzięki!! a moge np teraz sobie dodatkowo jakoś gwarancję przedłużyć?
          5d grippen

Komentarz

• esteper
            Uzależniony
            • 2006
            • 635

Niby da się*wykupić AppleCare (chyba tak to się nazywa), ale nie mam pewności jak to jest ze sprzętem ściąganym z poza PL.

Ktoś mądrzejszy musi się wypowiedzieć.
            5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• slouON
              Bywalec
              • 2007
              • 193

Zamieszczone przez esteper
              Niby da się*wykupić AppleCare (chyba tak to się nazywa), ale nie mam pewności jak to jest ze sprzętem ściąganym z poza PL.

Ktoś mądrzejszy musi się wypowiedzieć.
              dzięki, bo to się właśnie zastanawiam czy warto i czy można w ogóle, 1 rok to czasami malo...
              5d grippen

Komentarz

• miklo
                Uzależniony
                • 2006
                • 681

Apropo Safari - zainstalowałem go sobie na PC dla testu (pod Vistą x64). Śmiga jak głupia ta przeglądarka, ale czcionki tragiczne. No i nie ma PL słownika. Na razie, to półprodukt jeszcze. Ale szybkość super jest.

Komentarz

• VanMurder
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 600

Zamieszczone przez miklo
                  Apropo Safari - zainstalowałem go sobie na PC dla testu (pod Vistą x64). Śmiga jak głupia ta przeglądarka, ale czcionki tragiczne. No i nie ma PL słownika. Na razie, to półprodukt jeszcze. Ale szybkość super jest.
                  no bo widzisz na iMacach mamy rewelacyjny cocoAspell który integruję się z systemem OSX i działa pod każdą aplikacją ...
                  naprawdę fajna sprawa dla takich dysortografów jak ja
                  mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• miklo
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 681

Mniejsza już o słownik. Ale te czcionki... Co, jak co, ale sprawę wygładzania i całej reszty w windzie dopracowali. A Safari po swojemu i aż oczy bolą :-(

Komentarz

• tmaciak
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 610

Zamieszczone przez miklo
                      A Safari po swojemu i aż oczy bolą :-(
                      To nie jest cecha Safari, ale ogólnie (dla mnie) systemów *nixowych. Coby nie mówić o Windzie, to akurat ClearType jest naprawdę dobrze opracowany i trzeba się pomęczyć, żeby w *nixach uzyskać podobny efekt.

Niestety Safari pod Windows nie daje ani możliwości _głębszego_ tuningu antyaliasingu czcionek ani możliwości przejścia na czcionkę systemową. Co jest o tyle nielogiczne, że iTunes używa czcionki systemowej pod Windowsami.

Disclaimer: Tak wiem, antyaliasing czcionki to rzecz gustu
                      Pozdrawiam, Tomek
                      Canon S-120PC II

Komentarz

• miklo
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 681

No właśnie. Dlatego - pomimo ewidentnego kopa w szybkości działania - Safari idzie w odstawkę. Czekam, aż wywalą z niego engine do czcionek. No i zrobią inną skórkę (wystarczy wywalenie obecnej i pozostawienie wyglądu systemowego Visty - jest 3 klasy ładniejsza ;-) ).

Komentarz

• tmaciak
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 610

Akurat wygląd, to mi się podoba. Brakuje mi jedynie w przycisku nawigacji możliwości skoku do konkretnej strony.

A wracając do czcionki, to wygląda to mniej-więcej tak (lewo Firefox, prawo Safari):

Pozdrawiam, Tomek
                          Canon S-120PC II

Komentarz

• miklo
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 681

No właśnie. Taka jest różnica. I nie da się przełączyć na systemówkę. A fe ;-)

Ja zostaję przy Operze.

Komentarz

• Will

miał ktoś styczność z transportem iMaca 24 cale w samolocie? Jest wogóle sens taszczyć takie bydle zza oceanu?

Komentarz

• VanMurder
                                Uzależniony
                                • 2007
                                • 600

Zamieszczone przez tmaciak
                                Akurat wygląd, to mi się podoba. Brakuje mi jedynie w przycisku nawigacji możliwości skoku do konkretnej strony.
                                co to znaczy : przycisk nawigacji, możliwości skoku do konkretnej strony?

bo jeżeli chodzi ci o otworzenie nowego linka w nowej zakładce to Safari ma tą opcję - trzba ja tylko odblokować w preferencjach ...

u mnie prawa strona twojego screenshot'a (Safari) wygląda dokładnie tak samo jak nie na screenshot'cie czy Mac'i maja jakieś wygładzanie softowo monitorowe? bo u mojego kumpla na Hackintoshu (PC) Leopard wyglądał fatalnie pod względem czcionek ...
                                dlaczego w drugą stronę jest ok? ... winda na maku wygląda ok i działa szybciej...
                                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                                Zamieszczone przez Will
                                miał ktoś styczność z transportem iMaca 24 cale w samolocie? Jest wogóle sens taszczyć takie bydle zza oceanu?

sens jest bo cena jest niewspółmiernie mniejsza, a pudełko z 24-ki nie przekracza ani wagowo gabarytowo maksymalnego dopuszczalnego bagażu, tylko musisz dogadać się z liniami lotniczymi, ile zapłacą ci za ewentualnie zgubiony bagaż ... znajoma "zgubiła" torbę pełną drogich prezentów, oddali jej $700 po 3-miesięcznym dochodzeniu, w przypadku iMac 24 to radził bym wykupienie jakiegoś dodatkowego ubezpieczenia ...
                                Ostatnio edytowany przez VanMurder; 8790. Powód: Automerged Doublepost
                                mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

Pracuję...