X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • iREM
    Uzależniony
    • 2005
    • 951

Zamieszczone przez czeczot
    To w ogóle jest jakaś*bzdura! Dlaczego użytkowników maca przedstawia się jako kochających ten sprzęt. To jest jakiś kretynizm!!
    Chciałem oświadczyć że nie kocham, nie uwielbiam itd mojego komputera!
    A ja kocham. I codziennie się z nim nawet bzykam! Uwielbiam te seksowne szczelinki od napędu sload loading!!!! :-D

Daj spokój, przecież gołym okiem widać, że to napisał jakiś zakompleksiony kretyn. Naprawdę szkoda energii na tego typu dyskusje.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• rene
      Początki nałogu
      • 2006
      • 283

Zamieszczone przez czeczot
      Kolejny znający się na iMACach!! Aktualnie one NIE się są białe, to stary produkt, wycofany kilka miesięcy temu. Teraz są aluminiowe!!!!! I to już dyskredytuje cię jako rozmówcę o tych komputerach bo wyszło że nie specjalnie wiesz o czym mówisz tak jak poprzednicy
      Biję się w pierś - istotnie mówiąc "design" i porównując go do tandetnego w kształcie telewizorka, miałem na myśli nic innego jak materiał z którego jest wykonany.

Padło jeszcze kilka innych sformułowań, ale moja pierś by tego nie wytrzymała.

Natomiast jedno jest pewne - diody w lcd maców chyba migają ze złą częstotliwością, gdyż podniecenie co poniektórych posiadaczy-obrońców, zdecydowanie nie jest zdrowe.

Miłego dnia

Komentarz

• scooter
        Uzależniony
        • 2005
        • 856

A moim zdaniem istotą problemu jest soft którego chcemy/musimy używać na komputerze ... jeśli ktoś (tak jak ja) potrzebuje AutoCada to nie ma wyjścia i musi używać Windowsa i nikt mnie namówi do linuxa lub osx bo są dla mnie bezużyteczne

System powinien być jak "najlżejszy" a nie zżerać 30% zasobów na swoje potrzeby, jak to robi Vista, a także powinien pozwolić na pracę na aplikacjach mi potrzebnych, to jest główny i podstawowy cel systemu operacyjnego o którym zadaje się zapomnieli twórcy obecnych systemów operacyjnych ...
        Ostatnio edytowany przez scooter; 2019.

Komentarz

• czeczot
          Początki nałogu
          • 2004
          • 325

Zamieszczone przez scooter
          A moim zdaniem istotą problemu jest soft którego chcemy/musimy używać na komputerze ... jeśli ktoś (tak jak ja) potrzebuje AutoCada to nie ma wyjścia i musi używać Windowsa i nikt mnie namówi do linuxa lub osx bo są dla mnie bezużyteczne
          Brak AutoCada nie jest przeszkodą w posiadaniu MACa. Na wszystkich macach na intelu można postawić 2 systemy, macowy + windows. Oczywiście jeżeli twoja praca polega na projektowaniu i przez 8 godzin musisz mieć Windows a przez pozostałe 2 na dobę możesz się przełączyć*ma macOS to może nie jest to rozwiązanie najlepsze. Ale jeżeli to jest na odwrót że tylko czasami korzystasz z AutoCada to dalej spokojnie możesz mieć*macOS i w razie konieczności przełączyć system

iMAC
          www.czeczot.pl

Komentarz

• Maku70
            Coś już napisał
            • 2005
            • 66

W Imac dioda nie miga kiedy komp. pracuje, miga kiedy śpi i do tego jej intensywność świecenia jest regulowana przez czujnik natężenia światła. Więc problem podekscytowania, nie tu leży... Kiedy to czytałem, też mnie ruszyło - że wypowiadają się jako znawcy ludzie, którzy nie pracowali 5 minut na macu. Ludzie, którzy powtarzają obiegowe kretynizmy - drogi ram, brak kompatybilności itd. Co do migania jeszcze, komputery Apple to nie choinki z milionem światełek tzw. "oczoje....", to nie PC ze świecącymi wiatraczkami - brrr
            coś o mnie http://web.mac.com/tmaku/

Komentarz

• tynka861

Zamieszczone przez Maku70
              W Imac dioda nie miga kiedy komp. pracuje, miga kiedy śpi i do tego jej intensywność świecenia jest regulowana przez czujnik natężenia światła. Więc problem podekscytowania, nie tu leży... Kiedy to czytałem, też mnie ruszyło - że wypowiadają się jako znawcy ludzie, którzy nie pracowali 5 minut na macu. Ludzie, którzy powtarzają obiegowe kretynizmy - drogi ram, brak kompatybilności itd. Co do migania jeszcze, komputery Apple to nie choinki z milionem światełek tzw. "oczoje....", to nie PC ze świecącymi wiatraczkami - brrr
              Kumpel ma Mac'a Macbook pro czy jakis tam... wygrał w jakimś konkursie i w sumie to tylko narzeka...
              1. Nie ma jako takiego biosa (instalacja windowsa to już pierwsze problemy)
              2. Brak altów... co przy pracy w windowsie znow robi problemy...
              3. Brak w touchpadzie 2giego przycisku myszy (zewnetrzna mysz zalatwia problem)
              4. Byly jeszcze inne komplikacje ale niestety nie pamiętam wszystkiego...

Aha no i cena napewno nie przemawia za kupnem np macbooka (pisze o notebookach) lepiej zainwestować w porządną toshibe i wgrać sobie na nią sprawdzonego XP PRO i napewno stabilnościa nie ustępuje Mac OSowi A z tego co wiem to np w Mac OS jest podstawową przeglądarka Safari a ona ze stabilności/kompatybilności nie słynie

Ja odradziłbym zarówno MacBooków jak i Mac OS / Win Vista

PS. sorka, że napisałem posta z konta dziewczyny przypadkowo
              Kumpel zajmuje sie programowaniem w technologiach .NET (więc głównie używa Win 2003 Server)
              Ostatnio edytowany przez Gość; 15381.

Komentarz

• esteper
                Uzależniony
                • 2006
                • 635

Zamieszczone przez tynka861
                Kumpel ma Mac'a Macbook pro czy jakis tam... wygrał w jakimś konkursie i w sumie to tylko narzeka...
                1. Nie ma jako takiego biosa (instalacja windowsa to już pierwsze problemy)
                2. Brak altów... co przy pracy w windowsie znow robi problemy...
                3. Brak w touchpadzie 2giego przycisku myszy (zewnetrzna mysz zalatwia problem)
                4. Byly jeszcze inne komplikacje ale niestety nie pamiętam wszystkiego...

Aha no i cena napewno nie przemawia za kupnem np macbooka (pisze o notebookach) lepiej zainwestować w porządną toshibe i wgrać sobie na nią sprawdzonego XP PRO i napewno stabilnościa nie ustępuje Mac OSowi A z tego co wiem to np w Mac OS jest podstawową przeglądarka Safari a ona ze stabilności/kompatybilności nie słynie

Ja odradziłbym zarówno MacBooków jak i Mac OS / Win Vista

PS. sorka, że napisałem posta z konta dziewczyny przypadkowo
                Kumpel zajmuje sie programowaniem w technologiach .NET (więc głównie używa Win 2003 Server)
                Proszę Cie, nie ośmieszaj się.
                1. Na cholerę BIOS ? Jest coś takiego jak BootCamp Assistant, jeśli ktoś tak bardzo potrzebuje Windowsa.
                2. Alt jest, w najnowszych nawet dwa.
                3. Po co drugi przycisk ? W OS X masz CTRL + klik
                4. No taaak, Safari najgorsze. Z czym nie kompatybilne ? Bo nie wiem, jakoś przez czas używania MacBook'a ja nie zauważyłem niekompatybilności i braku stabilności w Safari.

Wiesz - zazwyczaj problemem jest łącznik między oparciem krzesła a klawiaturą, więc ja tu problemów bym się nie*starał szukać po stronie Mac'a.
                5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• Maku70
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 66

1. Trzy sposoby instalacji windows: parallels, vmavare i bootcamp (tak ma EFI, microsoft nie zdążył wprowadzić w Vista, chociaż zapowiadał...)
                  2. alt - to chyba mu wyrwali ???
                  3. w każdej ręce ma tylko 1 palec? mac obsługuje dwa palce na touchpad (puknięcie dwoma to odpowiednik prawego klawisza myszy, lub przesuwanie strony nie kursora itp.)
                  4. bez komentarza....

Dzięki za potwierdzenie mojej opinii o znajomości MacOs przez wypowiadających się...
                  P.S dlatego Safari jest najszybszą przeglądarką? o zgodności ze standardami nie wspomnę Ale co tam IE to jest to i internet widać i z internetu Twój komputer
                  Ostatnio edytowany przez Maku70; 3147.

Komentarz

• esteper
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 635

Ja bym proponował zamknąć już ten temat, bo co raz mądrzejsi i bardziej doświadczeni się*wypowiadają (tynka, rene, no i jeszcze kilku).

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• rene
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 283

Esteper, wybacz że nie padam na kolana przed geniuszem designu maca. Najwyraźniej jedyną słuszną prawdą jest "mac jest piękny", natomiast każdy kto nie zgadza się z tym stwierdzeniem prawdopodobnie jest głupim ignorantem pozbawionym gustu, ma fluorescencyjną obudowę w swoim PC, nosi skarpetki do sandałów, ma wąsy i jeansową kurtkę, słucha budki suflera i zbiera znaczki.

Jak urosnę chcę być taki jak Ty!

Komentarz

• Maku70
                        Coś już napisał
                        • 2005
                        • 66

Rene nie o to chodzi !!! Nie ma sprzętu, systemu doskonałego - nawet mac ma wady Nam użytkownikom Apple, chodzi tylko o to, by nie opowiadać głupot, mitów itp. na temat naszego sprzętu i tyle. Wiesz czemu nigdy nie piszę o Linkusie? bo w życiu na nim nie pracowałem i raz widziałem u kolegi Ubuntu. Tylko tyle....

Komentarz

• rene
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 283

Maku, ja to doskonale rozumiem, zauważ tylko ten jeden drobiazg, że moje zastrzeżenia tyczyły się designu, który uważam za niezmiernie brzydki. Za takie opinie zostałem zaatakowany przez czeczota i estepera.

Dodatek o migających diodach był żartem ilustrującym nienormalną agresję co poniektórych użytkowników, i prawdopodobnie osoby które nie chciały się czepiać - tak go właśnie odczytały, a pozostali już pewno uploadują na imageshack wykresy, statystyki i rysunki techniczne maców, aby tylko "dowalić" ignorantowi.

Komentarz

• esteper
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 635

Dobrze już, desing jest kwestią gustu, a kwestii o diodach widać nie zrozumiałem, ale na prawdę, apeluję o zamknięcie tego tematu, bo najwięcej do powiedzenia miały osoby które Mac'a na oczy nie widziały.

Komentarz

• czeczot
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 325

Zamieszczone przez tynka861
                              znam się na macu bo kolega ma i mi coś*tam powiedział ale do końca nie wiem co..... proszę cię nie wypowiadaj się bo się*ośmieszasz
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              Zamieszczone przez rene
                              Esteper, wybacz że nie padam na kolana przed geniuszem designu maca. Najwyraźniej jedyną słuszną prawdą jest "mac jest piękny", natomiast każdy kto nie zgadza się z tym stwierdzeniem prawdopodobnie jest głupim ignorantem pozbawionym gustu, ma fluorescencyjną obudowę w swoim PC, nosi skarpetki do sandałów, ma wąsy i jeansową kurtkę, słucha budki suflera i zbiera znaczki.
                              Jak na razie jako przykład designu (głupie słowo) podałeś laptopa HP który akurat jest*średni ładny, poza tym jego plastik jest badziewny, łatwo się rysuje - więc jest średnio ładny przez pierwszy miesiąc potem jest tylko gorzej - wiem bo mam od pół roku. Wysil się i podaj jeszcze jakiś przykład, byłe nie białych PC bo to jest zerżnięte z maców, w dodatku jak apple częściowo już*od tego odchodzi. To ma być*design który nas żuci na kolana.... nie ma? To po jaki ch.... krytykujesz apple skoro stara się*wyróżnić*w śród kiczowato świecących PC
                              Ostatnio edytowany przez czeczot; 653. Powód: Automerged Doublepost

iMAC
                              www.czeczot.pl

Komentarz

• Maku70
                                Coś już napisał
                                • 2005
                                • 66

O mamusiu!!! już rzymianie mówili - o gustach się nie dyskutuje, gusta się ma. Nie róbcie tutaj flame war. Albo konkrety, albo dyskusja nad wyższością jednych świąt nad drugimi... Apple jest śliczne - imho, ale nie tym kierowałem się przy zakupie!!! Kumpel ma święcącego jak tęcza PC i też jest zadowolony - lubi to. Ważna jest ergonomia, stabilność systemu, oprogramowanie no i współpraca z Canonami np. to że nawet systemowe "podglądanie" pliku w MacOs widzi raw bez problemu. A design, to naprawdę indywidualna sprawa.

Komentarz

Pracuję...