X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • moregun
    Początki nałogu
    • 2006
    • 351

z tego co zauważyłem nie masz jakichś ciężkick tele wie c jak najbardziej frotka 8 kg ci starczy

Komentarz

• michael_key
      Fotografujący
      • 2009
      • 2129

Tutaj masz rację moregun. Tym bardziej, że w przyszłości nie mam zamiaru uzbrajać się w wielkie lufy na ptaszyska bądź skrzydlate maszyny.

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12158

Zamieszczone przez michael_key
        1. Manfrotto 498RC2;
        2. Benro B-1 z płytką.
        Powiedzcie czy cena w tym przypadku idzie za jakością i co najważniejsze komfortem użytkowania i sztywnością kuli po zablokowaniu?
        Pytanie głównie do posiadaczy obu modeli ;-)
        z tej dwojki, bez cienia watpliwosci, wybieram Benro. mialem co prawda MF 486RC2, ale ta glowica pod wzgledem jakosci i wygody uzytkowania jest lata swietlne za B-1 (ktore mam teraz).
        jesli chodzi o stabilnosc, to mysle, ze bedzie podobnie jak juz sie ustawi wlasciwy kadr. chociaz niewatpliwie B-1 tytulem galkologii bedzie wygodniejsze do ustawienia.

Benro jest bezdyskusyjnie lepsze, wiec jesli masz grosz, zeby dolozyc, to polecam. jest po prostu wygodniej, plynniej (znacznie plynniej!). i na moje oko tez lzej, chociaz przy aluminiowych nogach to mozna tej roznicy nie zauwazyc...
        www albo tez flickr

Komentarz

• moregun
          Początki nałogu
          • 2006
          • 351

wyjasniając - ja tez uwazam że benro jest lepsze - dlatego kupiłem B-2 (teraz szukam złączki)
          ale.. bawiłem się ostatnio manfrotto 6 kg i powiem ze bardzo dobrze sobie radzi nawet z 400L. dlatego uważam że pod aparat z z szerokim kątem kula 8kg wystarczy zupełnie i nie ma co przepłacac za cos czego sie nie wykorzysta.

ale jeśli kolega jednak przypuszcza że kupi cięższy aparat , może jakieś tele w dalekiej przyszości to czemu nie - kupuj benro będzie na długie lata

Komentarz

• Bolek02
            Pełne uzależnienie
            • 2010
            • 3225

Przejrzałem dokładnie wątek, bo jestem żywo zainteresowany zakupem głowicy.
            Zakupiłem nogi MANFROTTO 190XPROB i stoję przed wyborem
            1. Manfrotto 488RC2 z podziałką do panoramy
            2. Benro B1 lub B2.
            Czy ktoś używał w praktyce tych głowic ???
            Koledzy powyżej wypowiadali sie co do głowicy B2 a co z 488RC2.
            O opinie proszę tylko użytkowników
            Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• darek24111
              Coś już napisał
              • 2008
              • 99

Zamieszczone przez bolek02
              przejrzałem dokładnie wątek, bo jestem żywo zainteresowany zakupem głowicy.
              Zakupiłem nogi manfrotto 190xprob i stoję przed wyborem
              1. Manfrotto 488rc2 z podziałką do panoramy
              2. Benro b1 lub b2.
              Czy ktoś używał w praktyce tych głowic ???
              Koledzy powyżej wypowiadali sie co do głowicy b2 a co z 488rc2.
              O opinie proszę tylko użytkowników
              b2
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              Szczegóły opisałem w wątku Jaki statyw... Polecam.
              Ostatnio edytowany przez darek24111; 15676. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Bolek02
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 3225

Może wypowie się jeszcze jakiś użytkownik frotki 488RC2, bo nie ukrywam, że ta głowica po obejrzeniu również IMHO jest godna zakupu.
                Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• levybike
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 144

Czy miał ktoś styczność z nową serią statywów aluminiowych Benro (czarne)?
                  Aparat firmy Kanion

Komentarz

Pracuję...