X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pank
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1502

Tak, tylko że do tego softboxa włożę 3x580.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Tezet-gdynia
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1283

pank, moja wyobraznia chyba dzis nie dziala jak trzeba, ale patrzac na to mocowanie, na softbox, i na film ktory podales - nie widze zadnego klopotu zeby to polaczyc W pierscieniu softboxa nagwintowales otwor, w otwor wkreciles srube. Wiec jaki jest problem wlozyc ta srube w to mocowanie do lamp ? Chodzi Ci o to ze w tym mocowaniu sa te tulejki pod wyimar zeby to bylo w miare sztywno ? Jesli tak to utnij leb sruby, nakrec nakretki jedna za druga, na max dlugosci sruby i oszlifuj jakimkolwiek pilnikiem jesli trzeba I bedziesz mial taki trzpien
      www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• pank
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1502

Takie rozwiązanie przyszło mi do głowy, ale myślałem że może są jakieś firmowe patenty, ew. softboxy z mocowaniem.
        Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• Tezet-gdynia
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1283

O jakies softboxy z mocowaniem pod statyw oswietleniowy i lampy systemowe bedzie chyba dosc ciezko, bo wszystko co jest to jest pod lampy studyjne. To ze ludzie wpadli na pomysl blyskania z mniejszych lamp, nie znaczy ze producentowi sie to podoba Wkoncu ktos tam wymyslil te wszystkie mocowania typu bowens itp zeby kupic dodatkowo studyjna, a ludzie uzywaja systemowych. Poza tym pozostaje wlasnie kwestia mocy - nie kazdy ma 3 lampy zeby wrzucic do jednego softa. I to tez pewnie jest powod nie produkowania tego typu softow z takim mocowaniem

A co do tego mocowania tutaj. Gdzies w domu mam takie dosc ciekawe kolki do, no wlasnie, nie pamietam do czego, ale do czegos zwiazanego z szafkami. Sa aluminiowe, maja ok 5mm gwintu a pozniej wygladaja jak kolek i sa gladkie.

I zastosowanie jakiegos takiego patentu w tym kierunku chyba bedzie najrozsadniejsze, tylko dobrac srednice do tego otworu w mocowaniu do lamp, porzadnie to skrecic najlepiej na jakis spowalniacz gwintow zeby sie nie rozkrecalo i finito
          www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• pank
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1502

Wystarczył by softbox z mocowaniem statywowym pod lampy studyjne, systemowe i tak łączę za pomocą ball bungee.

Komentarz

• addie
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 24

pank. http://artoftheimage.blogspot.com/20...llapsible.html Jeśli chodzi ci o takie mocowanie to milso ma w swoim asortymencie takie patenty, przykrecić to do adaptera softboxa problemem nie będzie. Zastanawia mnie tylko czy takie cienkie wygięte blaszki utrzymają okte 120 która swoje waży.
              Ostatnio edytowany przez addie; 11725.

Komentarz

• pank
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1502

Fajne, ale to nie to, przy 3 lampach w softboxie nie będzie działało.

Komentarz

• gadget_zary
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1046

tu widać jakieś DIV rozwiązanie (tak mi się wydaje), z tym że przy 3 lampach to raczej nie wyda (chyba że znajdziesz sposób jak je zamontować jakoś)

Komentarz

Pracuję...