Tak, tylko że do tego softboxa włożę 3x580.
X
-
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
-
pank, moja wyobraznia chyba dzis nie dziala jak trzeba, ale patrzac na to mocowanie, na softbox, i na film ktory podales - nie widze zadnego klopotu zeby to polaczyc
W pierscieniu softboxa nagwintowales otwor, w otwor wkreciles srube. Wiec jaki jest problem wlozyc ta srube w to mocowanie do lamp ? Chodzi Ci o to ze w tym mocowaniu sa te tulejki pod wyimar zeby to bylo w miare sztywno ? Jesli tak to utnij leb sruby, nakrec nakretki jedna za druga, na max dlugosci sruby i oszlifuj jakimkolwiek pilnikiem jesli trzeba
I bedziesz mial taki trzpien
Komentarz
-
Takie rozwiązanie przyszło mi do głowy, ale myślałem że może są jakieś firmowe patenty, ew. softboxy z mocowaniem.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
O jakies softboxy z mocowaniem pod statyw oswietleniowy i lampy systemowe bedzie chyba dosc ciezko, bo wszystko co jest to jest pod lampy studyjne. To ze ludzie wpadli na pomysl blyskania z mniejszych lamp, nie znaczy ze producentowi sie to podoba
Wkoncu ktos tam wymyslil te wszystkie mocowania typu bowens itp zeby kupic dodatkowo studyjna, a ludzie uzywaja systemowych. Poza tym pozostaje wlasnie kwestia mocy - nie kazdy ma 3 lampy zeby wrzucic do jednego softa. I to tez pewnie jest powod nie produkowania tego typu softow z takim mocowaniem 
A co do tego mocowania tutaj. Gdzies w domu mam takie dosc ciekawe kolki do, no wlasnie, nie pamietam do czego, ale do czegos zwiazanego z szafkami. Sa aluminiowe, maja ok 5mm gwintu a pozniej wygladaja jak kolek i sa gladkie.
I zastosowanie jakiegos takiego patentu w tym kierunku chyba bedzie najrozsadniejsze, tylko dobrac srednice do tego otworu w mocowaniu do lamp, porzadnie to skrecic najlepiej na jakis spowalniacz gwintow zeby sie nie rozkrecalo i finitoKomentarz
-
Wystarczył by softbox z mocowaniem statywowym pod lampy studyjne, systemowe i tak łączę za pomocą ball bungee.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
pank. http://artoftheimage.blogspot.com/20...llapsible.html Jeśli chodzi ci o takie mocowanie to milso ma w swoim asortymencie takie patenty, przykrecić to do adaptera softboxa problemem nie będzie. Zastanawia mnie tylko czy takie cienkie wygięte blaszki utrzymają okte 120 która swoje waży.Ostatnio edytowany przez addie; 11725.Komentarz
-
Fajne, ale to nie to, przy 3 lampach w softboxie nie będzie działało.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
tu widać jakieś DIV rozwiązanie (tak mi się wydaje), z tym że przy 3 lampach to raczej nie wyda (chyba że znajdziesz sposób jak je zamontować jakoś)Komentarz
Komentarz