ely13 link do filmiku który został podany nie dotyczy Kinga ale innego produktu Pixela, więc prawdopodobnie dlatego różnica...
X
-
-
Komentarz
-
Komentarz
-
W przyszłości będzie plagiat AC3Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)Komentarz
-
Filmik przedstawia Bishopa, tutaj specyfikacja: http://pixelhk.com/pixelhk.com/Proshow.aspx?id=97
a tutaj King: http://pixelhk.com/pixelhk.com/Proshow.aspx?id=101
wystarczy porównać i wyciągnąć wnioski samemu dlaczego błyska na sankach.Komentarz
-
Testowaliśmy zestaw mojego kolegi - okazało się, że również nie działa; po prostu światło lamp studyjnych odbijało się w reflektorze lampy założonej na nadajnik stąd obserwator lampy myślał, że ona błyska...
Pozostaje drugie pytanie: czy można zamontować lampę na te sanki nadajnika i podpiąć ją PC-PC do tegoż nadajnika?Puszki dwie i kilka szkieł, światełka i parę innych gratów
Komentarz
-
O rany no pewnie że możnaKliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)Komentarz
-
manfred1 - Testowałeś?
Bo wolałbym nie spalić lampy lub nadajnika... Pamiętaj, że styki lampy mają połączenie ze stopką i żeby nie okazało się, że coś się sfajczy, bo będzie zwarcie lub jakieś przepięcie.Puszki dwie i kilka szkieł, światełka i parę innych gratów
Komentarz
-
Komentarz
-
A ja mam pytanie troche z innej beczki... Jak się sprawdzi TTL i czy w ogóle ma sens kupowanie KINGa w przypadku gdy mam jedną lampę 430EX II a druga to manualna YN-460II?? Ma to jakiś sens, czy TTL będzie działał nieprawidłowo na tej 430-tce w połaczeniu z tym manualem z YN? Jeśli tak to jak to zadziała? 430 będzie się dostosowywać z błyskiem w TTL a 460 zawsze jedną mocą? Trochę tego nie mogę ogarnąć.
Pozdrawiam.Komentarz
-
Komentarz
-
Chcesz to Ci sprzedam przewód.Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)Komentarz
-
Mam kabel.
Testowałem - nie działa.
Gdy lampa wpięta jest w sanki nadajnika i podpięta przewodem PC-PC do tego nadajnika - nie reaguje w ogóle.
Gdy ją wypnę z sanek i nacisnę spust migawki do połowy, to zaczyna się sama wyzwalać z częstotliwością ok 2 błysków na sek i tak błyska cały czas do chwili wyłączenia zasilania lampy. Ponowne włączenie i naciśnięcie spustu do połowy - sprawa się powtarza.
Co może być?Puszki dwie i kilka szkieł, światełka i parę innych gratów
Komentarz
-
Lampa na sankach body a wyzwalacz podpięty kablem PC-PC z body.Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)Komentarz
-
Czy konfiguracja body=>kabel PC=>nadajnik=>odbiornik przenosi E-TTL ?Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpisKomentarz
Komentarz