Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X
-
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw... -
Komentarz
-
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...Komentarz
-
Statyw Goldphoto YH324C + głowica Manfrotto 488RC2.
Mam, używam i chwalę sobie, ale jako że kupiłem jakiś czas temu,
to Tobie polece nowy model głowicy - Manfrotto 498.
Pozdrówka!"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."Komentarz
-
Mój błąd. Budżet do 500-600pln
Dziękówka!Statyw Goldphoto YH324C + głowica Manfrotto 488RC2.
Mam, używam i chwalę sobie, ale jako że kupiłem jakiś czas temu,
to Tobie polece nowy model głowicy - Manfrotto 498.
Pozdrówka!
Komentarz
-
Po przeczytaniu Statyw Goldphoto YH324C + głowica Manfrotto 488RC2 doszedłem do wniosku, że szkoda kasy na ten statyw. Szkoda pod takim względem, że się psuje i trzeba kombinować. Wolę dołożyć do Manfrotto. Tylko jaki model? W sumie chciałbym się zmieścić w 600-700PLN. Głowica, którą kupię to 498RC2 za 319PLN.Komentarz
-
-
-
-
-
Tak, ta włoska firma robi bardzo porządne statywy . Sam taki zestaw używam i nie narzekam
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
Ja z czystym sumieniem mogę polecić SLIK np 500DX - używam od 3 lat - trochę się poobdzierał, ale dalej jest ok. Jego wadą-zaletą jest to że sporo waży, nie odbiega niczym od statywów droższych (moje osobiste odczucie).EOS 5DII// X100 // C 70-200 IS II // C 135/2 // S 50/1.4 // C 24/1.4 // 580EX II // 430EX II// SLIK 500DX// CDN...Komentarz
-
Mam głowicę Manfrotto 498RC2 - mi pasuję. Sztywny zestaw po blokadzie kuli, możliwość panoramowania... POLECAM.
Statyw ma również Manfrotto 190 XB. Ta wysokość mi wystarcza, stabilnie trzyma puszkę i szkło... Również mam jak najlepsze zdanie w moim zastosowaniu.Komentarz
-
Rowniez moge poleciec Manfrotto 498RC2 - do tego statyw 055XproB. Dobry zestaw. Trzyma od 40D z 35/2 po 1D+200L/2 bardzo sztywnoMam głowicę Manfrotto 498RC2 - mi pasuję. Sztywny zestaw po blokadzie kuli, możliwość panoramowania... POLECAM.
Statyw ma również Manfrotto 190 XB. Ta wysokość mi wystarcza, stabilnie trzyma puszkę i szkło... Również mam jak najlepsze zdanie w moim zastosowaniu.Komentarz
-
kurcze i ja myśle o zmianie swojego statywu aktualnie sherpy 600r na jakiegoś manfrotto,i chyba bedzie to 190Xprob bo 055 jest za dużym i za ciężkim klamotem do dzwigania w terenie,tylko zastanawiam się nad głowicą czy kula czy 3d,co prawda ostatnio mialem okazje pracować z 3d i wkurza mnie ilość pokręteł,nie wiadomo co do czego i wszystko ustawia się kupe czasu,ale za to jest bardziej precyzyjna,chociaż przy moich zastosowaniach statywu pewnie i tak sprawdzi się kula,a przynajmniej bede zadowolony ze moge szybko tym operowaćEOS + L i kupa gratów ...Komentarz
Komentarz