X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mamut9
    Bywalec
    • 2008
    • 119

himi czy mozesz podać , za ile nabyłeś i ewentualnie gdzie na prv
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Komentarz

• himi
      Zablokowany
      • 2006
      • 2638

Wysłane PM. Do wiadomości zainteresowanych obie torby mieszczą też 70-200/2,8, gdyż na zdjęciach powyżej zapakowana była ,,czwórka''.

Komentarz

• pani_od_kotów
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 45

Podoba mi się wygląd tych toreb z zewnątrz, takie "dyskretne", że jak ktoś się nie zna, to nie pomyśli że na sprzęt foto i nie podpieprzy wraz z zawartością.
        Powoli przestaję się mieścić w swoją torbę i się za czymś rozglądam. Doradźcie, w czym mi się zmieści 400D z podpiętym 70-300? Do reporterki czasem trzeba mieć przygotowany, na plenerach uliczno-przyrodniczych też czasem lepiej nie odkręcać na dworze i jak się tylko tym foci akurat, to bez sensu chować obok body. Najwygodniej gdyby w pionie w torbie był, ale może i leżeć, byle był zabezpieczony i się o resztę sprzętu w torbie nie obijał.
        "Deliver me from being perfect and complete"

http://innerlands.deviantart.com | www.ibudzynska.pl

50D | 400D | C 50 f/1.8 mkI | C 18-55 f/3.5-5.6 | C 70-300 IS USM f/4-5.6 | Spedlite 580ex | Helios 58 f/2 i różne pierdoły do makro

Komentarz

• himi
          Zablokowany
          • 2006
          • 2638

Do tej małej r3x ci się zmieści, ona jest świetna. Niby mała, a mieści mi mnóstwo rzeczy. Spokojnie 1d z zapiętym 17-40, obok poza insertem 70-200/2,8 i jeszcze bym wcisnął na upartego jakieś małe szkło. Oczywiście po kieszeniach lampa i inne. Jak masz budżet to zamiast mekko kup domke, świetne są. Tyle, że ponad dwa, prawie trzy razy droższe...

BTW - po odpruciu metek z r1x wygląda już zupełnie jak chlebak.
          Ostatnio edytowany przez himi; 5321.

Komentarz

• can-on

@pani_od_kotów:
            niedawno nabyłem http://fotozakupy.pl/torba/tamrac-55...senger-4,6688s
            Dość pojemna, bez problemu do głównej komory wchodzi 40D z obiektywem + drugie szło + 430EX. Sprawdziłem właśnie i w pionie wchodzi aparat z Tamronem 70-300 z zapiętą osłoną przeciwsłoneczną. Do przedniej kieszeni trochę gratów można jeszcze wrzucić
            W razie potrzeby do torby można dopiąć z boku etui na jedno szkło.

Mekko chciałem kupić ale ostatecznie wybrałem j/w. O mekko pewnie pomyślę jak będzie trzeba coś większego kupić.

Komentarz

• himi
              Zablokowany
              • 2006
              • 2638

Tamrac niestety jest krzykliwy, mniej krzykliwe są lowe, ale domke i mekko to zupełnie inna seria.

Komentarz

• pani_od_kotów
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 45

U mnie odpada upychanie sprzętu po bocznych i przednich kieszeniach, bo jak noszę do pracy, to w w nich mam portfel, dokumenty, kalendarz, dwa komplety kluczy i inne bezdety, które normalnie by było w babskiej torebce. Więc jeszcze dla dwóch obiektywów lub jednego i lampy musi być miejsce w głównej komorze i tej małej mekko bym jednak chyba nie wybrała (choć na wycieczki za miasto to już by się nadała, ale nie można mieć wszystkiego).
                can-on, dzięki ten tamrac mi się wydaje taki jak trzeba wielkościowo i jeśli chodzi i kieszeń z przodu. Krzykliwy aż tak na szczęscie ten model nie jest.
                Widziałam kiedyś w stacjonarnym sklepie coś podobnej wielkości w kolorze piaskowym i za prawie 300 zł. Solidnie zrobiona i wyglądała z zewnątrz niepozornie, ale nie mam pojęcia, jaka to firma była.

50D | 400D | C 50 f/1.8 mkI | C 18-55 f/3.5-5.6 | C 70-300 IS USM f/4-5.6 | Spedlite 580ex | Helios 58 f/2 i różne pierdoły do makro

Komentarz

• zanussi
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1696

ja już od dwóch lat ciągam tą większa w wersji piaskowej... bardzo solidna, nic się nie odpruło, nic nie przetarło, trzyma klase, a po lekkim przybrudzeniu ma klimacik....
                  Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• pani_od_kotów
                    Dopiero zaczyna
                    • 2008
                    • 45

wiecie może, czy ktoś oprócz sklepu "Fotto" ma duży wybór tych toreb? Tam mnie wkurza, że na stronie cen nie podają, wysłałam zapytanie i czekam, a na allegro na razie nic nie wystawiają.

Komentarz

• Kubak82
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2348

tez sie ostatnio rozgladalem i w koncu olalem i kupilem co innego.. gdyby odpowiedzieli Ci z "Fotto" czy mekko sa ciagle dostepne to mimo wszystko bede wdzieczny z informacje :-)

Komentarz

• Piotr_0602
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1075

Może są jakieś inne torby w tym klimacie, oprócz Mekko i przydrogiego Domke?
                        Ci od Mekko praktycznie są niedostępni. Ostatni mail miałem od nich z informacją, że bedą dostępni za 3 tygodnie.

Czyli jest dziura na rynku - może ktoś inny zacznie sprowadzać Mekko?

Czy ktoś widział to małe Mekko co wygląda jak chlebak?
                        Może jakieś zdjęcia wnętrza?

Komentarz

• himi
                          Zablokowany
                          • 2006
                          • 2638

Napisz które małe, ja mam ich torby, bardzo fajne. Mam r3x i r1x - bardziej lubię tę małą, pakowna jak diabli. Włazi mi do niej 1ds ze szkłem - np 35 lub 17-40 a obok spokojnie 70-200/2,8.

Komentarz

• Piotr_0602
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1075

chyba field f56
                            wygląda zupełnie jak wojskowy chlebak

ale też r3x mnie interesuje
                            w każdym razie coś mniejszego od Lowepro slingshota 200

Komentarz

• moregun
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 351

Ja tez czekałem na mekko i sie nie doczekałem
                              zamówiłem bardzo fajna torbę Hama Defender 220 i sie przeliczyłem bo jest ona o wymiarach lowepro 650 Sprzedałem ja bardzo szybko za 350 teraz kupię HAma defender 210 to cos o wymiarach lowepro 550.
                              odnoszę do lowepro tylko dlatego ze kolega sie nimi posługuje
                              torby hama są naprawdę świetnie maja kilak patentów innych niż lowepro, np. klapa otwierana na zewnątrz czyli nic nie opada ci na ręce, pokrowiec w doczepianej saszetce którą jak nie chcesz nie zabierasz na imprezę pod dachem, przegródki pikowane co pozwala dopasować bardziej do obiektywów. i na klapie szczelina do szybkiego wyjmowania z dwoma zamkami czyli szersza i nie ocierasz sprzętu o zamki.
                              tyle co zaobserwowałem na oczy w porównaniu z lowepro
                              cena hamy znajduje sie miedzy mekko a lowepro - wiec warto sie zastanowić. chciałem torbę mekko bo mam ich duży plecak już ze 3 lata i wygląda świetnie

Komentarz

• himi
                                Zablokowany
                                • 2006
                                • 2638

Napisz, który plecak mekko masz i jak się sprawdza. Ja mogę wstawić tu fotki z mojej r3x jeśli ktoś chce.

Komentarz

Pracuję...