X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wiwo
    Bywalec
    • 2007
    • 97

sezon zimowy się zbliża, a właśnie szukam plecaka o podobnym zastosowaniu (z tym że jeżdżę na nartach )

recenzja jest z przed 2 lat, czy coś się zmieniło od tego czasu w kategorii plecaków na sprzęt foto do sportów zimowych?

burton nadal ma ten model w ofercie, dakine nie ma już sequence, są jakieś inne ale chyba nie mają możliwości zamocowania nart (deski) na zewnątrz plecaka

czy ktoś z Was jest w stanie coś polecić na tą chwilę? gdzie można obejrzeć i pomacać w poznaniu tego typu plecaki?

pozdrawiam
    Wojtek
    40D | 50e | T10-17/3,5-4,5 fish | T17-50/2,8 | C50/1,8 | C70-200/4 | Jupiter 135/3,5 | C580EXII | Vivitar 285hv | chińskie wyzwalacze

Komentarz

• karas2002
      Coś już napisał
      • 2008
      • 73

Dołączam się do pytania.
      Canon EOS 450D + BG-E5 + EF-S 18-55 IS + EF 50 f/1.8 II + 430EX II

Komentarz

• merger
        Uzależniony
        • 2006
        • 619

to juz dwa lata mam ten plecak?
        no.. w kazdym badz razie, sprawuje sie swietnie. solidny i pakowny. w obecnej konfiguracji mieci: 40d, 135L, 24L, 85, 10-17, zestaw pocketow, photobank, baterie, karty, sekonic i w zaleznosci od zastosowania, to albo 2xsunpak 555, albo 400/5.6, zawsze tez upchne gdzies dwa statywy i 430ex, kable i takie tam.
        no plecak nie do zajechania.
        nowa wersja jest wedlug specyfikacji mniejsza ciutke.

w poznaniu bym szukal w sklepach snowboardowych co sprzedaja burtona (macie przynajmniej dwa .. lub mieliscie kiedys).
        5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
        430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• wiwo
          Bywalec
          • 2007
          • 97

byłem się zorientować
          w Poznaniu można oba pomacać i zobaczyć z Mayerze na szkolnej (od rynku w stronę półwiejskiej)

burton kosztuje 459 a dakine 499 czyli niezbyt mało

z tego co widziałem je w sklepie to burton jest większy (wielki) i więcej zmieści się do środka, więcej miejsca w komorze na aparat i osprzęt ale także większe kieszenie na jakieś tam akcesoria
          Jednak mimo wszystko niedługo będę kupował dakine'a, mniejszy, bardziej poręczny a i tak w moim przypadku wszystko się pomieści, dużo możliwości przytroczenia statywu i nart, a poza tym ładniejszy moim zdaniem no i nie czół bym się dobrze z plecakiem burtona jeżdżąc na nartach ;p
          40D | 50e | T10-17/3,5-4,5 fish | T17-50/2,8 | C50/1,8 | C70-200/4 | Jupiter 135/3,5 | C580EXII | Vivitar 285hv | chińskie wyzwalacze

Komentarz

• adi3124
            Bywalec
            • 2008
            • 122

Dakine mission photo ma tą zaletę że sprzęt znajduje sie w takiej walizeczce którą*można wyjąć i nieść w ręku .
            EOS 40D + Grip + T10-17 fisheye + C50 f1.8 + 5000AF x2 + compudaypack + Macbook Pro

Komentarz

• kula
              Coś już napisał
              • 2006
              • 63

posiadam ten plecak od ok 1.5 roku i jestem bardzo zadowolony na motorze zaliczył ze mną ślizg to tylko sie obtarł i to tez nie znacznie (predkosc ok 70-80km)

Komentarz

• badi
                Bywalec
                • 2007
                • 126

Zamieszczone przez adi3124
                Dakine mission photo ma tą zaletę że sprzęt znajduje sie w takiej walizeczce którą*można wyjąć i nieść w ręku .
                burton ma ten sam patent. fajny plecak ino mam problem z sensownym wsadzeniem sprzetu - body ze szklem, wszystko musialem rozczlonkowac. cala moja stopka spokojnie sie miesci, a jeszcze cos da sie upchnac.

Komentarz

• mushi
                  • 2008
                  • 7

Dzisiaj kupiłem wersję 28L. Do przedniej kieszeni mieści się laptop 15"4. Jak kolega badi pisał wyżej, jest wyjmowana torba z rączką i paskiem na ramie. Z kolejnych dodatków które zauważyłem, a nie były widoczne w teście, to specjalna kieszeń na sprzęt grający z mięciutkiego materiału i z otworem na słuchawki, a także w środku taki piterek dopinany na rzep, trochę w kształcie i rozmiarze gogli. Wygląda solidnie, system nośny ma naprawdę okej, a sam jest wielkoludem i pomieści sporo.

Komentarz

• giebe
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 80

mogę kupić ten plecak ( Burton Ak Zoom Pack 29L 2006) lekko używany w stanie idealnym za 250zł. opłaca się panowie?

Komentarz

• Veene2
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 184

A ja kupilem dzisiaj Zoom Pack Pro 30l - za tydzien Alpy wiec po powrocie cos napisze jak sie sprawowal - pierwsze wrazenie - wielki i dosyc sztywny - wrazenie pozytywne - moze troche zbyt duzy...

Komentarz

• wiwo
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 97

wczoraj kupiłem Dakine Sequence z tego roku za 350zł
                        w poznaniu w mayerze (na szkolnej) w katalogu jest za 499zł ale można z nimi ponegocjować i na prawdę da się dogadać

pierwsze wrażenie - plecak trochę duży, i na prawdę bardzo solidny
                        super usztywnienie na plecach, bardzo wygodnie się go nosi
                        masa możliwości troczenia,
                        poza tym jak się ktoś nie zna to nie widać że to plecak foto! moim zdaniem największa zaleta, no i jest po prostu ładny

po świętach pewnie odwiedze zieleniec więc dam znać jak się sprawował na stoku

Komentarz

• merger
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 619

chetnie sprzedam ten plecak, gdyby ktos reflektowal.
                          przestalem sie miescic ze sprzetem (brakuje mi miejsca na drugie body) i bede sie przerzucal na burton focus pack (zoom pack pro).
                          zdjecia plecaka na pierwszej stronie. 3 letni. jedna klamerka ulamana.
                          goraco polecam, bo jest super wygodny, wytrzymaly i pakowny.
                          5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
                          430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

Komentarz

• allxages
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2549

Odświerzam

czy do plecaka zmieści się:
                            2x 1D
                            70-200/2.8L
                            16-35L
                            35L
                            580EX
                            i np. jeszcze 85/1.8?

+ oczywiscie jakeis szpargoly. a moze jeszcze gdzies laptopa 13-14" sie upcha?

Komentarz

• merger
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 619

to wszystko, a nawet wiecej, ci sie idealnie zmiesci do focus pack'a, ktorego obecnie uzywam.
                              do zoom pack'a tez, ale body z odkreconymi obiektywami. najlepiej przejsc sie do sklepu i zapakowac laptop powinien wejsc. zreszta zalezy, do ktorej wersji, bo one mialy rozne te kieszonki na lapki.

a i ja swojego zoom pack'a sprzedalem, wiec nieaktualne, jak cos

Komentarz

• allxages
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 2549

Dawaj Panie Adamie namiary na jakieś wrocławskie sklepy co bym się mógł przejść w takim razie
                                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                                Przyznam szczerze, że z wyglądu to Zoom Pack dużo fajniejszy

Zoom Packa przetestuję sobie, bo nasza wspólna koleżanka takiego ma, ale gdzie mogę dorwać Focus Packa?
                                Ostatnio edytowany przez allxages; 5614. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

Pracuję...