X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kogut
    Bywalec
    • 2007
    • 132

Eee tam, nie znacie się, ta szczelina to do ustawiania horyzontu jest
    Front Side Studio

www.fs-studio.pl

Komentarz

• PoulN
      Uzależniony
      • 2006
      • 771

Mi ta "szparka" absolutnie nie przeszkadza :smile::wink:
      Zdenerwowało mnie to, że Grip nie "siedzi" idealnie i lekko się rusza/ skrzypi.
      Wygląda to tak jakby ten mały metalowy bolec po lewej co wchodzi do body był ciut za długi? i przez to śróba nie dosciąga prawidłowo...
      Nic wysłałem mail`a z zapytaniem, co robić/ jak robić i kiedy robić
      ...

Komentarz

• bkniaz

Zamiennik Delty od czasu do czasu zawiesza mojego Eosa 40D. Po wyłączeniu gripa aparat pracuje ok. Przez 7 m-cy zdarzyło mi się to 3-4 razy. To samo miałem z Eosem 400D i zamiennikiem oryginalnego Gripa (też Delta).

Komentarz

• remol71
          Zablokowany
          • 2006
          • 371

Zamieszczone przez PoulN
          Wczoraj przyjechał do mnie Oryginalny BG-E2N.
          Mocno zmartwiło mnie to, że pomiędzy gripem a 30`tka jest 1mm szpara, ...bardziej widoczna po stronie złącz USB.
          Próbowałem mocniej dokręcić - ale niestety uniemożliwia to - "przekładniowy" mechanizm dokręcania grip`a.
          W 350D grip pokrętło było bezpośrednio sprzężone ze śróbą, pozatym wogóle grip z 350D był idelnie do nie Niej spasowany i nie występowały żane luzy.
          W 30D przy zmianie sposobu uchwytu da się nawet wyczuć lekkie "ruchu" uchwytu.
          Pomijając spasowania to cała "ergonomia" E2 jest gorsza, mniej okładziny, nie ma progilu przy alternatywnej migawce.
          Segmnet wyżej, a jakość gorsza??

Jestem mocno zawiedziony, niezdecydowałem się na zamiennik z racji możliwości wystąpienia w Nim właśnie takich niespodzianek.
          A Tu proszę Oryginał i...
          Grip kupiony w Foto-Net`cie więc nie mowy o jakiejkolwiek manipulacji...
          Zresztą widać, że "plastik" Canonierski.
          Pozostaje złe spasowanie fabryczne...?
          Czy ktoś z takim czymś się spotkał??
          Podlega to gwarancji?
          Też jestem zdania że BG-E3 było do 400D dopasowany idealnie, a BG-E2n do 40D jest dopasowany kiepsko. Pierwsze co mi się w oczy rzuciło to prześwit pomiędzy gripem a korpusem. Niby wszystko działa, ale elegancji brakuje. Za te pieniądze powinno być znacznie lepiej.

Komentarz

• TylerDurden
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 32

Ok.Skoro ponarzekaliśmy na temat zamiennika Delty to może pytanie o zamiennik innej firmy Jenis. Podaję linka http://www.e-cyfrowe.pl/jenis-batter...0d-p-9480.html
            Czy ktoś już go testował i może podzielić się wrażeniami? Zwłaszcza zależy mi na opinii tych,którzy używają go z 30D lub 40D.
            30D,EOS 1n,EF85mm f/1.8 USM,EF50mm f/1.8,430EX i coś tam jeszcze się znajdzie...

Komentarz

• Obcy59
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 17

Witam
              mam zamiennik BG-E3 firmy JENIS , jak narazie tj. ok pół roku eksploatacji wszystko jest ok.
              http://www.waldekpietrzak.digartfolio.pl

Komentarz

• adi760303
                Początki nałogu
                • 2008
                • 317

A spotkał się ktoś dlaczego przycisk w gridzie tylko ostrzy a nie wyzwala migawki?

Komentarz

• RafalTK
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 108

Zamieszczone przez adi760303
                  A spotkał się ktoś dlaczego przycisk w gridzie tylko ostrzy a nie wyzwala migawki?
                  spust ma dwa położenia ... do połowy wciśniety (ostrzenie) oraz "do końca" wciśniety (wyzwolenie migawki). Może spust jest uszkodzony i nie wyzwala migawki? To taka pierwsza hipoteza ...
                  czarny aparat z białym obiektywem ...

Komentarz

• adi760303
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 317

Zamieszczone przez RafalTK
                    spust ma dwa położenia ... do połowy wciśniety (ostrzenie) oraz "do końca" wciśniety (wyzwolenie migawki). Może spust jest uszkodzony i nie wyzwala migawki? To taka pierwsza hipoteza ...
                    ciekawe czy to się opłaca naprawić....

Komentarz

Pracuję...