ja uważam ze gripy do canonów sa drogie za drogie. jak ktoś może ściągnąć z usa to polecam bo za 110$ kupi oryginał na ebay. Ja sam mam zamiar tak sobie go załatwić. co do gripa firmy hahnel to uważam że jest to solidna firma a przynajmniej aku robi dobre, a nawet wyśmienite
X
-
-
grip delty odmawia wspolpracy (przycisk) po 14 000 klatkach
w moim przypadku slysze o przypadku gdzie po 25 000 nadal dziala
Komentarz
-
Podróbkę (chyba właśnie delty) macałem w fotojokerze. Za te same pieniądze wolałem kupić od forumowicza używanego oryginała i nie żałuję. Nic się nie rusza i nie trzeszczy. Wystarczy monitorować dział sprzedam.Komentarz
-
-
Komentarz
-
Moja po wyjęciu z paczki (nówka) miała odklejoną gumę. Okazało się, że jest krzywo docięta. To jeszcze nic. Szpara między body i gripem, słabe trzymanie, tragiczny plastik potęgujący wrażenie dużych gabarytów gripa i na koniec mocowanie aku. Jakieś plastikowe wielgachne prowadnice (podejrzewam jednak, że delta właśnie z ich powodu jest jedna większa od BG E2). Działające (to ponoć nieczęste) pokrętło on off, ale sprawiające wrażenie tandety. Miałem wcześniej 20/30d z gripem oryginałem, po zakupie delty wyleczyłem się z gripa. Nie mam od 3 miesięcy i chyba nie kupię. Szkoda mi kasy na oryginała (chyba, że cena spadnie kiedyś do 250 pln
, a o zamiennikach nie chcę słyszeć.
Komentarz
-
Jak ktoś nie założy oryginału Canona to dla niego zamiennik będzie wydawał się w porządku, ale jeżeli chociaż raz założy (czego doświadczyłem) na pewno nie kupi zamiennika.
Mnie się udało założyć jeden po drugim i w tym Delty pomimo bardzo mocnego przykręcenia nadal były luzy i prześwit. Przy oryginale nawet lekkie przykręcenie nie daje takich luzów.
Mój werdykt: jestem na NIE.Komentarz
-
Cholera, ja mam oryginała i też mam mały prześwit z lewej strony, patrząc od tyłu aparatu.6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105LKomentarz
-
Stabilność (prześwit nie ma znaczenia) w przypadku oryginała jest stuprocentowa. Delta delikatnie mówiąc ,,pracuje'' z body. Bałbym się, że ta ,,praca'' może się zakończyć lotem body z ciężkim szkłem...Komentarz
-
Ja niedawno zakupiłem gripa (zamiennik)- niestety
trzeszczy, odkleja się to coś co żałośnie przypomina skórę no i...wysiadł
(
Komentarz
-
Pomimo, że ten grip jest jaki jest, to przy tak dużej sprzedaży odsetek zwrotów tak naprawdę nie jest wielki.
Komentarz
-
A wynika to tylko z jednego - przemożnej chęci posiadania gripa wśród wieeelu osób połączonego z brakiem kasy (ok 500 pln) na oryginała. Te osoby dzielnie znoszą szit delty. Ja nie podołałem. Chyba jestem estetą...Komentarz
-
Niestety cena nowego oryginału BG-E2 jest lekko chora :-( Też się noszę z chęcią zakupu ale ta cena... Używek natomiast za dużo nie ma stąd i ich cena też z nóg nie zwala :-(Nex :cool:
Pozdrawiam,
Jurek.Komentarz
-
Chciałem ze względu na cene kupić grip Delty. Na moje szczęście wybrałem się z aparatem, trzy zakładane w sklepie nie działały (aparat nie miał zasilania). Sprzedawca stwierdził, że mam zaśniedziałe styki i powinienem oddać aparat do serwisu. Pozatym wszystkie miały szpare pomiędzy gripem, a aparatem. Znalazłem używany na allegro za 300 zł po założeniu nie trzeba było czyścić styków ani nie ma szpary. Kolejną różnicą jest wysokość gripa z Deltą nie domykał mi się plecak natomiast z oryginalnym Canona jest OK. Co do użytych materiałów w porównaniu z Canonem brak słów.Ostatnio edytowany przez szuler; 13488.A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971Komentarz
-
Komentarz