X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gringo997
    Uzależniony
    • 2007
    • 516

ja uważam ze gripy do canonów sa drogie za drogie. jak ktoś może ściągnąć z usa to polecam bo za 110$ kupi oryginał na ebay. Ja sam mam zamiar tak sobie go załatwić. co do gripa firmy hahnel to uważam że jest to solidna firma a przynajmniej aku robi dobre, a nawet wyśmienite
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Komentarz

• Niedzwiedz
      Uzależniony
      • 2004
      • 578

grip delty odmawia wspolpracy (przycisk) po 14 000 klatkach w moim przypadku slysze o przypadku gdzie po 25 000 nadal dziala
      www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
      www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

• alfsky
        Bywalec
        • 2007
        • 106

Podróbkę (chyba właśnie delty) macałem w fotojokerze. Za te same pieniądze wolałem kupić od forumowicza używanego oryginała i nie żałuję. Nic się nie rusza i nie trzeszczy. Wystarczy monitorować dział sprzedam.

Komentarz

• himi
          Zablokowany
          • 2006
          • 2638

Delta to totalne badziewie - sprawdzone organoleptyczne.

Komentarz

• Bagnet007
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1344

Zamieszczone przez himi
            Delta to totalne badziewie - sprawdzone organoleptyczne.
            Fakt :-(
            Starszy model do 350D był całkiem niezły, ale te są faktycznie średnio wykonane.

Komentarz

• himi
              Zablokowany
              • 2006
              • 2638

Moja po wyjęciu z paczki (nówka) miała odklejoną gumę. Okazało się, że jest krzywo docięta. To jeszcze nic. Szpara między body i gripem, słabe trzymanie, tragiczny plastik potęgujący wrażenie dużych gabarytów gripa i na koniec mocowanie aku. Jakieś plastikowe wielgachne prowadnice (podejrzewam jednak, że delta właśnie z ich powodu jest jedna większa od BG E2). Działające (to ponoć nieczęste) pokrętło on off, ale sprawiające wrażenie tandety. Miałem wcześniej 20/30d z gripem oryginałem, po zakupie delty wyleczyłem się z gripa. Nie mam od 3 miesięcy i chyba nie kupię. Szkoda mi kasy na oryginała (chyba, że cena spadnie kiedyś do 250 pln, a o zamiennikach nie chcę słyszeć.

Komentarz

• Jacek Deka
                Początki nałogu
                • 2006
                • 356

Jak ktoś nie założy oryginału Canona to dla niego zamiennik będzie wydawał się w porządku, ale jeżeli chociaż raz założy (czego doświadczyłem) na pewno nie kupi zamiennika.
                Mnie się udało założyć jeden po drugim i w tym Delty pomimo bardzo mocnego przykręcenia nadal były luzy i prześwit. Przy oryginale nawet lekkie przykręcenie nie daje takich luzów.
                Mój werdykt: jestem na NIE.

Komentarz

• Bingant
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 507

Cholera, ja mam oryginała i też mam mały prześwit z lewej strony, patrząc od tyłu aparatu.
                  6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Komentarz

• himi
                    Zablokowany
                    • 2006
                    • 2638

Stabilność (prześwit nie ma znaczenia) w przypadku oryginała jest stuprocentowa. Delta delikatnie mówiąc ,,pracuje'' z body. Bałbym się, że ta ,,praca'' może się zakończyć lotem body z ciężkim szkłem...

Komentarz

• fotodeo

Ja niedawno zakupiłem gripa (zamiennik)- niestety trzeszczy, odkleja się to coś co żałośnie przypomina skórę no i...wysiadł(

Komentarz

• Bagnet007
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1344

Pomimo, że ten grip jest jaki jest, to przy tak dużej sprzedaży odsetek zwrotów tak naprawdę nie jest wielki.

Komentarz

• himi
                          Zablokowany
                          • 2006
                          • 2638

A wynika to tylko z jednego - przemożnej chęci posiadania gripa wśród wieeelu osób połączonego z brakiem kasy (ok 500 pln) na oryginała. Te osoby dzielnie znoszą szit delty. Ja nie podołałem. Chyba jestem estetą...

Komentarz

• JurekGR
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 245

Niestety cena nowego oryginału BG-E2 jest lekko chora :-( Też się noszę z chęcią zakupu ale ta cena... Używek natomiast za dużo nie ma stąd i ich cena też z nóg nie zwala :-(
                            Nex :cool:

Pozdrawiam,
                            Jurek.

Komentarz

• szuler
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 829

Chciałem ze względu na cene kupić grip Delty. Na moje szczęście wybrałem się z aparatem, trzy zakładane w sklepie nie działały (aparat nie miał zasilania). Sprzedawca stwierdził, że mam zaśniedziałe styki i powinienem oddać aparat do serwisu. Pozatym wszystkie miały szpare pomiędzy gripem, a aparatem. Znalazłem używany na allegro za 300 zł po założeniu nie trzeba było czyścić styków ani nie ma szpary. Kolejną różnicą jest wysokość gripa z Deltą nie domykał mi się plecak natomiast z oryginalnym Canona jest OK. Co do użytych materiałów w porównaniu z Canonem brak słów.
                              Ostatnio edytowany przez szuler; 13488.
                              A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Komentarz

• himi
                                Zablokowany
                                • 2006
                                • 2638

Czyli potwierdza się moje podejrzenie - Delta jest większa, minimalnie, ale jest.

Komentarz

Pracuję...