X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • igor58
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1861

Na jedno wychodzi. Nie po to kupuje sie obiektywy, by je rozkręcać i skręcac. Poza tym, nie każdy ma takie zdolnosci maualne.
    Ale, OK. Kupujcie, sprawdzajcie, rozkręcajcie. Po jakimś czasie się okaże, czy to wszystko jest tego warte (za darmo nie rozgają, póki co).

Komentarz

• Cichy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 7443

Zamieszczone przez igor58
      Na jedno wychodzi. Nie po to kupuje sie obiektywy, by je rozkręcać i skręcac. Poza tym, nie każdy ma takie zdolnosci maualne.
      Ale, OK. Kupujcie, sprawdzajcie, rozkręcajcie. Po jakimś czasie się okaże, czy to wszystko jest tego warte (za darmo nie rozgają, póki co).
      Ale jak się kupuje Lkę i jest mydlana albo ma FF, to się jej nie rozkręca...
      O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Kolaj
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 3293

Jest jakiś lepszy fisheye do cropa?

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7443

Zamieszczone przez Kolaj
          No jest, 85 1.8 USM

Komentarz

• Lulu1988
            Uzależniony
            • 2007
            • 522

Zamieszczone przez Kolaj
            Dodaj do tego "...za niecałe 900zł"

Szkło spisuje się świetnie, zamienię je jak wygram w totka na 1Ds Mark XVII i fisha L
            Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Komentarz

• Kolaj
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 3293

Zamieszczone przez Lulu1988
              Dodaj do tego "...za niecałe 900zł"
              Właśnie rzecz w tym, że nic nie trzeba dodawać. Nawet jak masz do wydania fortunę to i tak nic lepszego chyba nie ma obecnie na rynku.

Komentarz

• gadget_zary
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1046

jest jeszcze sigma 10mm - z tym ze jakies 3x drozej

Komentarz

• THG
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 32

Mylisz się.
                  Kupujesz dobry obiektyw, nagle się coś psuje -> wysyłasz do serwisu.
                  Ja kupiłem sprawny obiektyw, nagle się coś zepsuło więc naprawiłem sam. Zaoszczędziłem i czas i pieniądze.
                  Jakiejkolwiek firmy obiektywu byś nie zakupił to nigdy nie masz pewności czy obiektyw będzie zawsze sprawny lub czy nie masz FF/BF.

Nie szukaj problemów tam, gdzie ich nie ma

Wracając do gwarancji o którą ktoś pytał...
                  W zasadzie w ten sposób pozbawiłem się prawa do gwarancji, ale równocześnie wiem już że praktycznie z każdą usterką w środku będę sobie w stanie poradzić. Jest to czysta mechanika a ja z zamiłowania jestem również modelarzem i sam wykonywałem mniejsze elementy z papieru:

:-D
                  Ostatnio edytowany przez THG; 18764.
                  foto

Komentarz

• siudym
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2254

Zamieszczone przez Kolaj
                    Właśnie rzecz w tym, że nic nie trzeba dodawać. Nawet jak masz do wydania fortunę to i tak nic lepszego chyba nie ma obecnie na rynku.
                    Białoruski Peleng jedyna konkurencja cenowa, ale lepszy nie jest optycznie. Wykonany lepiej, wiem, mialem, macalem - to ciezki, solidny kawał szkla z metalem. Samyang o wiele delikatnijeszy (juz nie wspominam o pierscieniu przyslony...).

Komentarz

• Cichy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 7443

Zamieszczone przez THG
                      Wracając do gwarancji o którą ktoś pytał...
                      Nie oszukujmy się. Też bym wolał rozkręcić. Gdzie są niby te Falcony czy Samyangi naprawiane ? W Korei pewnie... Nie muszę mówić, ile to może trwać. No chyba, że się mylę, nie mam tej informacji.

Komentarz

• gadget_zary
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1046

gdzies czytalem ze szkla kupione w foto-tip sa naprawiane w serwisie w polsce

Komentarz

• Lulu1988
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 522

Zamieszczone przez Kolaj

Przepraszam, trochę niejasno się wyraziłem. Chodziło mi o to, że powinieneś dodać "....i to za niecałe 900zł"
                          Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Komentarz

• Ernest_DLRS
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 1216

Napewno nie odsyłali by szkieł do Korei czy ki piorun wie gdzie...... Strata czasu i zbyt duże koszta. Na bank dystrybutor ma jakiś swój zakład, który zajmuje się naprawami.
                            FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
                            APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• Amok
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 256

orientujecie się czy np. przednią soczewkę mają w tym polskim "serwisie"
                              / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
                              http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
                              http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Komentarz

• siudym
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 2254

Da sie bezawaryjnie zdjac osłone przeciwsloneczna? Czy jedynie sposobem "pilnik w łape i wio". ?

Komentarz

Pracuję...