O ile pamiętam, pierwszy tekst o systemie EOS (i o tym aparacie) ukazał się późną wiosną 1988 w Foto. Sporo elektroniki pochodziło z doskonałego, profesjonalnego body T90, który zakończył erę mocowania FD (ja miałem wtedy T70). Fajne czasy...
X
-
-
Niom też się domyśliłem, no i OK, ale nawet tam nie ma tyle "I..." po "I..."
Poza tym, można by to pominąć, gdyby nie fakt,
że te "kruczki" powtarzają się dalej w całym tekście
Ale... ja mam takie zboczenie tylko, choć sam się staram, to mi też się zdarzają "wpadki"
Pozdrówka!"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."Komentarz
-
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Dajże już pokój - chłop zrobił naprawdę dobrą robotę, a przez takie nudziarstwo i czepialstwo to się może wszystkiego odechcieć. Ręce opadają :rolleyes:.Niom też się domyśliłem, no i OK, ale nawet tam nie ma tyle "I..." po "I..."
Poza tym, można by to pominąć, gdyby nie fakt,
że te "kruczki" powtarzają się dalej w całym tekście
Ale... ja mam takie zboczenie tylko, choć sam się staram, to mi też się zdarzają "wpadki"
Pozdrówka!"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Eeeee, tam... wystarczyły by ciasteczka z "dobrym nadzieniem"
Nie przeczę, napisalem przecież
Natomiast jak to bylo "Prawdziwa cnota krytyki się nie boi"
I w takim kontekście wypada postrzegać moje uwagi.
Jednym ręce opadają, ale innych krytyka motywuje do pracy nad sobą.
Na to że Ty, lub inni postrzegają to jako czepialstwo nic nie poradzę
Pozdrówka!Ostatnio edytowany przez dziobolek; 20044."Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."Komentarz
-
Bardzo ciekawy tekst. Z przjemnością przeczytałem i od razu w pamięci znalazłem takie tam zdjęcia/ reklamy z dawnych czasów właśnie z pierwszymi (chyba EOS 650) aparatami AF. Gratuluję autorowi samozaparcia, a reszcie konstruktywnej krytyki życzę również takiego samozaparcia w napisaniu własnego tekstu i jego upublicznieniu na forum.
pozdrawiamKomentarz
-
620'ka była moją pierwszy lustrzanką AF. Pamietam gdy jakos na poczatku lat 90' wraz z ojcem wybraliśmy się do pobliskiego (i jedynego) komisu foto i tam pierwszy raz trzymałem w rekach ten sprzęt. Nie mogłem spać przez dwa dni ... kres mej męki nastał trzeciego dnia gdy ojciec w prezencie podarował mi tego EOS'a
No i w ten sposob wkroczylem w swiat Canona, chociaz wcale nie na dlugo, bo kilka lat pozniej nastala era Minolt
Komentarz
-
Dzięki za miłe słowa. Zachęcony, w szale twórczym, pracuję nad następnym testem. Tym razem (jak się uda) na tapecie obiektywy. Będzie kontrowersyjny. PozdrawiamKomentarz
-
Czekamy
.
Moją była właśnie 650-tka - mam do dzisiaj. Rany jaka to była przepaść po Zenicie i Prakticach :cool:."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Odp: EOS 650- PRADZIADEK (spóżniony test- tylko dla maniaków)
No i se kupiłem 650 tkę
Dałem za nią całe ...... 51 złotych
Sprzedający opisał ją jako "nie wiem czy działa"... po wsadzeniu nowej świeżej baterii ożył
Oko plus aparat - dobrana para.
Komentarz
-
Komentarz
-
alledrogo ( w tym przypadku alletanio)
licytacja była... no i ku mojemu zaskoczeniu nikt nie dał więcej - może obawiali się puszki która skoro nie działa to jest martwa?
Komentarz
-
Koledzy, chyba sobie kupię,
czy to body jest kompatybilne ze wszystkimi obiektywami EF?
Chodzi mi szczególnie o EF 35mm 2.0 - to wiekowy model więc problemu nie powinno być i EF 50mm. 1.4
Jak z sigmami o tamronami?
pozdrawiamKomentarz
-
myślę że prócz EF-S pójdzie z każdym. najwyżej nie będziesz miał AF i trybu Tv oraz P
Komentarz
-
650 powinna działać z KAŻDYM obiektywem autofokus, także ze starymi Sigmami: tutaj trochę o starych Sigmach i innych sprzętach z lat 90-tych: FOTODINOZA. Z manualnymi M42 650-tka, niestety nie mierzy światła, ale zdjęcie zrobi.Komentarz

Komentarz