X
-
Zeiss Vs. "wspanialy" 17-40 :)
Tagi: Brak -
Szczerze cieszymy się z Tobą
Ale weź pod uwagę, że testowane były konkretne szkła, a nie kilka z serii - a tu jak wiesz mogą wystąpić duże różnice. I nie bronię 17-40, wręcz przeciwnie - zachwycam się Zeissem
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...Komentarz
-
Dobry link. Tym bardziej, że moja Sigma 15-30 wypada nieźle ;-)Zamieszczone przez iczekniezle...
Piotrze, jedno pytanie. Jak ci testerzy przyłączali te wszystkie, różne szkła do jednego korpusu 1Ds?Komentarz
-
http://www.novoflex.de/english/html/products.htm - a pozniej 3ci odnosnik od dolu - "adapters"
Komentarz
-
najpierw 17-40 wychodzi jakby uzywali denek od butelek, a pózniej rysuje o wiele lepiej
http://www.16-9.net/ultrawides/ feralne szkło?Ostatnio edytowany przez K2_verti; 2317.D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)Komentarz
-
Ceny z księżyca M42<->EOS 79 €Zamieszczone przez Czachahttp://www.novoflex.de/english/html/products.htm - a pozniej 3ci odnosnik od dolu - "adapters"
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Racja... nie chce mi się wycinać, ale spójrzcie na zbliżenie sztućców z centrum zdjęcia. Plastelina jak z taniej małpki po 200% dawce NI.Zamieszczone przez bonktaka sobie ta stronka :-?
przyjżyjcie sie jak sa wyostrzane te fotki w PSieKomentarz
-
malo tego
jak ktos jedne wyostrza to rownie dobrze moze blurem przejechac inne
np jakis zagorzaly wróg canona
.Komentarz
-
Chrzanice Panowie
Oj chrzanicie.
Troche sprzetu wezcie w rece, troche analogow i troche slajdow, a sie przekonacie. Jesli ma sie jeden system i to pierwszy w zyciu to w nic innego sie nie wierzy
zobaczcie jak rysyje prawdziwe szklo - Zeiss, Leica. I nie patrz na ostrosc. Bo nie o ostrosc tutaj chodzi! Ostrosc to ostatnia wazna rzecz w obiektywie,,. Ostatnia. Jesli tego nie zrozumiecie to nigdy w zyciu nie zobaczycie roznicy w szklach. Chodzi o "rysunek" ( o kontrast, o łamanie, o beczke) O wszystko inne niz ostrosc, a Wy sie akurat do najmniej waznej sprawy przyczepiliscie. Oj fachowcy
pzdr
Komentarz
-
oj iczek widac nie mial do czynienia z fotografia reklamowaZamieszczone przez iczekChrzanice Panowie
Oj chrzanicie.
wszytkie paramerty o ktorych napislaes sa do zrobienia w psieZamieszczone przez iczek...( o kontrast, o łamanie, o beczke) O wszystko inne niz ostrosc, a Wy
sie akurat do najmniej waznej sprawy przyczepiliscie...
a jak nie masz ostrosci to z gówna bata nie ukrecisz
sprobuj sprzedac klientowi nie ostra fotke
a sprzetu mam sporo, nawet wiecej niz sporo i nie tylko canon jak ci sie wydaje :PZamieszczone przez iczek...Troche sprzetu wezcie w rece, troche analogow i troche slajdow, a sie przekonacie. Jesli ma sie jeden system i to pierwszy w zyciu to w nic innego sie nie wierzy
...
a to ze w stopce nie wypisuje wszytkiego czym fotografuje to inna sprawa...Ostatnio edytowany przez bonk; 3313.Komentarz
-
Zdarzało się, że miałem aparat w rękach. Częściej analogowy niż cyfrowy.Zamieszczone przez iczekChrzanice Panowie
Oj chrzanicie.
Troche sprzetu wezcie w rece, troche analogow i troche slajdow, a sie przekonacie. Jesli ma sie jeden system i to pierwszy w zyciu to w nic innego sie nie wierzy
zobaczcie jak rysyje prawdziwe szklo - Zeiss, Leica. I nie patrz na ostrosc. Bo nie o ostrosc tutaj chodzi! Ostrosc to ostatnia wazna rzecz w obiektywie,,. Ostatnia. Jesli tego nie zrozumiecie to nigdy w zyciu nie zobaczycie roznicy w szklach. Chodzi o "rysunek" ( o kontrast, o łamanie, o beczke) O wszystko inne niz ostrosc, a Wy sie akurat do najmniej waznej sprawy przyczepiliscie. Oj fachowcy
pzdr
Nie używałem może wielu różnych obiektywów, ale dla przykładu - jak zobaczyłem powiększenia ze swoich zdjęć zrobionych przy pomocy Sonnara 135 3.5, to już wiedziałem, co znaczy jakość.
A mówiliśmy tu nie o ostrości, tylko o nierzetelnym przygotowaniu zdjęć ,,porównawczych''. Widać, że są mocno obrabiane komputerowo, nie są to cropy bezpośrednio z aparatu.Komentarz

Komentarz