Ciekawe czemu EXIF'ów nie zostawili ;-)
X
-
-
Zamieszczone przez iczekniezle
a tu wiecej testow:
http://www.16-9.net/lens_tests/
kazdy znajduje takie testy jak mu pasuja
a ten jest bardzo bardzo ale to bardzo podciagniety w odpowiednim dla autora kierunkuKomentarz
-
To że Zeiss 21mm zjada na śniadanie całą resztę, to wiadomo nie od dziś, ale ten zamieszczony test jest ch.. wart, a własciwie to pokazuje Zeissa w nienajlepszym świetle. To szkło potrafi dużo więcej, ale żeby to zobaczyc to trzeba pokazać normalną cz-b fotkę, a nie jakieś pokompresowane, przeostrzane zdjęcia testowe.Zamieszczone przez iczekniezle
a tu wiecej testow:
http://www.16-9.net/lens_tests/Pentax K-5 II, Leica M9Komentarz
-
Dlatego uzywam obiektywow Zeissa... A test faktycznie nie oddaje prawdy.Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.plKomentarz
-
Ech.... jak nie oddaje prawdy skoro napisales ze "dlaytego uzywasz Zeissa"
Oddaj eprawde, oddaje. Akurat ten test jest najabrdziej rzetelny spośród setek zamieszczanych tutaj. wykresy, sresy, z ktorych co 10 osoba cos rozumie. Tutaj masz zestawienie fotek i widac co sie kroi. A ze sie przpieliscie do tej ostrosci to coz....
Komentarz
-
Iczek, jak można porównywać dwa zdjęcia, gdy jedno jest ostre, a drugie kompletnie rozmazane? Jak określić odwzorowanie kolorów, kontrast itp w takiej sytuacji? Tyle o ostrości, jeśli jednak chopdziło ci o wyostrzanie, to zupełnie inna historia. Taki test nie ma żadnej wartości, bo nie pokazuje wprost, czy człowiek, który go zrobił był rzetelny, uczciwy i profesjonalnie i z wiedzą podszedł do jego wykonania. Skąd możemy wiedzieć, że pomiędzy tymi dwoma obiektywani rzeczywiście jast taka przepaść? Jedynie oryginalne zdjęcia z EXIFem są warte oglądania, reszta to fuszerka.Zamieszczone przez iczekTutaj masz zestawienie fotek i widac co sie kroi. A ze sie przpieliscie do tej ostrosci to coz....Komentarz
-
tu jest inny test porównawczy
różnice nie są już tak dużeKomentarz
-
Mam pytanie:ile kosztuje taki Zeiss i jak go dostać?
Canon 5d mark II, C 24-105 L | C 70-200 2,8 | C 100 2,8 | zapraszam na moją stronę: www.foto-bank.netKomentarz
-
Założę się, że ekrowa ma coś takiego gdzieś na aukcji jako "rzeźnika makro, z małymi szumami"Zamieszczone przez jetchanMam pytanie:ile kosztuje taki Zeiss i jak go dostać?
Komentarz
-
Czemu dziś już nie robią takich szkieł????!!!!!!!!Canon 5d mark II, C 24-105 L | C 70-200 2,8 | C 100 2,8 | zapraszam na moją stronę: www.foto-bank.netKomentarz
-
Taki Zeiss kosztuje okolo 1000-1500$ za stan sredni, lub do okolo 3000$ za idealny...Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.plKomentarz
-
Ja też mam Zeissy ... niedługo komplet ..
20/2,8 35/2,8 50/1,8 (jest 1,4 ale b. trudno dostać) 80/2,8 (SIX) 135 3,5 (poluje 120 / 2,8 SIX) może jeszcze 180 / 2,8
Moim zdaniem masakryczna jakość masakryczna cena - nie stać mnie na L za 10000 PLN komplet były by praktyczniejsze (AF ite sprawy) ale nie lepsze wcale jeśli chodzi o jakość ... Wszystkie te szkiełka powalają szczególnie te z sixa... za ok 1500 PLN ten komplet cały...... aha można sie za plewy pobawić w prawdziwą fotografie różnego rodzaju a nie jak na jakiś "lufach spec 18-milion" na które już patrzeć nawet nie mogę ....
PS. Może ktoś coś wie na tenat Zeiss Vario-Sonnar 80-200 ze stałym światłem F=4
wwydaje sie że jest niezgorszym zoomem ale w polsce stosunkowo mało tego jest raczej bagnet Contax .. na zachodzie mają tego na TONY na różne złącza również na gwint....Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.Komentarz
-
nie. to nie te zeissy.Zamieszczone przez muflonZałożę się, że ekrowa ma coś takiego gdzieś na aukcji jako "rzeźnika makro, z małymi szumami"
gra i buczy bebopKomentarz
-
jeśli już to chyba pentacona 135/3,5. no dobra, niech mnie ktoś oświeci czy ten pstryk to taka masakra plastyczna, bo mam wrażenie przeciętnego zdjęcia. kity takie robią. może jakiś crop 100% czegoś co jest w focusie.Zamieszczone przez popmartmogło mi sie pogibać ta fotka może być z pentacona 135 2,8 sam już nie wiemgra i buczy bebopKomentarz

Komentarz