X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kamil Wolski
    Zablokowany
    • 2006
    • 58

Body, szkła, lampy, statywy? Rig to swoisty statyw. Jest to też sprzęt fotograficzny. Nie optyczny, ale lampa to też nie optyka.

Druga sprawa - kto z nas nie pamięta jak marudziłeś że 350D jest do d*** marząc o 5D i o super jakości zdjęć. Dziś to ucichło, ale masz 50D, a poziom zdjęć względem 350D się nie zmienił. Jednak o przesiadce słyszeliśmy bez przerwy.

Komentarz

• micles
      Zablokowany
      • 2006
      • 4359

Ja widzę różnicę. Nie szumi na 1600 (szumi, no ale jak dla mnie to jest to w końcu używalne, a nie "350tka ma 1600 w opcjach, to muszę skorzystać, ale i tak efektu dobrego nie będzie), trafia z AFem tam gdzie trzeba, wygodniejszy interface, ...
      Przesiadka z cropa na cropa nie będzie zauważalna na zdjęciach 800x533. W domu ją widzę. Natomiast jakby było 5d, to i GO byłaby inna i wtedy moglibyśmy mówić o "lepszych" zdjęciach. 50d to wzrost komfortu focenia i jakości przy niepomniejszanych fotach.

Komentarz

• Kamil Wolski
        Zablokowany
        • 2006
        • 58

Ale wiesz, że zdjęcie to nie tylko jakość? Moje zdjęcia oceniasz pod kątem kadrów, wszelkich niedoskonałości technicznych ale i tematycznych, kadrowych, świetlnych. U Ciebie zaś w grę wchodzi tylko ostrość i jakość.

Komentarz

• micles
          Zablokowany
          • 2006
          • 4359

Kadrów, tematyki, oświetlenia puchą nie poprawię. Ostrość i jakość - a i owszem.

Komentarz

• Kamil Wolski
            Zablokowany
            • 2006
            • 58

Nie poprawisz, ale pisałeś o tym wspaniałym 5D, jakby miało być receptą na wszystko.

Komentarz

• canonfun
              Coś już napisał
              • 2008
              • 66

spoko - chyba odbieglismy troche od tematu , miclas - chetnie sprzedam ci moje 5d i sam przesiade sie na nikona.

Kamil Wolski - pytam z czystej ciekawosci poniewaz przymierzam sie do zmiany systemu i moglbym uzyskac jakies cenne uwagi do konkretnego moedlu aparatu/ badz tez informacje odnosnie uzytkowania, jak sie na nim pracuje itp. to wszystko - chyba nie jest to taka tajemnica? a jesli jest to moze na PW mozesz przeslac?
              Facebook

Fotograf

Komentarz

• Kamil Wolski
                Zablokowany
                • 2006
                • 58

5002772 - moje GG, odezwij się koło 20.00 jak chcesz.

Komentarz

• canonfun
                  Coś już napisał
                  • 2008
                  • 66

jasne, klikne ,dzieki
                  Facebook

Fotograf

Komentarz

• -=Festyk=-
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 666

Albo jestem ślepy albo stoicie w miejscu...to kiedy i gdzie ten plener???

||Galeria

Komentarz

• micles
                      Zablokowany
                      • 2006
                      • 4359

Dworzec PKP, Sobota. Godzina jak dla mnie dowolna, alternatywnego miejsca nie mam.

Komentarz

• Goomis
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1893

Dworzec może być ciekawy a potem w okolicy też jest kilka ciekawych miejsc - no i jedna z "najmroczniejszych" :P dzielnic w bydzi czyli bocianowo :P Jak będzie nas więcej + jakieś ciężkie statywy(np. manfrotto xD) to można rozważyć zapuszczenie się w tamte strony :P
                        Szczerze to nie wiem czy do soboty wyzdrowieje, osobiści wolałbym poniedziałek chyba, że komuś praca nie pozwala to może niedziela? Godzina powiedzmy południe?
                        5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• adino
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 404

słuchajcie ustalcie coś teraz chyba prawie każdy z nas ma czas bo pzrerwa w studiach i nauce a ci co pracują niech się zgłosza i dadzą terminyny jakie im pasują

Komentarz

• micles
                            Zablokowany
                            • 2006
                            • 4359

Zamieszczone przez adino
                            słuchajcie ustalcie coś teraz chyba prawie każdy z nas ma czas bo pzrerwa w studiach i nauce a ci co pracują niech się zgłosza i dadzą terminyny jakie im pasują
                            Popieram. Zatrzęśmy w końcu tym miastem!

Komentarz

• EchoX
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 171

no to moja propozycja:

Sobota 12.00
                              Dworzec PKP
                              jak nas pogonia to moze byc Londynek, albo Rzeznia,
                              no chyba ze ktos zna jakis ciekawszy industrialny temacik gdzies w poblizu?
                              Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
                              Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
                              Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
                              -aż się muszka zgra ze szczerbinką...

www.echoart.pl

Komentarz

• micles
                                Zablokowany
                                • 2006
                                • 4359

Czas spać!

Lista :
                                1. EchoX
                                2. micles

Komentarz