X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

Kampinoski Park Narodowy

w sumie nie bardzo mam to gdzie wrzucic ale wydaje mi sie ze to jest dobre miejsce

No wiec czytam sobie o KPN na ich stronie i... jesli ktos by chcial tam zorganizowac plener to najpierw musi miec zgode na takie dzialanie. i tu odpowiedni paragraf z regulaminu

4. Udostępnianie Parku dla turystyki konnej wierzchem i pojazdami zaprzęgowymi, biwakowania, organizacji imprez zbiorowych (turystycznych, rekreacyjnych, sportowych, kulturowych), wykorzystywanie Parku do celów edukacyjnych, naukowych, twórczości kulturalnej (malarstwo, fotografia, film, itp.), oraz dla prowadzenia działalności wytwórczej i handlowej, tylko w sposób który nie wpłynie negatywnie na przyrodę, wymaga uzyskania stosownego zezwolenia Dyrektora Kampinoskiego Parku Narodowego.

i dalej w regualminie czytamy...

Za powyższe formy udostępniania mogą być pobierane opłaty wg obowiązującego w KPN cennika. Dyrektor Parku może określić maksymalną ilość osób przebywających jednocześnie w danym miejscu.

no i co wy na to??? bo mi sie wydawalo ze place podatki i KPN jest 'nasz' a fotografia go tylko spopularyzujemy ...

prawdopodobnie ten przepis jest martwy, ale mimo wszystko jest to chyba jakas pomylka... Ja rozumiem ze plener poza wyznaczonymi szlakami trzeba zglosic... ale kazde spotkanie kumpli z aparatami???.. chore

dziwny kraj

link do strony
    Instagram
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

Zamieszczone przez Jac
    no i co wy na to??? bo mi sie wydawalo ze place podatki i KPN jest 'nasz' a fotografia go tylko spopularyzujemy ...
    I to jest jeszcze jeden z tych podatków. TVP też jest nasza. I PKP też.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12158

w Gorcach zostalem policzony za przebywanie poza szlakiem. bo tak..

rownoczesnie po GPN wyja miejscowe gnojki na motorach crossowych i ochlapuja blotem pieszych turystow. i nikt nic im nie robi...

rece opadaja
      www albo tez flickr

Komentarz

• Robson01
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1574

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
        I to jest jeszcze jeden z tych podatków. TVP też jest nasza. I PKP też.
        To jest pikuś, najważniejsze że ZUS jest nasz
        Canon
        Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12158

Zamieszczone przez Robson01
          To jest pikuś, najważniejsze że ZUS jest nasz
          "ZUS jest bez watpienia organizacja przestepcza. choc bynajmniej nie zorganizowana" - J. Korwin-Mikke
          www albo tez flickr

Komentarz

• sv

i tu sie zgadzam z K.Mikke

Komentarz

• Scaramanga
              Początki nałogu
              • 2004
              • 272

Zamieszczone przez Jac
              w sumie nie bardzo mam to gdzie wrzucic ale wydaje mi sie ze to jest dobre miejsce

No wiec czytam sobie o KPN na ich stronie i... jesli ktos by chcial tam zorganizowac plener to najpierw musi miec zgode na takie dzialanie. i tu odpowiedni paragraf z regulaminu

4. Udostępnianie Parku dla turyswykorzystywanie Parku do[/B] celów edukacyjnych, naukowych, twórczości kulturalnej (malarstwo, fotografia, film, itp.), , wymaga uzyskania stosownego zezwolenia Dyrektora Kampinoskiego Parku Narodowego.

prawdopodobnie ten przepis jest martwy, ale mimo wszystko jest to chyba jakas pomylka... Ja rozumiem ze plener poza wyznaczonymi szlakami trzeba zglosic... ale kazde spotkanie kumpli z aparatami???.. chore

dziwny kraj

link do strony
              Kraj nie jest dziwny i takie zasady nie sa chore.Istnieja odkad istnial PRL.
              Bareja pokazal wycinek,a teraz paranoja urosla do wymiaru groteski w funkcji wykladniczej,bo...nie ma juz PRL-u.
              Jesli chodzi o wiekszosc nakazow i zasad w tym kraju polecam olac wszelkie zarzadzenia,ustawy,poprawki do konstytucji itp. oraz zastanowic sie raczej nad terminem wypadu do puszczy bo po zostal mi juz tylko 1 aparat po wlamaniu do mojego mieszkania i nie wiem ile jeszcze czasu dobry los pozwoli mi jeszcze robic nim zdjecia...
              Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Komentarz

• Qbexus
                Uzależniony
                • 2005
                • 562

Praktycznie na calym swiecie sie placi za takie zeczy.

Komentarz

• Tomasz Golinski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 8623

Zamieszczone przez Scaramanga
                  oraz zastanowic sie raczej nad terminem wypadu do puszczy bo po zostal mi juz tylko 1 aparat po wlamaniu do mojego mieszkania i nie wiem ile jeszcze czasu dobry los pozwoli mi jeszcze robic nim zdjecia...
                  Wymyślcie coś fajnego, to może jakąś grupę z Białegostoku zorganizuje i podjedziemy wspomóc was :>
                  30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                  Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Scaramanga
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 272

Zamieszczone przez Qbexus
                    Praktycznie na calym swiecie sie placi za takie zeczy.
                    Bawia mnie takie stwierdzenia:"Na calym swiecie...,jestesmy przeciez w Europie,praworzadnosc w domu i zagrodzie...itp."
                    Stary,w jakim ty swiecie zyjesz?Urwales sie z choinki?
                    Robia cie w "dupe" na kazdym rogu,w kraju gdzie nawet prezydent ulaskawia "Slowika" z gangu mafijnego,a drugi kolesi,ktorzy powinni spedzic kilka lat w pierdlu...
                    Ty "frajerze"(bez obrazy) idz do dyrektora,wybecaluj kilka stow,powiedz,ze masz dobre serce,dusze artysty,fotografujesz i w ogole szkoda ci Rysi,ktorych nie udalo sie introdukowac w puszczy bo rolnicy wybili co do sztuki szpadlami...
                    W tym kraju juz nic nie bedzie.To co jeszcze jest,warto utrwalic na kliszy lub karcie CF,poki nie wywiaza tego zlomiarze...)))))))))))))

Komentarz

• Qbexus
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 562

Jak Ci tak zle to co tu jeszcze robisz ? Śmigaj gdzie jest lepiej mniejsza korupcja, uczciwsi, ludzie i w ogule full wypas. Może znajdziesz takie miejsce.

Komentarz

• Jac
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 4813

No jak dla mnie to glupota placic za widoki, za cos niepoliczalnego, za mozliwosc zrobienia zdjecia drzewa w 'lesie'... zeby taki kretynizm wymyslec to trzeba miec rowno nas.... pod sufitem... moze niedlugo jak sie zrobo zdjecie na ulicy to sie bedzie placilo miastu bo to jego ulica, ZTM- bo na zdjeciu sa autobusy itd. nie widze nic normalnego w oplatach za robienie zdjec w parkach narodowych... co innego zejscie ze szlaku, to juz jako 'wykroczenie' mozna traktowac... no ale sciezka niebedaca szlakiem w/g mnie na mandat sie nie lapie... tylko ze tak powiem 'skroty' moga byc karane... ale zdjecia powinno sie robic do woli... i gdzie sie chce bo taka jest logika

ps. panowie nie schodzcie z tematu a prywatne uwagi na PM
                        Instagram

Komentarz

• Scaramanga
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 272

Zamieszczone przez Qbexus
                          Jak Ci tak zle to co tu jeszcze robisz ? Śmigaj gdzie jest lepiej mniejsza korupcja, uczciwsi, ludzie i w ogule full wypas. Może znajdziesz takie miejsce.
                          Niestety mimo,ze jest to ostatnia rzecz jaka bym zrobil,jestem zmuszony
                          postawic sobie ja jako priorytet.Tobie i twoim dzieciom zycze powodzenia w budowaniu 4-tej i 5-tej Rzeczpospolitej...Przykro mi,ze polegniecie w boju
                          ale taka juz widac wasza dola.

Komentarz

• Scaramanga
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 272

Zamieszczone przez Jac
                            No jak dla mnie to glupota placic za widoki, za cos niepoliczalnego, za mozliwosc zrobienia zdjecia drzewa w 'lesie'... zeby taki kretynizm moga byc karane... ale zdjecia powinno sie robic do woli... i gdzie sie chce bo taka jest logika
                            ps. panowie nie schodzcie z tematu a prywatne uwagi na PM
                            Uwagi sa rowniez do Ciebie.Temat jest jeden i w dodatku bezprzedmiotowy,zaczety i kontynuowany przez uczestnikow chyba tylko z nudow,albo czystej naiwnosci...

Komentarz

• Jac
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 4813

Uwagi sa rowniez do Ciebie.
                              eee. do mnie te uwagi? dziwne.. no ale ok, skoro

Temat jest jeden i w dodatku bezprzedmiotowy,zaczety i kontynuowany przez uczestnikow chyba tylko z nudow,albo czystej naiwnosci...
                              to powiedz mi dlaczego sie w nim udzielasz, nudzisz sie czy co?... jak dla mnie warto rozmawiac bo to MY zmieniamy ten swiat i ci co przyjda po nas a twoje podejscie do tego tematu jak i innych (chec ucieczki z kraju) jest moim zdaniem.... eee szkoda gadac niech jada wszyscy, ostatni gasi swiatlo :-)

Ja zostaje i zmieniam ten kraj!, tak jak bede mogl...
                              Instagram

Komentarz

Pracuję...