X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mxw
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2315

[Poznań] plener studyjny

witam(y),
    i zapraszam(y) do zgrywania szczegółów planowanego spotkania warsztatowego w wybranym studio w poznaniu

na razie idea ma postać płynno-embrionalną,
    musimy opowiedzieć się za terminem (przed świętami już nie damy raczej rady, czyli styczeń),
    miejscem (które studio?)
    i formą....

ogólnie wiadomo, że studio kosztuje, więc spot będzie musiał mieć charakter składkowy.

studio załatwia kol. mars - na razie wchodzi w grę studio formaty, około 220 zł za dzień z całym osprzętem - czyli jak się zbierze 5 osób (więcej chyba się nie zmieści) to może wyjść po około 50,- na twarz.

pytanie, co z modelką/kami? może kol. adamek znów kogoś załatwi i uda się na piękne oczy, czyli za zdjęcia?

generalnie kto jest zainteresowany??
    pozdro.,
    m.
    • 2265

Ja bym wolał zostawić komuś szukanie modelek. Powiem perfidnie - nie jestem pewien, czy będe w stanie rpzyjść na to spotkanie (min kasa, a w styczniu czekają mnie dużę wydatki :/), a nie chcę czegoś obiecywać i później tego nie zrobić.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Komentarz

• chuckyy
      Początki nałogu
      • 2005
      • 482

Ja za to chętnie zobaczyłbym jak to jest w prawdziwym studio Co do modelki... Być może udałoby mi się kogoś załatwić, ale to byłaby zupełna amatorka :P
      | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• Angmar
        Bywalec
        • 2005
        • 105

Plener studyjny? Mokra suchość? Świetlista ciemność?

Zamieszczone przez Słownik języka polskiego

plener m IV, D. -u, Ms. ~erze; lm M. -y
        1. szt. «otwarta przestrzeń pod gołym niebem jako miejsce i temat pracy malarza; malowanie pod gołym niebem, poza pracownią; obraz tak namalowany»
        Malować w plenerze.

2. szt. «naturalna sceneria pod gołym niebem, dekoracja filmowa lub teatralna wybudowana na otwartej przestrzeni; film nakręcony pod gołym niebem»
        Oglądać sztukę teatralną w plenerze.
        Z niecierpliwością czekam na kolejne akrobacje językowe. Na zdjęcia z tego "pleneru" również ;-)

Komentarz

• qdlaty

ja sie pisze (narazie to się wogóle pierwszy raz tu wpisuje
          studio zam jedynie z teorii, troche praktyki chętnie poznam

Komentarz

• adamek
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2265

angmar: bo my przyjdziemy i jak prawdziwi onaniści sprzętowi będziemy fotografować studio
            No pbo przecież taka lampa z softem... mniam.
            Miłego dnia
            adam jastrzębowski
            tu tu

Komentarz

• mars
              Dopiero zaczyna
              • 2005
              • 27

Myślę, że te 5 czy 6 osób to bez problemu zbierzemy, trzeba się jednak okreslić na ile h wynajmujemy studio i w jakim dniu tygodnia. Może to mieć znaczenie przy negocjacji ceny a im wcześniej zaczniemy rozmawiać tym lepiej.

Komentarz

• Polaco
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1135

Zamieszczone przez Angmar
                Plener studyjny? Mokra suchość? Świetlista ciemność?
                Chwila, chwila, a jak bys nazwal zdjecie z zalozonym dekielkiem, oczywiscie "swietlistym" aparatem ??
                Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                Troche moich knotow

Komentarz

• francuz20
                  Dopiero zaczyna
                  • 2005
                  • 33

Ja też byłbym chętny , ale nigdy nie robilem zdjęć w prawdziwym studio

Komentarz

• cogito
                    Dopiero zaczyna
                    • 2004
                    • 45

i ja, i ja!
                    chciałbym zobaczyć z bliska "prawdziwe" studio.... praca ze śwaitłem, itp.
                    piszę się

i pytanie organizacyjne - oświetlenie domyślam się będzie studyjne, ale co z aparatami? jak wygląda praca w studiu gdy fotografuje kilka sztuk fotografów? Czy tu konflikt nie będzie czasem murowany?

pozdrawiam
                    20D + 40D + Canon kit 18-55 + +Canon 10-22 + Canon 70-200 2.8 L IS + Canon 100mm Macro + ruski 50mm z mieszkiem + statyw manfrotto

Komentarz

• adamek
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2265

Da radę, ale to bez sensu (mówię o oświetleniu fleszowym). Nawzajem bysmy sobie wyzwalali lampy.
                      Miłego dnia
                      adam jastrzębowski
                      tu tu

Komentarz

• mario1275
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 420

a czy będzie tam ktoś doświadczony w pracy studyjnej?? bo jeśli nie to zbyt wiele się nie nauczymy.
                        www.modelownia.pl

Komentarz

• adamek
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 2265

A to chcemy się czegoś nauczyć? Czy pofotografować?
                          Bo to dwie różne sprawy bądź co bądź.
                          Miłego dnia
                          adam jastrzębowski
                          tu tu

Komentarz

• asterix
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 793

ja chetnie przyjade z Legnicy. Jedna dziewczyne z okolic moge zabrac do pozowania, mloda ladna i zgrabna no i ma doswiadczenie juz.
                            Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• asterix
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 793

tak tylko zglosze ze skoro modelka to trzeba jescze kogos od vizazu.. niestety moja 2 polowa co sie dla mnie tym zajmuje od stycznia wraca do uk i w tym temacie nie poradze.
                              Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

Pracuję...