Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Bo jeszcze brakuje mi 2-3EV iso performance'u w stosunku do tego co jest teraz.
Znajomy robiący foto czasami bierze mnie na podzlecenie na pakiet +video.
Nic nie odszumiamy, podaj sekundy to ci powiem co tam jest.Komentarz
-
Kurde, a ja zaczynam mieć tendencję odwrotną (no ok w fotografii, ale co to za znaczenie). Nie widzę sensu używać więcej niż 1600. A staram się ograniczać do 800. Bo prawda taka, że przez ten ISO performance to jest obraz przekłamany. Ludzie jak są w cieniu to mają ciemną twarz, a nie idealnie kaukaską no
Komentarz
-
Bo to trzeba trochę popracować przy wołaniu RAW i wtedy wychodzi, że mają kaukaską.Kurde, a ja zaczynam mieć tendencję odwrotną (no ok w fotografii, ale co to za znaczenie). Nie widzę sensu używać więcej niż 1600. A staram się ograniczać do 800. Bo prawda taka, że przez ten ISO performance to jest obraz przekłamany. Ludzie jak są w cieniu to mają ciemną twarz, a nie idealnie kaukaską no
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
Komentarz
-
Jakość światła też jest ważna, owszem. Ale mi przy dobrze naświetlonym 3200 w większości zdjęć (i filmów!) nic za bardzo nie przeszkadza, i wyżej (25600) pewnie też by mi nie przeszkadzało
A przecież nie powiesz w klubie, że "jest za ciemno, ja robię tylko do iso800, nie kręcę, nara". A dodatkowe światła są wkurzające, bo doświetlają tylko 1 plan i ich natężenie na obiektach zmienia się drastycznie wraz z odległością (na powyższych filmach widać niejednokrotnie że przejary są jak ktoś wkłada głowę w obiektyw, a autoISO w takich sytuacjach też nie nadąża)Komentarz
-
-
Dopalali. Wszędzie jak wchodzi nowa kamera cyfrowa z niższymi szumami, to reklamują ją jako taką, do której na planie nie trzeba używać tony oświetlenia.Komentarz
-
No. I teraz pytanie czy to plus. Bo dostajemy dość płaski obrazek. W końcu światła jako tako nie ma, nie? Dopalaczem przynajmniej możesz coś zasymulować
Komentarz
-
Trochę zależy czym się kręci. Pewnie megawatów jak dawniej
nie trzeba ale bez światła ani rusz. Przy czym wiele dotychczasowych kamer z RED-ami włącznie nadal robi straszną kaszę w słabym świetle (im większa rozdzielczość tym jest gorzej). Dlatego tak się podniecali premierą 5D mkII i dlatego jak się okazuje c300 będzie pewnie hitem.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
-
Bo ja wiem czy płaski? Na pewno troche będzie to widać no ale lepiej mieć taki niż żaden, nie zawsze da się symulować dopalaczem. Nawet gdyby się dało to lepiej wyciagać te migające światełka niż włączyć kilka mocnych lamp bo efekt raczej będzie słaby :P
Jakoś tak mnie ostatnio wzięło i oglądałem prawie wszystkie filmiki, naprawde dobra robota
Ps. Wy nie macie spania?
Komentarz
-
miclesie już piszę o co mi chodzi
widziałem jakieś wasze śluby i za dnia jakieś szumy tam były, a w tej ciemnicy gdzie kręcisz na 1600-3200 i nie wiadomo ile jeszcze, szumów nie ma - co mnie ciekawi
nie wierze że color grading w vegas usuwa szumy
tymbardziej że pewnie na flacie kręcisz
Komentarz
-
Na Woodstocku rzeczywiście trochę dłużyzny i brakuje relacji z koncertów. Ale bardzo miło się oglądało, a i westchnienie tęsknoty wydałem
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---Komentarz
-
Rakjet fjułl enerdżi drink i jedziemy non toper!
No cóż, ostatnio znowu się przestawiłem na nocki, mniej się dzieje w internecie = mniej mnie odciąga od konkretnej roboty. No i jak trza coś zrobić "na wczoraj", to się nie śpi no. Np teraz jestem na nogach od ~12, ale od wczoraj = 32h. Z tego ostatnich 10h stania bez przerwy na targach, myślałem że nie wyrobię
Linki i minuty, to się ustosunkuję, a nawet podrzucę exify danych ujęć i ich postpro i się dowiesz czemu co to i jak to.Komentarz
Komentarz