X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nowart
    Uzależniony
    • 2007
    • 809

Zamieszczone przez tomfoot
    Odświeżyłem wczoraj wątek pytająć o użytkownika allegro sangel_2010
    Koledzy powyżej obudzili się i odpowiedzieli na pytanie sprzed kilku miesięcy. Ponawiam więc zapytanie o sangel_2010 - czy ktoś współpracował? Bo ma w sprzedaży np. nowy L24-70 za 3799 lub 5d mkII za 6899. To bodaj najlepsze ceny za nowy sprzęt, więc jeżeli ktoś może się wypowiedzieć bo zna sprzedającego (miał z nim kontakt, kupił coś) będę wdzięczny!
    Pytałem wielu kolegów z branży - nikt nie zna. Wiele cen sporo poniżej obecnych cen zakupu. Zastanawiające. Człowiek nieznany, od paru miesięcy wystawiający sprzęt o kilkaset zł taniej niż inni sprzedawcy... skąd ja to znam

Komentarz

• MC_
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3444

Teoretycznie możliwy jest odbiór osobisty i płatność przy odbiorze. Tego bym się trzymał

Komentarz

• tombas
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2195

rozmawiałem z gościem telefonicznie i zapewnił że w kazdej chwili jest w stanie wysłac (bo nie wybiera sie w moje okolice) szkło za pobraniem z opcja sprawdzenia przed zapłata, faktury nie wystawia tylko dowód zakupu z niemiec, tak na szybko to wyglada OK.
        Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
        (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• nowart
          Uzależniony
          • 2007
          • 809

Zamieszczone przez MC_
          Teoretycznie możliwy jest odbiór osobisty i płatność przy odbiorze. Tego bym się trzymał
          Niby tak co by daleko pamięcią nie sięgać - z montechristo, którego tak tu wielu wynosiło nad ołtarze było podobnie. 100% pewniak. O "RossiElectro" przed którym też na forum nikona ostrzegałem (jak zawsze bezskutecznie - teraz płacz i zgrzytanie zębów) wręcz identycznie.
          Wiadomo, że nigdy nie ma się pewności co do wiarygodności danego sprzedawcy, jednak do tej pory się nie pomyliłem sugerując forumowiczom sporą dozę ostrożności. Tu podobnie - daję tylko do przemyślenia pewne widoczne fakty.
          Ale jak zawsze - nie mnie to oceniać z wiadomych powodów zatem eot

Komentarz

• MC_
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 3444

Masz oczywiście rację. Ja również byłbym ostrożny. Ale jak ktoś ma blisko do Torunia to zawsze może odbierać osobiście.

Komentarz

• Sunders
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 2746

Jesli sprzedawca dotrzyma deklarowanych form odbioru i platnosci - cytat z opisu aukcji: "ODBIÓR OSOBISTY LUB WYSYŁKA(PŁATNE PRZY ODBIORZE PO SPRAWDZENIU ZAWARTOŚCI PACZKI)" , to ryzyko zwiazane z zakupem tego obiektywu nie jest chyba jakies szczegolnie duze
              http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• Bolek02
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 3225

Gość ma sprzet taniej niż inni bo nie wystawia rachunków, tylko jako pośrednik sprzedaje na rachunek z niemieckiego serwisu. Nie placi podatków ani prowizji, ot cała sprawa.
                Serwis CSI zasadniczo powinien honorować eurogwarancję z rachunkiem z Unii, więc zakup w miare bezpieczny jesli dowóz sprzętu do klienta lub odbiór osobisty.
                Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181.
                Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• tomfoot
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 2277

Zamieszczone przez Bolek02
                  Gość ma sprzet taniej niż inni bo nie wystawia rachunków, tylko jako pośrednik sprzedaje na rachunek z niemieckiego serwisu.
                  Nie rozumiem? Co ma serwis do ceny sprzętu? Chyba, że pisząc serwis masz na myśli hurtową dystrybucję?

Komentarz

• Bolek02
                    Pełne uzależnienie
                    • 2010
                    • 3225

Zamieszczone przez tomfoot
                    Nie rozumiem? Co ma serwis do ceny sprzętu? Chyba, że pisząc serwis masz na myśli hurtową dystrybucję?
                    Ja swoją nową 5DII zakupiłem bezpośrednio w dużym niemieckim serwisie Canona. Zajmują sie również dystrybucją sprzętu i dają rachunek oraz 2-letnią gwarancję
                    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• andrev17
                      Dopiero zaczyna
                      • 2009
                      • 24

Ja kupowałem u Pana Romana (Sangel_2010), Canona 5D Mark II jakieś 1,5 miesiąca temu za 7000zł.
                      Nie mam żadnych zastrzeżeń do towaru. Przynajmniej na razie
                      Ostatnio edytowany przez andrev17; 29957.
                      2x6D + 24LII + 50 1.4 + 85LII + 430 EXII +580EXII

Komentarz

• artirus
                        Dopiero zaczyna
                        • 2011
                        • 44

Zamieszczone przez Sunders
                        ...PŁATNE PRZY ODBIORZE PO SPRAWDZENIU ZAWARTOŚCI PACZKI...
                        Nie ma czegoś takiego. To tzw. chwyt marketingowy. Żaden kurier, a tym bardziej listonosz nie pozwoli otworzyć paczki bez zapłacenia. Potem jeżeli towar jest uszkodzony wypisuje protokół uszkodzenia i tyle. Reszty dochodzimy u sprzedawcy.

Komentarz

• tombas
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2195

Zamieszczone przez artirus
                          Nie ma czegoś takiego. To tzw. chwyt marketingowy. Żaden kurier, a tym bardziej listonosz nie pozwoli otworzyć paczki bez zapłacenia. Potem jeżeli towar jest uszkodzony wypisuje protokół uszkodzenia i tyle. Reszty dochodzimy u sprzedawcy.
                          jesteś w błędzie, poczta i jej kurier tj. pocztex ma taką własnie usługe i kosztuje to 5 zł extra
                          Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                          (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• horak
                            Uzależniony
                            • 2010
                            • 589

To prawda pocztex i dopłata 5 zł - można sprawdzać przed zapłatą. Czasami tak robię.

Komentarz

• Bolek02
                              Pełne uzależnienie
                              • 2010
                              • 3225

To nawet nie musi byc POCZTEX, zwykłą paczkę pocztowa też można otworzyć jeśli jest opłaona opcja sprawdzenia zawartości - koszt 5zł dodatkowo Wtedy otwierasz paczke przy Listonoszu i podpisujesz dokument zgodności zawartości, który odsyłają do Nadawcy.

Komentarz

• artirus
                                Dopiero zaczyna
                                • 2011
                                • 44

W takim razie mój błąd. Jeszcze niedawno prowadziłem batalię na poczcie z panią w tej kwestii i była nieugięta :-). Widocznie nowe to to.

Komentarz

Pracuję...