X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tombas
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2195

Zamieszczone przez artirus
    W takim razie mój błąd. Jeszcze niedawno prowadziłem batalię na poczcie z panią w tej kwestii i była nieugięta :-). Widocznie nowe to to.
    no tak nowość, od 4 czy 5 latek
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• artirus
      Dopiero zaczyna
      • 2011
      • 44

No to u mnie "na wsi" panie nie doinformowane widocznie

Komentarz

• Bolek02
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 3225

Wystarczy odpalić na kompie cennik usług Poczty Polskiej i podrzucić Paniom, żeby się dokształciły
        Ta funkcja istnieje odkąd pamiętam i zdarzyło mi się kilka razy z niej korzystać.
        Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181.
        Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• tombas
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2195

Z nieukrywaną przyjemnością piszę kilka słow o firmie foto kołodziej z lubina, jakieś 3 tygodnie temu wystawiał na allegro canona 135mm w dobrej cenie, a ze to szkło chodziło mi po głowie od dawna, zadzwoniłem, po krótkich negocjajcjach utaliliśmy kwote do zapłaty, przesłałem dane do wysyłki, czas realizacji miał byc ok 3 dni. po tym casie zapytałem jak wyglada sprawa dostawy, niestety dostałem wiadomośc ze sa problemy z dostepnościa itd... jeszcxe jakiej 5-7 dni, mysle sobie dobra poczekam, ale w tym czasie ceny szkieł zaczeły szaleć i "moje" szkło podrożało o jakies 6-7 stówek, Pan Radek zapewnił mnie że nasza umowa obowiązuje i jak tylko "zdobędzie" obiektyw to go dostanę - i co? ano popatrzecie na moją stopkę:-P
          Dostałem, pachnace nowościa szkiełko, w cenie o jakiej dziś mozna tylko pomarzyc:-P
          Nie był to pierwszy, i napewno nie ostatni zakup u tego sprzedawcy
          Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
          (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• algha
            Bywalec
            • 2007
            • 127

A to nie tak, że opcja musi być wykupiona przez NADAWCĘ przy wysyłce ?
            Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

Komentarz

• nowart
              Uzależniony
              • 2007
              • 809

Dokładnie tak. Przy nadawaniu paczki wypełniasz specjalny formularz i dopłacasz 5zł za opcję sprawdzenia zawartości.

Komentarz

• anks
                • 2010
                • 11

Własnie poluję na 24-70 i natknęłam się na Kristopheros na Allegro. W rozmowie telefonicznej wyszło, że to, co jest na allegro to tylko przykładowe aukcje, bo sprzęt sprowadza na bieżąco.

24-70 ma taniej, ponieważ są to kity z zestawów z 5d mk2 i dlatego pudełka są białe. Czy ktoś może kupował taki zestaw i może potwierdzić, że faktycznie wtedy pudełka są inne?
                C60D + C33 + 50mm f/1.4 + 24mm f/2.8 + 24-70mm f/2.8 + 70-200mm f/4 + Speedlite 430EXII + Metz 58 AF-2

http://anksfoto.pl/

Komentarz

• Sunders
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 2746

Zamieszczone przez anks
                  24-70 ma taniej, ponieważ są to kity z zestawów z 5d mk2 i dlatego pudełka są białe. Czy ktoś może kupował taki zestaw i może potwierdzić, że faktycznie wtedy pudełka są inne?
                  Kupowałem 24-105L z kita z 5DmkII i pudełko mam białe.
                  http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• Em Es
                    Zablokowany
                    • 2011
                    • 394

jak wyżej
                    obiektyw wyjęty z zestawu jest w białym pudełku
                    obiektyw kupowany osobno ma własne kolorowe pudełko - ale kosztuje więcej

Komentarz

• Joshec
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 167

Zamieszczone przez anks
                      Własnie poluję na 24-70 i natknęłam się na Kristopheros na Allegro. W rozmowie telefonicznej wyszło, że to, co jest na allegro to tylko przykładowe aukcje, bo sprzęt sprowadza na bieżąco.

Tak jak koledzy wyżej - obiektyw z "rozkitowanego" zestawu masz w białym pudełku.

Osobiście od Kristopherosa nie kupowałem ale znam kilka osób, które u niego brały sprzęt - jest on nazwijmy to "importerem prywatnym" i rzeczywiście ma sprzęt taniej niż u innych sprzedawców.

Jesteś z Poznania, zatem masz ten plus, że zawsze możesz się umówić, poznać człowieka i pogadać, no a potem odebrać sprzęt osobiście ze sprawdzeniem (np. prosząc kogoś o pomoc). Z tego co kojarzę Kristopheros mieszka w Poznaniu, na Świerczewie.

Jak Ci będą pasowały jego zasady, warunki zakupu i cena to bierzesz u niego jak nie, to masz innych zaufanych sprzedawców, także na forum. Pozdrawiam

Komentarz

• Bolek02
                        Pełne uzależnienie
                        • 2010
                        • 3225

Zamieszczone przez anks

Ja u niego robiłem zakupy i z czystym sumieniem polecam pana Krzysztofa.
                        Poza tym jest z Poznania - jak TY
                        Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• PROF
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 121

Ja również zakupiłem u Kristopherosa swoją 24-70, fakt faktem box'a a nie z zestawu, ale samego sprzedawcę polecam. Praktycznie główna część sprzętu jaki obecnie posiadam pochodzi właśnie od niego (Body, 24-70 L f2.8 USM i 70-200 L f2.8 IS USM). 70-200 L zakupowałem z przesyłką pocztową z opcją sprawdzenia przy odbiorze. Sprzedawca jest z Poznania jak napisał Bolek02 , ja od siebie dodam jeszcze ze sprzęt sprowadza z niemiec i paragony są z niemiecką pieczątką, i kwotą w euro.

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
                          Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Komentarz

• nowart
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 809

anks, coś tu nie tak. po pierwsze - 24-70 z zestawów kitowych 5D nigdy nie był pakowany w białe pudła jak jego ciemniejszy brat 24-105. To szkło było i jest sprzedawane w identycznym pudle w jakim kupiłabyś te szkło biorąc je osobno - tego w przeciwieństwie do 105 nie odróżnisz. Zatem białe pudło 24-70 jest bardzo zastanawiające...
                            Po drugie z dostępnością jest spory problem a ceny poszły w górę pewnie z powodu zaprzestania produkcji na rzecz znacznie droższego następcy. Piątki z tym szkłem dostać ostatnimi tygodniami nie sposób a kupowanie go osobno to finansowa katastrofa. Widać to również po allegro, gdzie szkła te startują już od sporo ponad 4,6 tys a i tam z dostępnością krucho. No, w spółkach z pruszcza i okolic są taniej ale tam to wszystko jest 'tanio i od ręki'
                            Ostatnio edytowany przez nowart; 12039.

Komentarz

• tomfoot
                              Pełne uzależnienie
                              • 2010
                              • 2277

@anks
                              jesteś z Poznania, umów się na odbiór osobisty i po sprawie
                              to takie same oferty jak od Nowarta

Komentarz

• marfot
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 4568

Zamieszczone przez PROF
                                ja od siebie dodam jeszcze ze sprzęt sprowadza z niemiec i paragony są z niemiecką pieczątką, i kwotą w euro.
                                No właśnie, tak przy okazji. Na czym polega ten proceder ?
                                Ja sobie wymyśliłem, że sprzedawca w Niemczech wydaje i księguje paragon fiskalny (Kassenbon) i wystawia "ręcznie" rachunek z pieczątką. Oryginalny Kassenbon służy do odzyskania VAT przy wywozie towaru z Niemiec przez obywatela spoza UE a ten "rachunek" z pieczątką to dowód zakupu na wypadek skorzystania z gwarancji. Korzystna cena wynika z odzyskania MWSt (VAT).
                                Może jest to jakoś inaczej ale fakt, że znika gdzieś prawdziwy paragon fiskalny.
                                https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                                EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

Pracuję...