X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • anks
    • 2010
    • 11

No właśnie jutro jadę testować obiektyw - mam go zarezerwowanego i jak wszystko będzie w porządku, to go biorę (choć nie przewidywałam wydawać aż tyle).

@Nowart, na Allegro jest całkiem sporo egzemplarzy za 4,2k. Do tej pory planowałam kupno używki do 3,5k, ale jeden użytkownik CB, z którym miałam dobijać targu, w ostateczności się rozmyślił. Also, normalnie ten obiektyw kosztuje 5k, więc o jakich podwyżkach my tu mówimy ))

Ponadto, czy ktoś może potwierdzić Twoją tezę o wątpliwej proweniencji 24-70mm z białego pudełka? Pogooglałam trochę i znalazłam np. to http://submit.shutterstock.com/forum/abt109852.html gdzie jest mowa o tym, że 24-70 w kicie z 5D również jest w białym pudle.
    Obiektyw od Kristopherosa ma boks taki, jak w tej aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=2117014434

@Joshec jakich innych jeszcze mamy sprzedawców z Poznania tu na forum?
    C60D + C33 + 50mm f/1.4 + 24mm f/2.8 + 24-70mm f/2.8 + 70-200mm f/4 + Speedlite 430EXII + Metz 58 AF-2

http://anksfoto.pl/

Komentarz

• nowart
      Uzależniony
      • 2007
      • 809

Ja nie widzę na allegro żadnych ofert poniżej 4450zł (licytacje) poza zgranym zespołem z pomorza o których możesz poczytać na pierwszych stronach wszystkich portali. Jeśli to dla Ciebie wyznacznik ceny to ok, nie wtrącam się
      Co do pudła powtarzam - w UE nie ma tych szkieł z kitów w białych pudłach.

Komentarz

• Joshec
        Bywalec
        • 2006
        • 167

Zamieszczone przez anks
        @Joshec jakich innych jeszcze mamy sprzedawców z Poznania tu na forum?
        Miałem na myśli w ogóle na forum, nie koniecznie z Poznania...

A z Poznania to poza Krzysztofem "Kristopherosem" masz chociażby trzy posty wyżej Artura "Nowarta", poza tym Kubę "Cichego" (Canona chyba akurat nie sprzedaje...), a tak poza tym to polecam Łukasza "Towersa" z żoną Eweliną i ich sklep "Foto-Ivy", wprawdzie to nie Poznań, ale zawsze można podskoczyć 100 km do Krotoszyna odebrać osobiście. Ja przez kilka lat stopniowo prawie cały sprzęt brałem od nich, także mało używany, w większości wysyłkowo. Wprawdzie czasem znajdziesz na Allegro taniej, ale znaleźć lepszą obsługę będzie Ci trudno... tu masz cały wątek http://www.canon-board.info/showthre...=26897&page=73
        Ostatnio edytowany przez Joshec; 5857.

Komentarz

• tomfoot
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 2277

Jak wyzej. Jak chcesz miec 100% pewnosci co do zakupu to tylko Foto Ivy.

Komentarz

• anks
            • 2010
            • 11

Zamieszczone przez nowart
            Ja nie widzę na allegro żadnych ofert poniżej 4450zł (licytacje) poza zgranym zespołem z pomorza o których możesz poczytać na pierwszych stronach wszystkich portali. Jeśli to dla Ciebie wyznacznik ceny to ok, nie wtrącam się
            Co do pudła powtarzam - w UE nie ma tych szkieł z kitów w białych pudłach.
            Nie czytywałam na pierwszych stronach wszystkich portali o żadnym "zgranym zespole z pomorza", więc może mi wyjaśnisz?

Tak, cena to dla mnie wyznacznik ceny, obviously. W tej chwili jest jeszcze jedna oferta warszawska, którą rozważałam, bo bywam w Warszawie.

Jeśli obiektyw od kristopherosa będzie miał europejską gwarancję i paragon, to nie mam na co narzekać chyba, prawda?

@Joshec nie jestem zmotoryzowana, więc do Krotoszyna raczej się nie pofatyguję, ale dziękuję Szukam poznańskich albo warszawskich TiPów, u których będę mogła sprzęt przetestować.
            C60D + C33 + 50mm f/1.4 + 24mm f/2.8 + 24-70mm f/2.8 + 70-200mm f/4 + Speedlite 430EXII + Metz 58 AF-2

Komentarz

• Em Es
              Zablokowany
              • 2011
              • 394

najważniejsze - nie kupuj w lider24 sporo o nich na forum/forach

Komentarz

• anks
                • 2010
                • 11

@em es - nie zamierzałam

Komentarz

• Em Es
                  Zablokowany
                  • 2011
                  • 394

tak tylko dla pewności wolałem dopisać

Komentarz

• nowart
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 809

Zamieszczone przez anks
                    Nie czytywałam na pierwszych stronach wszystkich portali o żadnym "zgranym zespole z pomorza", więc może mi wyjaśnisz?

Tak, cena to dla mnie wyznacznik ceny, obviously. W tej chwili jest jeszcze jedna oferta warszawska, którą rozważałam, bo bywam w Warszawie.

Jeśli obiektyw od kristopherosa będzie miał europejską gwarancję i paragon, to nie mam na co narzekać chyba, prawda? .
                    Nie zrozum mnie źle ale 99% ludzi, dla których podstawowym kryterium wyboru sprzedawcy jest wyłącznie cena są w dalszej kolejności aktywnymi bywalcami wątków typu "oszukali mnie" , "moje przygody z ..." czy "uwaga na ...". W miejsce kropek wstaw sobie bohaterów z pierwszych stron forumowych wątków ostrzegawczych na trop których delikatnie nakierował Cię już przedmówca.
                    A co do kristop. to nie twierdziłem , że czegoś możesz się obawiać - to mój kolega i znamy się doskonale - odniosłem się jedynie do Twoich wypowiedzi o białym pudle z kitowego 24-70. Potem jednak pokazujesz aukcję, gdzie pudło jest normalne , kolorowe zatem wybacz ale nie pomogę bo kompletnie nie rozumiem o co Tobie chodzi.
                    powodzenia

Komentarz

• Joshec
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 167

A ja myślę, że się oboje nie do końca zrozumieliście.
                      Uważam, że koleżanka Anks po prostu chyba wcześniej nie widziała jeszcze pudełka z kit-owego zestawu wobec tego zapewne pomyślała, że "białe pudełko" oznacza "pudełko w kolorze białym, z różnymi napisami, itd." (taka chyba jest większość pudełek od obiektywów C.) wyglądające tak jak w przykładzie jaki podała w linku do aukcji Kristopherosa , podczas gdy te z kit-owych zestawów są... całe białe bez jakichkolwiek napisów, z gorszego jakościowo kartonu i stanowią tylko wewnętrzne opakowanie rozdzielające poszczególne elementy zestawu, podczas gdy główny, zewnętrzny karton jest odpowiednio oznaczony i "kolorowy".

Komentarz

• anks
                        • 2010
                        • 11

No już tam nieważne, jakie pudełko. Grunt, żeby było wiadomo, że jest papier na ten obiektyw. Czy na paragonie powinien być numer seryjny obiektywu, żeby w razie czego uznali gwarancję na Żytniej? Czy to na karcie gwarancyjnej wystarczy?

Komentarz

• horak
                          Uzależniony
                          • 2010
                          • 589

Na karcie gwarancyjnej najważniejsze jest żeby była pieczątka sprzedawcy. Przeważnie wpisuje się też tam model i numer seryjny ale jak go nie będzie to przecież można samemu wpisać. Na paragonie nie ma żadnych numerów seryjnych.

Komentarz

• anks
                            • 2010
                            • 11

No więc kupiłam Przetestowałam BF/FF, pierścienie i w ogóle. Seems legit, nawet mimo całego białego pudełka. Niestety, Pan Krzysztof nie zszedł już z ceny, ale pogaworzyliśmy sobie o sprzęcie trochę i poznańskim światku foto Teraz będę się chyba żywić powietrzem

Komentarz

• Em Es
                              Zablokowany
                              • 2011
                              • 394

czasami warto kupić nawet jak nie ma zejścia z ceny - a można się cieszyć bezpiecznym zakupem sprzętu od pewnego sprzedawcy który jutro nie zniknie ciesz się szkłem i tyle

Komentarz

• marfot
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 4568

Zamieszczone przez anks
                                No więc kupiłam
                                No to jak już było tyle o tym jak to ma wyglądać wzorowa strona formalna transakcji to napisz chociaż jaka faktura (paragon fiskalny) i gwarancja (podbita?)
                                https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                                EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

Pracuję...