X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cacyk
    Dopiero zaczyna
    • 2014
    • 19

Odp: Sprzedawcy z Allegro---proszę o opinie

chciałem kupić ten SIGMA 50mm F1.4 EX DG HSM CANON Sigma 50 mm IDEAŁ (3929830714) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    ale teraz się zastanawiam... kupił faktycznie sporo taniej SIGMA 50mm F/1.4 DG HSM (3912953033) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Komentarz

• salas
      Pełne uzależnienie
      • 2012
      • 3000

targuj się :d nie wiem po ile ta sigma chodzi, ale stówkę Ci powinien opuścić i oboje będziecie zadowoleni
      SONY

Komentarz

• cacyk
        Dopiero zaczyna
        • 2014
        • 19

skoro klex131 handluje sprzętem i zarabia na tym ciekawe czy wystawia fakture vat

Komentarz

• Merde
          Grzeczny i układny podpis
          • 2008
          • 7756

Zamieszczone przez cacyk
          skoro klex131 handluje sprzętem i zarabia na tym ciekawe czy wystawia fakture vat
          Przecież kupuje od osób prywatnych, nie ma więc faktury zakupu.
          I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Tom77
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2874

Taniej kupił ale zarobek na tym marny.. Kupił za 1111 z przesyłką. Sprzeda za 1200 - prowizja za sprzedaż + wystawienie aukcji jakieś 35-40zł. Czyli max co zarobi to 50zł. Do tego dochodzą inne koszty - wyszukanie okazji, odebranie paczki, wystawienie aukcji, odpowiadanie na maile, wysłanie przedmiotu, ponowne wystawianie przedmiotu jak się nie sprzeda i związane z tym opłaty no i ryzyko związane z zakupem używanego obiektywu. Wątpię czy coś opuści
            A jeżeli chcesz taki obiektyw za 1100zł to poświęć ze 2 tygodnie, ustaw snajpera na kilka/kilkanaście aukcji i będziesz miał taniej.

Komentarz

• cacyk
              Dopiero zaczyna
              • 2014
              • 19

kolejny cwaniak z allegro bartunio22 Informacje o Użytkowniku bartunio22 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
              kupuję wszystko jak leci aby było po taniości a 5 minut po zakupie wystawia u siebie oczywiście sporo drożej i przy okazji kradnie opisy i zdjęcia z wygranych aukcji

Komentarz

• darkon
                Bywalec
                • 2011
                • 239

Zamieszczone przez cacyk
                kupuję wszystko jak leci aby było po taniości
                na tym to polega, tanio kupić, drogo sprzedać, każdemu wolno byle uczciwie, czasy gospodarki socjalistycznej skończyły się
                Zamieszczone przez cacyk
                a 5 minut po zakupie wystawia u siebie oczywiście sporo drożej i przy okazji kradnie opisy i zdjęcia z wygranych aukcji
                to już nieładnie z jego strony, chyba że otrzymał zgodę od prawowitego właściciela
                EOS300 / 40D / 6D / C17-40 f4 / T24-70 f2.8 / C35 f2 IS / C50 f1.8STM / T70-300 f4-5.6 / C85 f1.8 / C580EXII

Komentarz

• Bolek02
                  Pełne uzależnienie
                  • 2010
                  • 3225

Sporo jest takich handlarzy, którzy wystawiają aukcję jak tylko kupią i wklejają nawet te same zdjęcia.
                  Problem nie polega na tym , że sprzedają drogo, tylko kuszą opisem nie wiedząc czasem co sprzedają.
                  Zarobek istotnie jest niewielki, ale sprzedają tego całkiem sporo i często pochodzenie towaru nieznane
                  Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• pavka84
                    Dopiero zaczyna
                    • 2012
                    • 25

cacyk: jak ma pozwolenie na kopiowanie zdjec to co w tym zlego? Najpierw dowiedz sie jak jest a potem osadzaj, jestem pewien , ze Ci sprzedawcy znaja to forum. Dzisiaj nikt nikomu nie zabroni kupowania i sprzedawania, taki rynek. A zaglebie handlarzy, sprzedawcow jest w Krakowie

Komentarz

• pavka84
                      Dopiero zaczyna
                      • 2012
                      • 25

jest tez handlarz w Szczecinie , ktory jako centurrion1 skupuje wszystko jak leci w dziale fotografia a sprzedaje jako centurrion2

Komentarz

• elpolako
                        Dopiero zaczyna
                        • 2008
                        • 19

Zamieszczone przez pavka84
                        cacyk: jak ma pozwolenie na kopiowanie zdjec to co w tym zlego? [...]
                        a jak nie ma? jakiś czas temu sprzedawałem swój zestaw, m.in. Canon 17-40. Zaraz po wystawieniu aukcji skontaktował się ze mną właśnie jeden z wymienionych tutaj handlarzy i zaproponował cenę jaka mnie satysfakcjonowała. Jeszcze za nim zakończyłem transakcję, to już była nowa aukcja, oczywiście z moimi zdjęciami. Co do kosztów jakie ponosi, obiektyw sprzedał zanim mu go wysłałem. Ja wysłałem obiektyw najprawdopodobniej na adres osoby, która go kupiła od niego

Komentarz

• Bolek02
                          Pełne uzależnienie
                          • 2010
                          • 3225

Kupno od handlarza zawsze jest obarczone ryzykiem, bo nigdy nie wiadomo do końca jaki to sprzęt i jak był używany w przeszłości
                          Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• cacyk
                            Dopiero zaczyna
                            • 2014
                            • 19

konto do kupowania Lumen_Light Informacje o Użytkowniku Lumen_Light - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

konto do sprzedawania EmiDee Przedmioty użytkownika EmiDee - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
                            wystawia towar zanim go otrzyma wic nawet nie wie co do końca sprzedaje i w jakim stanie

Komentarz

• nowart
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 809

Zamieszczone przez Bolek02
                              Kupno od handlarza zawsze jest obarczone ryzykiem, bo nigdy nie wiadomo do końca jaki to sprzęt i jak był używany w przeszłości
                              A jakże. Przecież każda osoba nie będąca "handlarzem" zawsze rzetelnie opisuje swój sprzęt, uczciwie przyznając się do wszelkich wad u usterek ...
                              Mógłbym Ci tutaj przytoczyć dziesiątki historyjek uczciwości ludzi, chcących zostawić swój sprzęt w rozliczeniu, gdy jednak podczas dogłębnych oględzin wychodziły usterki, sprzęt trafiał na giełdę/aukcje z opisem jaki to ideał. NIGDY nie spotkałem się z osobą, która po takim zdarzeniu uczciwie opisała problem. Ale pozostań w swoim błogim przeświadczeniu o uczciwości ludzi i ich prywanych ofertach...

Komentarz

• Kamillos
                                Coś już napisał
                                • 2014
                                • 63

Kupowałem kilkukrotnie u "Kristopheros-a". Odbiór osobisty w Poznaniu. Sprzedawca jest bardzo rzetelny. Towar sprowadza z renomowanego sklepu z Niemiec. Kupowałem u niego między innymi 85L, 70-200 i 5D mkIII. Za każdym razem towar nie używany, oryginalnie zapakowany, wszystko pięknie i bez problemu. Jedynie co może komuś przeszkadzać to to, że dostajesz rachunek ze sklepu Niemieckiego - data zakupu jest zazwyczaj dzień, dwa przed datą odbiorem, ale jest podbity paragon i gwarancja - więc nie ma problemu. Oprócz Krzyśka, polecam również "Fotogandini-ego". U Sławka kupowałem C100 2.8 i 6D. Odbiór osobisty w Ostrzeszowie. Podobnie jak z Krzyśkiem wszystko w jak najlepszym porządku. Nie było żadnego problemu, towar pierwsza klasa. Towar również z Niemiec, ale Sławek dodaje swój paragon. Dla osób, które "boją" się zakupów u (jak tutaj padło) "handlarzy" - dwa razy reklamowałem sprzęt w Canon PL i nie było żadnego problemu.

Ryzyko jakieś może jest, ale sporo zyskujesz finansowo - tacy sprzedawcy moga sobie na niższe ceny, ponieważ nie prowadzą sklepu, nie mają dodatkowych opłat z tym związanych itp...

Komentarz

Pracuję...