X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JaBlam
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1304

Zamieszczone przez c42
    to jest Polska wlasnie "kraj odwroconych mozliwosci" jak mawial moj profesor :-) ja zanim zostalem zmuszony do kupna aparatu przez allegro zadzwonilem do miejscowego fotojokera i 2 media markt ktore mam w poblizu... w fotojokerze cena widniala 4800 za body (bylem wstanie dac do 400zl wicej zeby tylko fizycznie kupic aparat ale 1000zl wicej to przesada), w jednym media m. powiedzili mi wprost ze canon polska nie dostarcza im sprzetu wiec nawet nie mam co sie ludzic zeby u nich kupic... w drugim media mieli dzwonic z cena i terminem dostepnosci body oczywiscie zapomnienili wiec sie upomnialem po tygodniu i znow uslyszalem ze canon polska nie chec sprzedawac im sprzetu! dla mnie to jakas chora sytuacja zeby taki kolos jak MEDIA M. mial problemy ze sprowadzeniem sprzetu Canona! no ale tak to widac musi byc w naszym kraju ze sprzet i tak kupujemy od sasiadow za odra... IMHO Canon powinien zrobic specjalna osobna promocje dla Polakow swoja droga jakby sprzet stanial na okres promocji o te 200-300zl to by bylo chyba to bardziej sprawiedliwe i lepsze/szybsze rozwiazanie dla Canona i dla nas... aha pamietacie jak rok temu albo moze i dwa byla promocja na 350d plus grip za 1zl? nikt w polsce chyba nie zalapal sie na taka promocje za to gripy lataly na allegro po 250 zl haha
    Ja pytalem w kilku sklepach to oni za body 5d liczyli sobie X + 580 zl. a jak sie pytalem dlaczego to mowia ze cena w ostatecznosci i tak mi wyjdzie X bo te 580 zl dostane od Canona zwrotu. Ciekawe! Myslalem ze to dziala na zasadzie X-580 zl.

CO do promocji to nie moga zrobic tak ze sprzet potanialby o te 200-300 zlotych bo sklepy zaczelyby i tak kombinowac jakby zgarniac promocje. Zawsze mozna powiedziec ze w moim sklepie takiej promocji nie ma. Uwierz ze wielu darowaloby sobie szukanie sklepu z promocja.

----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• popmart
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1721

Ja kupiłem 30D + Kit w elektro world ... z paragonem i na RATY 0% ... za 3999
      cena nie dość ze 200 lepsza niż na allegro z FV to jeszcze sam osobiście widziałem jak pani przyniosła z magazynu i zrywała plomby z pudła abym mógł sobie pooglądać (po zakupie) ....

panowie praktyki polskich handlarzy (nie handlowców) są ŻENUJĄCE !!!! to co piszecie to jawne kpiny i cwaniactwo ... JaBLAM brawo ... wyobrażam sobie jakiego karpia strzelił frajer od 5D...

EDIT : wow swietnie kupiłem na allegro poszły ceny do gory w tej chwili ok 4200 za samo body , ostatnio podejmuje dobre decyzje finansowe
      Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.

Komentarz

• Maxxio

Moze mi ktos pomoc bo wypelniam to zgloszenie i jak wybralem juz produkt EOS 30D EF-S 17-85 IS USM Kit - zestaw z obiektywem to obok musze wpisac Numer fabryczny gdzie go znalesc, ktory to jest ??? Dzieki za pomoc

Komentarz

• SKRYTOBOJCA

Zamieszczone przez popmart
          Ja kupiłem 30D + Kit w elektro world ... z paragonem i na RATY 0% ... za 3999
          Oooo super, wlasnie szukalem po Trojmiescie 30D z kitem w dobrej cenie i dzieki Tobie juz wiem gdzie szukac

THX!

A te raty 0% to na 10 miesiecy czy mozna wiecej?
          I czy ta cena jest promocyjna? Tzn. czy nie jest ograniczona czasowo?

Komentarz

• popmart
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1721

Ostatnio widziałem jeszcze sztukę , cena była normalna, tak 10 rat , i kupowałem własnie w Gdańsku, gdzie obecnie mieszkam na jakis czas

pozdro !

Komentarz

• Barth
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 38

Ja tam wyciąłem całą boczną ściankę z pudełka i wysyłam.
              Niech sobie sami odklejają kody i wybierają ten który im pasuje
              400D, 18-55 , 50mm 1.8 II

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18766

Zamieszczone przez c42
                (....) w jednym media m. powiedzili mi wprost ze canon polska nie dostarcza im sprzetu wiec nawet nie mam co sie ludzic zeby u nich kupic... w drugim media mieli dzwonic z cena i terminem dostepnosci body oczywiscie zapomnienili wiec sie upomnialem po tygodniu i znow uslyszalem ze canon polska nie chec sprzedawac im sprzetu! dla mnie to jakas chora sytuacja zeby taki kolos jak MEDIA M. mial problemy ze sprowadzeniem sprzetu Canona! no ale tak to widac musi byc w naszym kraju ze sprzet i tak kupujemy od sasiadow za odra... (....)
                Media i Saturn (ta sama firma) chyba mają coś na pieńku z Canonem , bo z lustrzankami canona u nich kiepściutko.
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• Monastor

Ta promocja jest do bani... przynajmniej w tym kraju
                  Chciałem kupować Canona 400D i już mnie palce swędziały, bo był za 2300 zł w najtańszym sklepie internetowym, a tu nagle promocja na 20-lecie EOS i wszystkie sklepy podnoszą cenę o 200 zł

Niby ze zwrotem wychodzi taniej niż przedtem, ale perspektywa całej grzebaniny z paragonami, fakturami, kodami, wysyłaniem do Irlandii i międzynarodowymi przekazami bankowymi za bardzo mnie przeraża :-|
                  Nie wspominam już że nie wiadomo ile wyniosą te opłaty bankowe itd.
                  Poza tym to jest proces, w którym wszystko może bardzo łatwo nawalić.
                  Canon zrobił to tak, żeby było 20 etapów zwrotu, z których na każdym może się stać coś co uniemożliwi zwrot??:

Chyba poczekam do lipca. Mam nadzieję, że kiedy promocja się skończy to aparaty wrócą do starych cen.

Komentarz

• Maxxio

Moze mi ktos powiedziec gdzie jest numer fabryczny ???? Bo wypelniajac to zgloszenie trzeba podac numer fabryczny a ja nie wiem ktory to a nie chce popelnic bledu? mam zestawa 30D + obiektyw?

Komentarz

• Zbig
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 101

Numery fabryczne to te, które są na dole korpusu i na dole obiektywu.

Komentarz

• AndyN

Czy numer na wycinku (dokładnie ten: xxxxBxxx[AA]) macie identyczny z numerem fabrycznym np. body aparatu? Czy to kompletnie inny numer?

Komentarz

• Zbig
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 101

Zupełnie inny.

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Offtop o zakupach w USA zbednie zapoczatkowany przez kolege tommygun wyladowal tu http://canon-board.info/showthread.php?p=311529

Komentarz

• JaBlam
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1304

Ja mam za to inne pytanie. Jesli kupuje sie zestaw KIT to jak wyglada sprawa wypelnienia wniosku zwrotu? Faktura jest jedna na zakup, w formularzach do wypelnienia jest zwrot za obiektyw i body ale nie razem. Czy ktos mial podobna zagadke? Czy wypelniam oddzielny wniosek na obiektyw i body a dolaczam jednen paragon i kody... Mam nadzieje ze nie zamotalem za bardzo ale chyba wiece o co chodzi.

----------------------------------------
                              Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• adalbert
                                Początki nałogu
                                • 2007
                                • 353

Zamieszczone przez JaBlam
                                Ja mam za to inne pytanie. Jesli kupuje sie zestaw KIT to jak wyglada sprawa wypelnienia wniosku zwrotu? Faktura jest jedna na zakup, w formularzach do wypelnienia jest zwrot za obiektyw i body ale nie razem. Czy ktos mial podobna zagadke? Czy wypelniam oddzielny wniosek na obiektyw i body a dolaczam jednen paragon i kody... Mam nadzieje ze nie zamotalem za bardzo ale chyba wiece o co chodzi.
                                W Twoim przypadku - oddzielnie wniosek na każdy gadżet objęty promocją - i do każdego wniosku kserokopia paragonu (jeśli masz na jednym kilka obiektywów lub zestaw to kserujesz i dołączasz oddzielnie do każdego wniosku)
                                Oj zamotałeś wystarczy troszkę poczytać:

Istotne sa też zapisy w FAQ dotyczące kodów paskowych :
                                " ... Q. Jakie kody paskowe należy wysłać do firmy Canon?

A. 1. Jeżeli zakupiono zestaw foto, to wyślij kod paskowy wycięty z zewnętrznego pudełka + kod paskowy z pudełka obiektywu i/lub akcesoriów.

2. Jeżeli zakupiono zestaw obiektywów, to wyślij kody paskowe wycięte z obu pudełek obiektywów.

3. Jeżeli zakupiono EOS 400D, 30D, 5D lub jeden z 22 obiektywów lub akcesoriów, to dostarcz kod paskowy z pudełka każdego produktu.

Gdy zakupiono EOS 30D + EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM + Speedlite 430EX, to wymagany jest kod paskowy z zewnętrznego pudełka i z pudełka EOS 30D.

Gdy zakupiono EOS 30D + EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM + EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM, to wymagany jest kod paskowy z zewnętrznego pudełka i z pudełka EOS 30D.

Gdy zakupiono korpus EOS 5D Body + EF 24-105mm f/4L IS USM + EF 100-400mm 4.5-5.6 L IS USM, to wymagany jest kod paskowy z zewnętrznego pudełka i z pudełka EOS 5D.

Komentarz

Pracuję...